ENGINE POWER

FIA: Mohammed Ben Sulayem πέρασα από την κόλαση με την F1

Ο πρόεδρος της FIA Mohammed Ben Sulayem λέει ότι «πέρασε από την κόλαση» όταν αποφάσισε να ανοίξει τις εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για να καλωσορίσει μια 11η ομάδα F1 στην αρχή της χρονιάς.
FIA: Mohammed Ben Sulayem πέρασα από την κόλαση με την F1

Η κίνηση αντιμετωπίστηκε με μια σειρά από επικρίσεις, ιδιαίτερα από τη F1 και τις ομάδες, οι οποίες επέμειναν ότι δεν υπάρχει ανάγκη για μια 11η ομάδα που ενδεχομένως να «αραιώσει» το άθλημα.

Ενώ η γενική στάση της F1 παρέμεινε η ίδια, η FIA αποδέχτηκε την προσφορά του Andretti να γίνει η 11η ομάδα το 2025 ή το 2026.

Ωστόσο, εξακολουθούν να περιμένουν να πάρουν το πράσινο φως από την Liberty Media και την ομάδα από εμπορική άποψη.

Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης στο Όστιν, ο Ben Sulayem ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε «επίθεση» και «κακομεταχείριση» – αλλά δεν ανέφερε ποιος ήταν υπεύθυνος.

FIA-f1-Mohammed-Ben-Sulayem

«Πέρασα από την κόλαση», είπε. «Αναρωτιέμαι, «Τι έκανα για να αξίζω όλη αυτή την επίθεση τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο; Μου επιτέθηκαν, τη μέρα που άνοιξα την εκδήλωση ενδιαφέροντος.

«Ακόμα και όταν πέθανε ο γιος μου, μου επιτέθηκαν, με κακοποίησαν, μόνο και μόνο για να με σπάσουν, μόνο και μόνο επειδή άνοιξα για να μπει όλος ο κόσμος. Ήταν περιττό, αντιπαραγωγικό, δεν ήταν καλό για τις επιχειρήσεις.

«Μπορούν να πουν ό,τι θέλουν. Στο τέλος της ημέρας εκλέχτηκα να ασχοληθώ με το άθλημα.

“Τίποτα δεν πάει στην τσέπη μου. Δεν έχουμε μετόχους, δεν έχουμε διοικητικό συμβούλιο για να μοιραστούμε τα χρήματα, επομένως η αποστολή μου είναι διαφορετική από τη δική τους. Αυτό είναι πολύ σαφές.”

Ο 61χρονος εξακολουθεί να είναι αβέβαιος γιατί επικρίθηκε επειδή άνοιξε τις πόρτες για μια είσοδο του Andretti.

«Δεν ξέρω, πραγματικά δεν ξέρω. Ακριβώς επειδή άνοιξα μια εκδήλωση ενδιαφέροντος», πρόσθεσε.

«Έχουμε συμβόλαιο [τη συμφωνία Concorde] για 12 [ομάδες]. Να έχω 12 και να λέω «Όχι, δεν επιτρέπεται»… Είμαι εδώ για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, το πνεύμα του αθλήματος.

«Βλέπουν τα χρήματα σαν ένα κομμάτι κέικ και θα τα μοιραστούν».

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «FIA: Mohammed Ben Sulayem πέρασα από την κόλαση με την F1», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!