ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Μασσαλία η ΑΕΚ πλήρωσε ακριβά το λάθος του Στάνκοβιτς, πλήρωσε όμως και του… διαιτητή! (3-1)

Ήττα για την ΑΕΚ στην Μασσαλία από τη Μαρσέιγ με 3-1, με τους Γάλλους να σκοράρουν δις με πέναλτι και την Ένωση να χάνει τον Στάνκοβιτς με αποβολή'.
Στη Μασσαλία η ΑΕΚ πλήρωσε ακριβά το λάθος του Στάνκοβιτς, πλήρωσε όμως και του… διαιτητή! (3-1)

 

Μέχρι το 55′ η ΑΕΚ έδειχνε ότι μπορεί να πάρει αποτέλεσμα στη Μασσαλία. Το τραγικό λάθος του Στάνκοβιτς όμως αποδείχθηκε καταστροφικό. Αποβολή (του ιδίου), πέναλτι-ισοφάριση η Μαρσέιγ και τελικό αποτέλεσμα 3-1 για τους Γάλλους που πλέον προσπέρασαν την ομάδα του Αλμέιδα στη βαθμολογία.

Εκτός βεβαίως από τα δικά του λάθη (και τις απουσίες) το ελληνικό συγκρότημα πλήρωσε και το «light» δεύτερο πέναλτι (αυτή τη φορά του Άμραμπατ στον Λοντι) που καταλόγισε ο διαιτητής Ντάνιελ Στεφάνσκι με τις «ευλογίες» του Τόμας Κβιατκόβσκι στο VAR. Έτσι μέσα σε λίγα λεπτά χάθηκαν όλα…

Η ΑΕΚ περιορίστηκε στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου σε παθητικό ρόλο, με την εικόνα της να μην είναι αυτή που βλέπουμε στα περισσότερα ματς. Ειδικά μεσοεπιθετικά η δημιουργία ήταν σε χαμηλά επίπεδα και είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα του Αλμέιδα απείλησε ελάχιστες φορές.

Οι σημαντικές απουσίες των Λιβάι Γκαρσία, Αραούχο, Γκατσίνοβιτς και Πισάρο έπαιξαν σίγουρα τον ρόλο τους, με το «πείραμα» ο Μάνταλος να κινείται πίσω από τον Τσούμπερ (φορ) και τον Πόνσε να μένει στον πάγκο να μην αποδίδει.

Αποτέλεσμα ήταν η Μαρσέιγ να έχει τον έλεγχο του ρυθμού και να καταφέρνει να γίνεται απειλητική σε αρκετές περιπτώσεις. Ο Στάνκοβιτς έσωσε την Ένωση σε 2-3 περιπτώσεις, όχι όμως και στο 27′ όταν ο συνδυασμός των Εντιαγέ, Κλος και Βιτίνια εξέθεσε όλη την κίτρινη άμυνα, με τον τελευταίο να ανοίγει το σκορ από κοντά.

Η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε για επιθετικό φάουλ στον Βίντα, φάση για την οποία σας έγραψε το Sportime.

Σαν να μην έφταναν οι ήδη υπάρχοντος τραυματισμοί για την ΑΕΚ, ήρθε και η αποχώρηση του Μοχαμάντι στο 44′, με τον Χατζισαφί να περνάει στη θέση του.

Προς το τέλος η ομάδα του Αλμέιδα ανέβασε την απόδοση της και στις καθυστερήσεις σκόραρε με τον Τσούμπερ, όμως το τέρμα  ακυρώθηκε ως οφσάιντ του Βίντα.

Με την έναρξη του Β΄ μέρους ο Αλμέιδα έκανε το αναμενόμενο Η ΑΕΚ θέλει γκολ, ο Αλμέιδα το ίδιο, έτσι βάζει Πόνσε, βγάζει τον Σιντιμπέ και φέρνει Πινέδα δεξιά, με Τσούμπερ αριστερά.

Και λόγω της αλλαγής, οι κιτρινόμαυροι εμφανίστηκαν σαφώς ανώτεροι στα πρώτα λεπτά, γεγονός που «εξαργυρώθηκε» από την ισοφάριση μετά από άψογη αντεπίθεση των Τσούμπερ, Μάνταλου και Πινέδα, με τον τελευταίο να μπαίνει σχεδόν με τη… μπάλα στα δίχτυα (1-1).

Η συνέχεια ήταν καταστροφική όπως αναφέρουμε πιο πάνω, καθώς στο 55′ η ΑΕΚ έμεινε με παίκτη λιγότερο, ο τερματοφύλακας Αθανασιάδης που πήρε τη θέση του Στάνκοβιτς δέχθηκε δύο γκολ με πέναλτι (60′ Χαρίτ, 69′ Βερετού) και κάπου εκεί τελείωσαν όλα…

Έτσι μετά το ματς αυτό για την 3η αγωνιστική του Β΄ ομίλου του Europa League η Μαρσέιγ έφτασε τους 5 βαθμούς, ενώ η ΑΕΚ έμεινε στους 4.

Σκόρερ: (Βιτίνια 27′, Χαρίτ 60’πεν., 69’πεν. – Πινέδα 53′)

Αποβολή: Στάνκοβιτς 57′

Μαρσέιγ (Τζενάρο Γκατούζο): Μπλάνκο, Λόντι, Μπαλέρντι (89′ Μεϊτέ), Μπεμπά, Κλος (89′ Ναντίρ), Κοντογκμπιά, Ρονζιέ, Βερετού (89′ Μουρίγιο), Αρίτ (74′ Ομπαμεγιάνγκ), Εντιαγέ, Βιτίνια (74′ Σαρ)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί (44′ Μοχαμάντι), Μουκουντί, Βίντα, Σιντιμπέ (46′ Πόνσε), Σιμάνσκι (75′ Γαλανόπουλος), Γιόνσον, Πινέδα, Άμραμπατ (75′ Ελίασον), Μάνταλος (59′ Αθανασιάδης), Τσούμπερ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στη Μασσαλία η ΑΕΚ πλήρωσε ακριβά το λάθος του Στάνκοβιτς, πλήρωσε όμως και του… διαιτητή! (3-1)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.