ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Καθάρισε» η άμυνα για την ΑΕΚ κόντρα στον Παναιτωλικό – Την είδαν… φορ οι Βίντα και Μουκουντί!

Έβγαλε την υποχρέωση η ΑΕΚ - Δεύτερο σερί ματς που σκοράρει ο Κροάτης, δύο ασίστ ο κορυφαίος της αναμέτρησης Ελίασον
«Καθάρισε» η άμυνα για την ΑΕΚ κόντρα στον Παναιτωλικό – Την είδαν… φορ οι Βίντα και Μουκουντί!

Η ΑΕΚ δεν ζορίστηκε απέναντι στον Παναιτωλικό και επικράτησε με 3-0 για το εξ αναβολής ματς της 1ης στροφής στη Stoiximan Super League.

Μπορεί ο Λιβάι Γκαρσία να είναι στα πιτ, ο Αραούχο ντεφορμέ και ο Φαν Βεερτ στον πάγκο, αλλά τα γκολ ήρθαν και μάλιστα από την… άμυνα!

Ο Βίντα «ντύθηκε» ξανά φορ σε δεύτερο σερί ματς, οι Ρότα και Μουκουντί πρόσθεσαν δύο ακόμα και η υποχρέωση βγήκε για την ΑΕΚ που μείωσε τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στους πέντε βαθμούς.

Το φιλμ του αγώνα

Mε πολλές αλλαγές παρατάχθηκε η Ένωση απέναντι στους Αγρινιώτες. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τους παίκτες του Αλμέιδα να επιβάλλουν από την αρχή τον ρυθμό τους.

Οι τελικές (12-3 στο πρώτο ημίχρονο υπέρ των κιτρινόμαυρων) ξεκίνησαν με προσπάθειες κυρίως προερχόμενες από τις πλευρές, καθώς οι Τορεχόν και Μαλής είχαν μεγάλα προβλήματα στην αναχαίτιση των Ελίασον και Ρότα.

Η αναποτελεσματικότητα των γηπεδούχων και μόνο, είχε ως αποτέλεσμα τα γκολ να αργήσουν. Αφού ούτε οι μεσοεπιθετικοί, ούτε ο κατά συνθήκη φορ Αραούχο δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, η λύση ήρθε από την άμυνα.

Ένα εκρηκτικό δίλεπτο ήταν αρκετό για να κλειδώσει η υπόθεση νίκη. Ο Νίκλας Ελιάσον μοίραζε και οι Βίντα και Ρότα εκτελούσαν. Αρχικά ο Κροάτης και ύστερα ο Έλληνας οπισθοφύλακας (34΄-36΄).











Μοναδική παραφωνία για το σύνολο του Αλμέιδα το διάστημα από το 39΄-43′, όταν και οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ με τις προσπάθειες των Σενγκέλια-Ζοάο Πέδρο έπειτα από λάθη των Χατζισαφί και Κάλενς.

 ΑΕΚ: Συντήρηση και κρεσέντο συνέχεια από την άμυνα

Στο δεύτερο ημίχρονο και με το 2-0 προίκα από το πρώτο, η ΑΕΚ έκανε εμφανή συντήρηση δυνάμεων χωρίς να σπαταλήσει ενέργεια. Από την άλλη, η ομάδα του Πετράκη, ήθελε, προσπαθούσε, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει με τίποτα την εστία του Στάνκοβιτς, με μοναδική στιγμή το σουτ του Φρεντ Ντουάρτε στο 80ο λεπτό.

Το πιο αξιοσημείωτο στο δεύτερο μέρος, τουλάχιστον μέχρι το 78ο λεπτό, ήταν οι αλλαγές του Αλμέιδα. Μετά το ντόμινο των κινήσεων, ο Πινέδα βρέθηκε να παίζει αριστερό μπακ (!), σημάδι ότι ο Μεξικανός κουμπώνει σε κάθε θέση. Μόνο φορ και σέντερ μπακ δεν τον έχουμε δει ακόμα.

Στο φινάλε, ήρθε και το τρίτο γκολ, ξανά από αμυντικό, αυτή τη φορά από τον Μουκουντί που νίκησε με κοντινή προβολή τον Καπίνο.






ΑΕΚ – Παναιτωλικός 3-0: Η Καρτέλα του Αγώνα

ΣΚΟΡΕΡ: 34΄ Βίντα, 36΄ Ρότα, 89΄ Μουκουντί

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς (58΄ Μουκουντί, Χατζισαφί (77΄ Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον, Ελίασον (77΄ Άμραμπατ), Πισάρο(77′ Ζίνι), Πινέδα, Μάνταλος, Αραούχο (83΄ Πόνσε).

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Μαλής, Μλάντεν, Μπ. Ντουάρτε (73΄ Στάγιτς), Τορεχόν, Ξενιτίδης (57΄ Ντουάρτε), Πέρες, Μπουζούκης (46΄ Λιάβας), Σενγκέλια (82΄ Βοΐλης), Ζοάο Πέδρο, Χατζηθεοδωρίδης (73΄ Μπαλντασάρα).

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Καθάρισε» η άμυνα για την ΑΕΚ κόντρα στον Παναιτωλικό – Την είδαν… φορ οι Βίντα και Μουκουντί!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.