ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακρίβεια: Θα μας βγει το «λάδι» – Αδιανόητη αύξηση τιμής στο ελαιόλαδο!

Η ακρίβεια χτυπάει «κόκκινο» και μας βγάζει το «λάδι»
Ακρίβεια: Θα μας βγει το «λάδι» – Αδιανόητη αύξηση τιμής στο ελαιόλαδο!

Σε οικονομικό αδιέξοδο οδηγεί τους Έλληνες καταναλωτές, η ακρίβεια που πλέον φτάνει σε εξωφρενικά επίπεδα και ετοιμάζεται να μας βγάλει το «λάδι».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί άλλωστε η αδιανόητη αύξηση τιμής στο ελαιόλαδο, που έχει μετατρέψει ένα από τα πιο βασικά αγαθά, σε προϊόν πολυτελείας.

Μάλιστα, η νέα του τιμή, φαίνεται πως απευθύνεται αποκλειστικά σε λίγους και με συγκεκριμένο οικονομικό μπάτζετ καθώς από εδώ και στο εξής θα πωλείται σε τιμή ουίσκι και ίσως και ακόμα ακριβότερο.

Ακρίβεια: Θα μας βγει το «λάδι» – Αδιανόητη αύξηση τιμής στο ελαιόλαδο!

Άραγε σε ποιον φαίνεται υπερβολή η σύγκριση του ελαιολάδου με το ουίσκι; Για παράδειγμα, τη δεδομένη χρονική στιγμή, ένα καλό επώνυμο ουίσκι έχει τιμή στα 26,43 ευρώ το λίτρο.

Αντίστοιχα, ένα ελαιόλαδο επώνυμο βιολογικό είναι στα 17,6€ και ιδιωτικής ετικέτας στα 9,42 το λίτρο, μια τιμή που όμως θα ανεβεί κι άλλο, κάνοντας ακόμη πιο απελπιστική την κατάσταση.

Ειδικότερα, το λάδι πολλοί το πληρώνουν ήδη στα 22 ευρώ αγοράζοντας μπουκαλάκια των 50 ml στα 1.10 το τεμάχιο ενώ στην Ελλάδα του 2023 έχουμε δει μέχρι και σπρέι ελαιόλαδου για ψέκασμα οικονομίας!

Αξίζει να σημειώσουμε πως τον περασμένο Αύγουστο, δύο μήνες πριν δηλαδή, η τιμή από τον παραγωγό για το λάδι ήταν στα 8 ευρώ ανά λίτρο, ποσό που έχει αυξηθεί όμως ήδη στα 8.5.

Φυσικά, η τιμή χονδρικής είναι βέβαιο πως θα επηρεάσει και πάλι την λιανική αγορά και θα χτυπήσει στην τσέπη του Έλληνα καταναλωτή που οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην απόγνωση με την Κυβέρνηση να στέκεται ως απλός παρατηρητής.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ακρίβεια: Θα μας βγει το «λάδι» – Αδιανόητη αύξηση τιμής στο ελαιόλαδο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.