ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακρίβεια: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει με τα ταμπελάκια κοροϊδίας του -5%, ενώ οι τιμές έχουν αυξηθεί έως και 50%

Σταγόνα στον «ωκεανό» της ακρίβειας τα καρτελάκια με το -5% που ανακοίνωσε ο Κ. Σκρέκας, την ώρα που οι ανατιμήσεις είναι υπερπολλαπλάσιες
Ακρίβεια: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει με τα ταμπελάκια κοροϊδίας του -5%, ενώ οι τιμές έχουν αυξηθεί έως και 50%

Ακρίβεια: Σε εφαρμογή μπαίνουν τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας με τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα να υπογράφει τις υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες τα σούπερ μάρκετ καλούνται να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωση Τιμής» με ειδικά καρτελάκια στα ράφια.

Ενώ η κυβέρνηση έχει αφήσει σχεδόν ανεξέλεγκτες τις τιμές και την κερδοσκοπία να οργιάζει ειδικά στα σούπερ μάρκετ, τώρα παρουσιάζουν σε… πανηγυρικούς τόνους ένα μέτρο που μόνο προαιρετικά θα υιοθετήσουν οι αλυσίδες και θα παρέχει μια μείωση κοροϊδίας 5% σε μια σειρά προϊόντων, τη στιγμή που οι αυξήσεις σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης πιάνουν διψήφια νούμερα και φτάνουν ως και το 50%.

Όπως ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας, η μείωση του 5% με ειδικά καρτελάκια, αφορά 500 προϊόντα ως τις 30 Νοεμβρίου και υποτίθεται πως οι τιμές θα παραμείνουν αμετάβλητες για ένα εξάμηνο.

Πρακτικά, μπορεί να εφαρμοστεί σε τρόφιμα και μη, σε προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας ή επώνυμα, σε βασικά καταναλωτικά αγαθά και μη. Όμως η έως τώρα πολιτική κερδοσκοπίας που ακολουθούν στην αγορά οι όμιλοι (όπως φάνηκε και από τα περιβόητα καλάθια του νοικοκυριού) έχει δείξει ότι σε τέτοιου είδους προσφορές εντάσσονται κατά κύριο λόγο τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, δηλαδή τα φθηνότερα εμπορεύματα που παράγονται για λογαριασμό των ίδιων των εμπορικών αλυσίδων.

Τα 500 προϊόντα στα οποία θα εφαρμοστεί αυτή η σχεδόν αμελητέα μείωση του 5%, είναι μια πολύ μικρή συνεισφορά στις ανάγκες του νοικοκυριού, αφού σε ένα μεσαίου μεγέθους σούπερ μάρκετ είναι τοποθετημένα συνολικά περί τα 17.000 προϊόντα (κωδικοί). Ουσιαστικά πρόκειται για ακόμα ένα διαφημιστικό τρικ που προκύπτει από τη σύμπραξη της κυβέρνησης και των ομίλων σούπερ μάρκετ που επιταχύνει τη στροφή των καταναλωτών προς τρόφιμα χαμηλότερης διατροφικής αξίας και τους εγκλωβίζει σε ένα «συσσίτιο» μικροπροσφορών.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται να ελέγξει τις ανατιμήσεις που επιβάλλουν τα μεγαλοαφεντικά της αγοράς και αρνείται τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα, κάτι που θα προσέφερε ουσιαστική υποχώρηση των τιμών. Προτιμούν να κεφαλαιοποιούν πολιτικά μερικά ημίμετρα που μοιάζουν «καθρεφτάκια» για τους «ιθαγενείς», για να πουλάνε το επικοινωνιακό αφήγημα ότι καταπολεμούν την ακρίβεια. Αφού οι τιμές έφτασαν σχεδόν 50% πάνω, τώρα οι πολίτες πρέπει να λένε και… ευχαριστώ που γλυτώνουν ένα 5%…

#Tags για το άρθρο με τίτλο «Ακρίβεια: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει με τα ταμπελάκια κοροϊδίας του -5%, ενώ οι τιμές έχουν αυξηθεί έως και 50%».
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ExtraTime: ΠΣΑΕ ΜΜΕ : Στο «Καφέ Σχεδία» η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

ΠΣΑΕ ΜΜΕ : Στο «Καφέ Σχεδία» η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα στο Καφέ Σχεδία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΠΣΑΕ ΜΜΕ

ExtraTime
Κοινωνία: Τα 10 κοινά στοιχεία των δύο ανθρωπογενών καταστροφών πού ανέδειξαν την ανυπαρξία τού “επιτελικού Κράτους”

Τα 10 κοινά στοιχεία των δύο ανθρωπογενών καταστροφών πού ανέδειξαν την ανυπαρξία τού “επιτελικού Κράτους”

Χθες τα #Τέμπη λέγονταν #Μάτι (#Μάνδρα, #Βαρυμπόμπη, #Πάρνηθα, #Βόρεια_Εύβοια, #Έβρος, #Ρόδος, #...)

Κοινωνία
Κοινωνία: Δ. Ξανθόπουλος, πατέρας Αγ. Παΐσιου στη σειρά: «Η πίστη μας είναι αγάπης και συγχώρεσης, κάτι που δυσκολευόμαστε να κάνουμε»

Δ. Ξανθόπουλος, πατέρας Αγ. Παΐσιου στη σειρά: «Η πίστη μας είναι αγάπης και συγχώρεσης, κάτι που δυσκολευόμαστε να κάνουμε»

Ο Δημήτρης Ξανθόπουλος μίλησε για τη συμμετοχή του στη σειρά «Άγιος Παΐσιος» και την πίστη του στον Θεό.

Κοινωνία
Κοινωνία: Αλλαγή Ώρας: Πότε επιστρέφουμε στη θερινή;

Αλλαγή Ώρας: Πότε επιστρέφουμε στη θερινή;

Και όμως η αλλαγή ώρας είναι και πάλι πολύ κοντά!

Κοινωνία
Κοινωνία: Συντάξεις Μαρτίου: Πότε θα δείτε χρήματα στους λογαριασμούς σας!

Συντάξεις Μαρτίου: Πότε θα δείτε χρήματα στους λογαριασμούς σας!

Πότε θα μπουν οι συντάξεις Μαρτίου;

Κοινωνία
Ατζέντα: Εορτολόγιο Σάββατο 15 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα!

Εορτολόγιο Σάββατο 15 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα!

Σήμερα, Σάββατο 15 Φεβρουαρίου η εκκλησία γιορτάζει μεταξύ άλλων τη μνήμη του Αγίου Ονήσιμου του Απόστολου.

Ατζέντα
Ηλεκτρονική έκδοση: e-sportime (15/2) : Για την Ειρήνη και όλους τους μικρούς ήρωες που δίνουν μάχη με τον παιδικό καρκίνο

e-sportime (15/2) : Για την Ειρήνη και όλους τους μικρούς ήρωες που δίνουν μάχη με τον παιδικό καρκίνο

Αφιερωμένη στην Ειρήνη η e-sportime (15/2) που ως άγγελος βοηθάει από ψηλά τους μικρούς ήρωες που δίνουν τη μάχη τους κατά του παιδικού καρκίνου.

Ηλεκτρονική έκδοση
Ελευθέριος Ανδρώνης: Χριστόφορος Ζαραλίκος: Η τρισάθλια αφίσα της παράστασής του, που χλευάζει τον Χριστό – Όπου δεν χωρούν ταλέντο – χωρούν τη βλασφημία

Χριστόφορος Ζαραλίκος: Η τρισάθλια αφίσα της παράστασής του, που χλευάζει τον Χριστό – Όπου δεν χωρούν ταλέντο – χωρούν τη βλασφημία

Χριστιανοφοβικός ρατσισμός - Εμπαίζει τον Χριστό ένας κωμικός που υποτίθεται ότι μάχεται για τα Τέμπη - ενώ πολλές οικογένειες θυμάτων στηρίζονται στον Θεό

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: ΗΠΑ: Τα «σπασμένα» του αντι – «τραμπιστή» Μητσοτάκη πληρώνει ο λαός – 600.000 δολάρια σε λόμπι για να προσεγγίσoυν τον Τραμπ!

ΗΠΑ: Τα «σπασμένα» του αντι – «τραμπιστή» Μητσοτάκη πληρώνει ο λαός – 600.000 δολάρια σε λόμπι για να προσεγγίσoυν τον Τραμπ!

Διπλωματικό βατερλώ με τις ΗΠΑ - Ο Μητσοτάκης βρέθηκε στη λάθος πλευρά της ιστορίας και παρέσυρε μια ολόκληρη χώρα στη διεθνή απομόνωση

Κοινωνία
Κοινωνία: Προσκυνητής: Ένας ψηφιακός οδηγός στα κορυφαία Θρησκευτικά μνημεία του κόσμου

Προσκυνητής: Ένας ψηφιακός οδηγός στα κορυφαία Θρησκευτικά μνημεία του κόσμου

Ο ιστότοπος έχει σαν απώτερο σκοπό την ενημέρωση σχετικά με τα θρησκευτικά μνημεία (Ναοί, Μονές, Προσκυνήματα, Μοναστήρια) της Ορθόδοξης Εκκλησίας ανά τον κόσμο.

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Τραγικά fake news περί «γνήσιων» βίντεο της εμπορικής – Πανηγυρίζουν για το πόρισμα – φιάσκο ενώ δεν απαντήθηκε τίποτα

Τέμπη: Τραγικά fake news περί «γνήσιων» βίντεο της εμπορικής – Πανηγυρίζουν για το πόρισμα – φιάσκο ενώ δεν απαντήθηκε τίποτα

Το πόρισμα των δικαστικών πραγματογνωμόνων δεν πιστοποιεί τη γνησιότητα των βίντεο - Είναι οι ίδιοι που απέδωσαν στα... έλαια σιλικόνης την έκρηξη 80 μέτρων!

Κοινωνία
Κοινωνία: Πως η τεχνητή νοημοσύνη και οι αλγόριθμοι μπορούν να ελέγξουν αν ένα βίντεο είναι fake ή αληθινό με αφορμή το θέμα των Τεμπών…

Πως η τεχνητή νοημοσύνη και οι αλγόριθμοι μπορούν να ελέγξουν αν ένα βίντεο είναι fake ή αληθινό με αφορμή το θέμα των Τεμπών…

Ο Καθηγητής Στρατιωτικών Σχολών και Σύγχρονων Τεχνολογιών Μάριος Παπαευσταθίου Καλεσμένος στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Kontra Channel με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο : Η Τεχνητή Νοημοσύνη και οι Αλγόριθμοι για τον Έλεγχο Αυθεντικότητας Βίντεο

Κοινωνία
Κοινωνία: Καύση νεκρών: Μια μαρτυρία που συγκλονίζει – «Πριν γίνει αποτέφρωση βλέπω το σώμα να έρχεται πιο κοντά στο κακό και τη σήψη»

Καύση νεκρών: Μια μαρτυρία που συγκλονίζει – «Πριν γίνει αποτέφρωση βλέπω το σώμα να έρχεται πιο κοντά στο κακό και τη σήψη»

Ρίγος προκαλεί η μαρτυρία ενός ιδιοκτήτη γραφείου τελετών - «Η σήψη να γίνεται τόσο γρήγορη που δεν πιστεύω στα μάτια μου. Το έχω βιώσει»

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Oύτε στην Ουγκάντα αυτά – Παραμένει άφαντος για 2 χρόνια ο υπάλληλος που «ανακάλυψε» τα βίντεο της εμπορικής!

Τέμπη: Oύτε στην Ουγκάντα αυτά – Παραμένει άφαντος για 2 χρόνια ο υπάλληλος που «ανακάλυψε» τα βίντεο της εμπορικής!

Η εταιρεία φύλαξης Insterstar δεν έχει κατονομάσει τον υπάλληλο φάντασμα - Έχει κληθεί να καταθέσει εδώ και 8 μήνες αλλά παραμένει «εξαφανισμένος»!

Κοινωνία
Κοινωνία: Μήνυση – βόμβα της Μ. Καρυστιανού κατά του εφέτη ανακριτή: Δεν έβαλε στη δικογραφία 649.000 αρχεία από Hellenic Train, ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Μήνυση – βόμβα της Μ. Καρυστιανού κατά του εφέτη ανακριτή: Δεν έβαλε στη δικογραφία 649.000 αρχεία από Hellenic Train, ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Κρίσιμα αρχεία ήχου και εικόνας κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στον Σωτήρη Μπακαΐμη, αλλά δεν υπάρχουν στη δικογραφία

Κοινωνία