ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός απ’τα παλιά! Υπέταξε την κάτοχο του Conference Γουέστ Χαμ και «βλέπει» πρόκριση

Με έναν επικό Φορτούνη, ο Ολυμπιακός του 4-3-3 επέστρεψε, υπέταξε τα «σφυριά» (2-1) και μπήκε γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης
Ολυμπιακός απ’τα παλιά! Υπέταξε την κάτοχο του Conference Γουέστ Χαμ και «βλέπει» πρόκριση

Μια βραδιά για να μπει σε… στικάκι! Ο Ολυμπιακός υπέταξε τη Γουέστ Χαμ (2-1) και μπήκε γερά στη μάχη της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League.

Φαρδιά-πλατιά υπογραφή στον θρίαμβο της ομάδας του Μαρτίνεθ έβαλε ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος με ένα γκολ επικού χαρακτήρα άνοιξε τον δρόμο.

Το… δώρο του Ογκμπόνα διαμόρφωσε το 2-0 και παρότι οι Λονδρέζοι του Μόγες μείωσαν με τον Πακετά, έφυγαν από το Φάληρο με κατεβασμένο το κεφάλι.

Πρώτη νίκη των Πειραιωτών στους ομίλους μετά τον Νοέμβριο του 2021 κόντρα στη Φενέρμπαχτσε.

Το φιλμ του αγώνα

Όταν μια αγγλική ομάδα δεν καταφέρνει να πνίξει τον αντίπαλό με το ξέφρενο πρέσινγκ της, τότε την… έχει άσχημα. Η Γουέστ Χαμ δεν κατόρθωσε να αναλάβει παιχνίδι πρωτοβουλίας και γι’αυτό ευθύνεται η συνύπαρξη τριών χαφ του Ολυμπιακού στον άξονα.

Μήπως ο Μαρτίνεθ να το σκεφτεί για τριάδα πλέον στα ευρωπαϊκά;

Οι Πειραιώτες χρησιμοποιούσαν είτε τις πλευρές τους (Ορτέγκα/Ποντένσε και Ροντινέι/Φορτούνης) για να δημιουργήσουν φάσεις, ενώ και κατά μέτωπο ήταν απειλητικοί.

Παράλληλα, όταν ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής, ο Κώστας Φορτούνης είναι στο βράδυ του, οι προβολείς στρέφονται μοιραία πάνω του. Όπως έγινε στο 33΄ με το γκολ-ποίημα. Σλάλομ ανάμεσα από τρεις και τελείωμα με το μυτάκι εκτός περιοχής για να σηκώσει στο πόδι το «Γ. Καραϊσκάκης» που ετοίμασε ένα ανεπανάληπτο κορεό με άρωμα… 300.






 

Κι εκεί που θα περίμενε κανείς οι Λονδρέζοι να ξυπνήσουν, ήρθε ένα αυτογκόλ σημάδι της έλλειψης συγκέντρωσης. Σέντρα Ροντινέι, «τσαφάρα» – δώρο από τον Ογκμπόνα και 2-0 (45+1΄). Βέβαια, οι ολιγωρίες δεν έλειψαν, αλλά ο Πασχαλάκης έσωσε το τελείωμα του Ινγκς στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων.






Ολυμπιακός: Μη αναστρέψιμος ερυθρόλευκος θρίαμβος

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ντέιβιντ Μόγες έκανε τριπλή αλλαγή για να αφυπνίσει τους παίκτες του. Αντόνιο, Μπόουεν και Πακετά πέρασαν στο παιχνίδι, αλλά η εικόνα βραχυκυκλώματος των σφυριών, η ίδια.

Παράλληλα, οι Πειραιώτες παρέμεναν απειλητικοί. Αλεξανδρόπουλος (απίστευτη ενέργεια στο 78΄, αλλά τον σταμάτησε ο Αρεολά), Ποντένσε και Φορτούνης κεντούσαν, με το 3-0 να φαντάζει ως κάτι το νομοτελειακό.

Τα απρόοπτα δεν έλειψαν, μιας και ο Ροντινέι, παρότι έσφιξε τα δόντια, τελικώς αντικαταστάθηκε από τον Κίνι. Παραλίγο να έχουμε και δεύτερη αναγκαστική στα καπάκια, μετά από αντιαθλητικό σπρώξιμο του Αντόνιο στον Πορόζο. Ευτυχώς ο Εκουατοριάνος έμεινε μέσα.

Τίποτα δεν έμοιαζε να αντιστρέψει τον διαφαινόμενο ερυθρόλευκο θρίαμβο. Οι Άγγλοι υποκλίθηκαν στην ανωτερότητα των γηπεδούχων που έβγαιναν πρώτοι σε κάθε μονομαχία και βρίσκονταν σε συνεχώς σε κίνηση καταπίνοντας χιλιόμετρα.

Ωστόσο, στο 87, η ανισορροπία που επήλθε της αλλαγής του Αλεξανδρόπουλου στον άξονα, έβαλε ξανά την Γουέστ Χαμ στο παιχνίδι. Βολέ από Πακετά και 2-1.

Αγχωτικά τα τελευταία λεπτά, με τις γραμμές του Ολυμπιακού να αντέχουν.

Ολυμπιακός – Γουέστ Χαμ 2-1: Η Καρτέλα του Αγώνα

ΣΚΟΡΕΡ: 33′  Φορτούνης, 45+1΄ Ογκμπόνα / 87΄ Πακετά

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Ρέτσος, Πορόσο, Ροντινέι (74΄ Κίνι), Καμαρά, Έσε, Αλεξανδρόπουλος (85΄ Μασούρας), Ποντένσε (85΄ Σολμπάκεν), Φορτούνης (90+5΄ Γιόβετιτς), Ελ Κααμπί (90+5΄ Σκάρπα)

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ (Ντέιβιντ Μόγες): Αρεολά, Κέρερ, Μαυροπάνος, Ογκμπόνα, Έμερσον, Σόουτσεκ, Γουόρντ-Πράουζ (72΄ Άλβαρες), Φορνάλς (58΄ Πακετά), Κούντους (73΄ Κορνέ), Μπενραχμά (58΄ Μπόουεν), Ινγκς (58΄Αντόνιο)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολυμπιακός απ’τα παλιά! Υπέταξε την κάτοχο του Conference Γουέστ Χαμ και «βλέπει» πρόκριση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.