ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Ο Λοντίγκιν παίζει και το έχει κερδίσει

Πώς μέσα σε ένα καλοκαίρι η μοίρα του Γιούρι Λοντίγκιν άλλαξε στον Παναθηναϊκό.
Παναθηναϊκός: Ο Λοντίγκιν παίζει και το έχει κερδίσει

Άλλαξαν πολλά το καλοκαίρι. Ο Παναθηναϊκός μεγάλωσε το ρόστερ του και μαζί τις απαιτήσεις που υπάρχουν. Τα ευρωπαϊκά ματς έφεραν το εκτεταμένο rotation και πια ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αλλάζει και τερματοφύλακες.

Έναν χρόνο πριν ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι δεν έβγαινε με τίποτα στο πρωτάθλημα. Έπαιξε όλα τα παιχνίδια της κανονικής διάρκειας και τα οκτώ από τα δέκα των πλέι οφ. Ένα έχασε λόγω τραυματισμού, ενώ στο τελευταίο είχαν ουσιαστικά κριθεί τα πάντα. Τότε πήρε φανέλα βασικού για μόλις δεύτερη  φορά ο Γιούρι Λοντίγκιν. 

Δεδομένου ότι Ευρώπη δεν υπήρχε, ο Ρώσος διεθνής τερματοφύλακας είχε παίξει μόλις σε άλλα τέσσερα παιχνίδια, αυτά του Κυπέλλου. Προφανώς και δεν ήταν ικανοποιητικό αυτό για εκείνον.

Κάπως έτσι προέκυψαν οι τάσεις φυγής του. Εύκολα βρέθηκαν μνηστήρες. ΠΑΣ Γιάννινα, Πανσερραϊκός και Απόλλων Λεμεσού ήταν κάποιες από τις ομάδες που του χτύπησαν την πόρτα. Καμία δεν μπορούσε να καλύψει πλήρως το συμβόλαιό του, αλλά δεν τον ένοιαζε κιόλας αυτό. «Θέλω να παίζω», είχε πει σε άνθρωπο των Ηπειρωτών όταν εκείνοι πίεζαν πολύ το «τριφύλλι» για να τον αποκτήσουν.

Ο Γιοβάνοβιτς ήταν που το ξέκοψε λόγω των ευρωπαϊκών προκριματικών του καλοκαιριού. Ο Σέρβος κόουτς έκανε και κάποιες συζητήσεις με τον Λοντίγκιν. Εκεί ήταν που πείστηκε ο τελευταίος να παραμείνει με την προϋπόθεση πως θα αλλάξουν κάποια πράγματα.

Λίγους μήνες μετά είναι εμφανές πως έχουν διαφοροποιηθεί τα δεδομένα. Ο Λοντίγκιν έχει ήδη πάρει δύο παιχνίδια πρωταθλήματος. Και εάν το δεύτερο ήταν ένα θεωρητικά εύκολο ματς με τον Ατρόμητο, το πρώτο ήταν στην Τρίπολη με τον Αστέρα, σε μία έδρα που είχαν χρόνια να κερδίσουν οι «πράσινοι».

Φυσικά πέρα από τις όποιες συζητήσεις έγιναν το καλοκαίρι, ο 33χρονος παίρνει ευκαιρίες και γιατί από πέρυσι έχει δείξει πως είναι άψογος επαγγελματίας. Ακόμη και όταν δεν έπαιζε, έδινε το 100% χωρίς να μουρμουράει. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει μάλλον το καλύτερο δίδυμο κίπερ στην Ελλάδα και αυτό δίνει τη δυνατότητα στον προπονητή του να κάνει rotation ακόμη και σε αυτή τη θέση.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναθηναϊκός: Ο Λοντίγκιν παίζει και το έχει κερδίσει», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.