ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νωθρός για 80 λεπτά, ισοπεδωτικός στα τελευταία 17 και νίκη στην τελευταία φάση του αγώνα ο Άρης! (vid)

Απίστευτο σε εξέλιξη παιχνίδι, με τον Άρη να είναι ισοπεδωτικός μετά το 80' και να λυτρώνεται στο 80' από γκολ του Φαμπιάνο.
Νωθρός για 80 λεπτά, ισοπεδωτικός στα τελευταία 17 και νίκη στην τελευταία φάση του αγώνα ο Άρης! (vid)

Ο Άρης ήταν όπως πριν… τη διακοπή για περίπου 80 λεπτά, όμως στα τελευταία 17 (μαζί με τις καθυστερήσεις) έβαλε το… τούρμπο! Έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες (οι τρεις με τον Μορόν εκ των οποίων η μία δοκάρι) για να βρει το χρυσό γκολ που έψαχνε στην τελευταία φάση του αγώνα από κεφαλιά του Φαμπιάνο. 1-0 λοιπόν ο Άρης τον Πανσερραϊκό σε μια άκρως πολύτιμη νίκη στο Βικελίδης για την 8η αγωνιστική της Super League.

Δείτε εδώ το γκολ του Φαμπιάνο για το 1-0

Δείτε εδώ τις φάσεις του αγώνα Άρης – Πανσερραϊκός

Στο πρώτο 25λεπτο ο Άρης εκτός από την πρωτοβουλία των κινήσεων δεν είχε τίποτα άλλο και δεν έκανε φάση στο διάστημα αυτό. Στη συνέχεια η ατομική άνοδος του Σουλεϊμάνοφ έκανε τον Άρη πιο κινητικό με αποτέλεσμα δύο καλές στιγμές στο 29΄ (σουτ Μενέντες) και το 38′ (εξαιρετική ενέργεια του Ρώσου).

Η ίδια άνευρη εικόνα του Άρη συνεχίστηκε και στα πρώτα 12-13 λεπτά του Β΄μέρους, με αποτέλεσμα ο Άκης Μάντζιος να προβεί σε τριπλή αλλαγή μόλις στο 57′! Ο Έλληνας τεχνικός απέσυρε τους Μοντόγια, Τζούρασεκ και Μενέντες (κανείς δεν βοήθησε επιθετικά) για να βάλει αντιστοίχως τους Οντουμπάτζο, Νταρίντα και τον νεαρό Παναγίδη.

Λίγο αργότερα ο προπονητής του Άρη πέρασε στο ματς και τον Σαμόρα (αντί του Πάρντο) θέλοντας να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την επίθεσή του, προσφέροντας παρτενέρ στον Μορόν.

Η εικόνα όμως του ματς ως το 80′ δεν άλλαζε. Οι γηπεδούχοι δεν έβρισκαν χώρους, δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν με αξιώσεις. Κι αυτό καθώς ο Πανσερραϊκός εξακολουθούσε να παραμένει εξαιρετικά αποτελεσματικός και συνεπής στο μεσοαμυντικό κομμάτι . Μάλιστα ο Ουεντραόγκο που πέρασε στο 77′  έδωσε πνοή στην ομάδα του η οποία έγινε επικίνδυνη σε 1-2 αντεπιθέσεις. Οπως και στο πρώτο μέρος με τους Χατηστραβό και Δεληγιαννίδη.

Μετά το 80′ όμως είχαμε ένα… άλλο ματς. Για τον Άρη λειτούργησε το… ένστικτο της αυτοσυντήρησης και έτσι στα τελευταία 17 λεπτά έκανε όλα όσα έπρεπε να είχε κάνει νωρίτερα. Επαιξε επιτέλους με νεύρο, με πάθος, με ταχύτητα και γρήγορη σκέψη και εκτέλεση.

Η μία φάση άρχισε να διαδέχεται την άλλη και τον Μορόν να τείνει να γίνει μοιραίος έχοντας τρεις σερί ευκαιρίες στο 80′, το 82′ και το 83΄ με την τελευταία να είναι δοκάρι.

Τη σκυτάλη στις χαμένες ευκαιρίες πήραν και οι Παναγίδης, Μπράμπετς, Σαμόρα και Σουλεϊμάνοφ, για να έρθει η λύτρωση, κυριολεκτικά στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο κορυφαίος του Άρη απόψε Σάπι Σουλεϊμάνοφ εκτέλεσε κόρνερ ο Φαμπιάνο νίκησε τους πάντες στον αέρα κι έτσι τρο τρίποντο κατέληξε στο σακούλι του Άρη.

Για τον Πανσερραϊκό μένει το καλοστημένο σύνολο που παρουσίασε ως το 80′ και η εμφάνιση του τερματοφύλακα Αντριάν Χοβάν που…κατέβασε ρολά με άψογες επεμβάσεις. Μέχρι την τελευταία φάση βέβαια…

O διαιτητής Περράκης ή ο Τζήλος από το VAR μπορούσαν να είχαν αποβάλλει τον Στάικο για το μαρκάρισμά του με τις τάπες πάνω στον Πάρντο.

Σκόρερ: 90+7′ Φαμπιάνο

Κίτρινες: Πάρδο, Βερστράτε, Παναγίδης – Μορέιρα, Πεταυράκης, Δεληγιαννίδης, Στάικος, Μπέργκστρομ, Χοβάν

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Περράκης (Αθηνών)

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μπράμπετς, Φερράρι, Φαμπιάνο, Μοντόγια (59’ Οντουμπάτζο), Πάρδο (66’ Ζαμόρα), Τζούρασεκ (59’ Νταρίντα), Μενέντες  (60’ Παναγίδης), Βερστράτε, Σουλεϊμάνοφ, Μορόν.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Χοβάν, Αυλωνίτης, Μπέργκστρομ, Πεταυράκης (46’ Μασκανάκης), Πηλέας, Χατζηστραβός  (65’ Σοφιανός), Μορέιρα (86’ Θυμιάνης), Στάικος, Μούργος (77’  Ουεντραόγκο), Δεληγιαννίδης, Αλεξιτς (86’ Γούλερι).

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νωθρός για 80 λεπτά, ισοπεδωτικός στα τελευταία 17 και νίκη στην τελευταία φάση του αγώνα ο Άρης! (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.