ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Με αυτούς ατζέντηδες συνεργάστηκε στις μεταγραφές

Ποιοι μάνατζερ έπαιξαν τον δικό τους ρόλο στην τελευταία μεταγραφική περίοδο για την ολοκλήρωση κάθε συμφωνίας με τον Ολυμπιακό.
Ολυμπιακός: Με αυτούς ατζέντηδες συνεργάστηκε στις μεταγραφές

Μεταγραφές, μία αγαπημένη συζήτηση των οπαδών και μία απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να ενισχύονται οι ομάδες. Ο Ολυμπιακός παραδοσιακά πηγαίνει σε πολλές κινήσεις.

Αυτό το καλοκαίρι είχε και έναν λόγο παραπάνω. Μετά την περσινή σεζόν πάρθηκε η απόφαση να αλλάξουν πολλά. Νέος τεχνικός διευθυντής, ο Αντόνιο Κορδόν, νέος προπονητής, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, πολλά και τα νέα πρόσωπα στο έμψυχο δυναμικό.

Συνολικά 17 ήταν οι προσθήκες που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι». Ελάχιστες οι ομάδες της Stoiximan Super League που ολοκλήρωσε περισσότερα deals. Το Sportime.gr έκανε ένα μεγάλο αφιέρωμα για τους μάνατζερ που πρωταγωνίστησαν σε κάθε ομάδα της κατηγορίας ώστε να υλοποιηθούν τα deals της προηγούμενης μεταγραφικής περιόδου. Ωστόσο, θα γίνει και μία ξεχωριστή αναφορά στο Big 5. ΑΕΚ, Άρης, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα έχουν ένα ξεχωριστό κείμενο χωρίς ιδιαίτερες παραλλαγές από το αρχικό αφιέρωμα.

Ολυμπιακός – Τα deals που έγιναν

Ουκ ολίγες ήταν οι προσθήκες των «ερυθρόλευκων» αυτό το καλοκαίρι. Το ξεκίνημα έγινε με δύο πολύ γνωστά γραφεία. Η Wasserman εκπροσωπεί τον Βιθέντε Ιμπόρα και η You First τον Κίνι. Η πρώτη στο πελατολόγιό της παίκτες σε Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι και όχι μόνο, κόουτς όπως ο Μικέλ Αρτέτα (Άρσεναλ), αλλά και τον Ελληνονορβηγό μέσο Χρήστο Ζαφείρη της Σλάβια Πράγας. Η δεύτερη εκπροσωπεί ποδοσφαιριστές όπως ο Φαμπιάν Ρουίθ (Παρί Σεν Ζερμέν), ο γνωστός μας Χοσέ Άνχελ Κρέσπο, ο Νταβίντ Καρμόνα του Αστέρα Τρίπολης, αλλά και οι νιόφερτοι στον Άρη Λορέν Μορόν και Ρούμπεν Πάρντο.

Ο Νικολάς Φρέιρε είναι πελάτης της Elite Sports Management, η οποία είχε εμπλοκή και στη μεταγραφή του Χουάν Μανουέλ Ιτούρμπε στην Γκρέμιο, ενώ ο Τζάκσον Πορόσο της Team of Future. Η ίδια εταιρεία έχει και τον Τόνι Βιλένα του Παναθηναϊκού. Της πασίγνωστης CAA Stellar είναι ο Τζόρνταν Χόλσκγροουβ, που δόθηκε δανεικός στη συνέχεια, μίας εταιρείας που εκτός των Τζακ Γκρίλις (Μάντσεστερ Σίτι) και Εντουάρντ Καμαβιγκά (Ρεάλ Μαδρίτης) έχει αρκετούς πελάτες και στη Νότιγχαμ Φόρεστ, όπως και η Wasserman.

Ένας εξ αυτών ήταν και ο Ομάρ Ρίτσαρντς που απέκτησαν οι Πειραιώτες. Το ίδιο δρομολόγιο ακολούθησαν επίσης οι Γκουστάβο Σκάρπα και Ζουλιάν Μπιανκόν. Ο Βραζιλιάνος έχει την FFP Agency. Όταν είχε πάει στην Αγγλία οι Τάι και Ανδρέας Δημητρίου είχαν παίξει ρόλο και δίαυλος επικοινωνίας υπήρξε και τώρα, ενώ το συγκεκριμένο δίδυμο ήταν στη μεταγραφή του Ιβάν Μπρνιτς μαζί με τη Love Players.

Πελάτης του Ζορζε Μέντες είναι ο Ντανιέλ Ποντένσε και του Φάλι Ραμαντάνι ο Στέφαν Γιόβετιτς. Περιττές οι συστάσεις για δύο εκ των κορυφαίων agents παγκοσμίως. Έχουν συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν με τον Ολυμπιακό. Η επιστροφή της Lian Sports στα «ερυθρόλευκα» δρώμενα, πάντως, έχει τη δική της σημασία, αφού η υπόθεση του Πάνου Ρέτσου ήταν ειδική για πολλούς λόγους και δεν είχε να κάνει με το όποιο μανατζερικό του υπόβαθρο.

Για τη μεταγραφή του Αγιούμπ Ελ Κααμπί μεσολάβησε η GM FOOT του Γιουσέλ Ελ Αραμπί, ενώ σε δύο μεταγραφές έπαιξε ρόλο η Score Futbol. Παίκτης της είναι ο Φρανσίσκο Ορτέγκα, ενώ είχε συμμετοχή και στο deal του Σαντιάγκο Έσε, ενός παίκτη που ελέγχεται κυρίως από το οικογενειακό του περιβάλλον. Με τη Nordic Sky συνεργάζεται ο Όλα Σολμπάκεν, όπως και ο συμπατριώτης του Μάρτιν Έντεγκααρντ (Άρσεναλ). Τέλος, ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος εκπροσωπείται από τον Πασχάλη Τουντούρη, ο οποίος αυτό το καλοκαίρι είχε σημαντικά deals εκτός συνόρων μέσω συνεργασιών. Ο λόγος για τις μεταγραφές των Τάσου Δουβίκα (Θέλτα), Δημήτρη Γούτα (Κάρντιφ) και Δημήτρη Κουρμπέλη (Τραμπζονσπόρ).

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολυμπιακός: Με αυτούς ατζέντηδες συνεργάστηκε στις μεταγραφές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.