ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάλος για τη φοροκαταιγίδα Μητσοτάκη που έβαλε στο στόχαστρο τους ελεύθερους επαγγελματίες – Τους απαγόρευσαν να είναι φτωχοί!

Σε φορολογική «θηλιά» με τεκμαρτό εισόδημα αιχμαλώτισε τους ελεύθερους επαγγελματίες η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είτε βγάζουν αυτά τα χρήματα - είτε όχι!
Σάλος για τη φοροκαταιγίδα Μητσοτάκη που έβαλε στο στόχαστρο τους ελεύθερους επαγγελματίες – Τους απαγόρευσαν να είναι φτωχοί!

Σάλο έχει προκαλέσει η εξοργιστική απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να βάλει στη φορολογική «πρέσα» 700.000 ελεύθερους επαγγελματίες που η εφορία θα τους επιβάλλει ένα… φανταστικό εισόδημα 10. 920 ευρώ, είτε βγάζουν αυτά τα χρήματα σε έναν χρόνο – είτε όχι!

Υπενθυμίζεται ότι με βάση όσα ειπώθηκαν χθες τόσο από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Υπουργικό Συμβούλιο όσο από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη κατά τη διάρκεια της επακόλουθης συνέντευξης Τύπου, καθιερώνεται ελάχιστο φορολογητέο εισόδημα για ελεύθερους επαγγελματίες ίσο με 14 φορές τον κατώτατο μισθό ή στο ύψος των 10.920 ευρώ, κάτι που θα οδηγήσει σε νέες φορολογικές επιβαρύνσεις.

Μάλιστα, το ποσό αυτό προσαυξάνεται τόσο στην πάροδο των ετών λειτουργίας της επιχειρηματικής δραστηριότητας, ήτοι ανά τριετία συν 10% με εξαίρεση τα τρία πρώτα χρόνια και έως τρεις τριετίες, αλλά και σε συνάρτηση με τις αμοιβές του προσωπικού που απασχολούν, όπως επίσης και με τον μέσο όρο τζίρο του ΚΑΔ του κλάδου της προηγούμενης χρονιάς.

Ο Κωστής Χατζηδάκης απέδωσε τη φορολογική αφαίμαξη των ελευθεροεπαγγελματιών στο όνομα της πάταξης της φοροδιαφυγής και της… κοινωνικής δικαιοσύνης, ενώ αυτές οι αδιανόητες φορολογικές επιβαρύνσεις που θυμίζουν καιρούς μνημονίων, φορτώνονται αποκλειστικά στην πλάτη των μικροεπαγγελματιών με χαμηλά εισοδήματα, την ώρα που οι επιχειρηματικοί κολοσσοί απολαμβάνουν σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές και χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με αυτό το απαράδεκτο μέτρο ουσιαστικά αντιμετωπίζει ως εξ’ αρχής «ενόχους» τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους απαγορεύει να έχουν ζημία ή ελάχιστα κέρδη σε κάποια χρονιά! Δηλαδή ακόμα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που πρωτομπαίνουν στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία μην έχοντας καν πελατολόγιο, θα θεωρούνται ότι έβγαλαν τουλάχιστον 10.920 ευρώ γιατί έτσι αποφάσισε το κράτος! Πρόκειται για ένα οριζόντιο φορομπηχτικό τερατούργημα που a priori χαρακτηρίζει τους ελεύθερους επαγγελματίες ως κλάδο φοροφυγάδων.

Αυτό το μέτρο είναι στην ουσία μια ομολογία ανικανότητας της κυβέρνησης να εντοπίσει τους πραγματικούς φοροφυγάδες, με αποτέλεσμα να την «πληρώνουν» όλοι. Τεσσεράμισι χρόνια στην εξουσία δεν ήταν… αρκετά ώστε η κυβέρνηση Μητσοτάκη να αξιοποιήσει το οπλοστάσιο των ψηφιακών μέσων που έχει στη διάθεσή της ώστε να ελέγξει τους συστηματικούς φοροφυγάδες, και έτσι στοχοποίησε ολόκληρο τον κλάδο των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων, επιβάλλοντας κατώτατο τεκμαρτό εισόδημα.

Και αυτό το φορολογικό έκτρωμα που αδιακρίτως εφαρμόζεται επί δικαίων και αδίκων χαρακτηρίζεται από τον υπουργό Οικονομικών ως «κοινωνική δικαιοσύνη» μόνο και μόνο επειδή «τσεκουρώνονται» τα εισοδήματα όλων με… ισοτιμία!

Ως «τυράκι» προκειμένου να συμμορφωθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι με τη φοροκαταιγίδα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, μπήκε η απαλλαγή από το 50% ενός άδικου και ληστρικού χαρατσιού που αποτελεί το τέλος επιτηδεύματος, από το 2024. Δηλαδή «ξηλώνουν» κατά το ήμισυ ένα παράλογο χαράτσι που ισχύει από την εποχή των μνημονίων και οι ελευθεροεπαγγελματίες θα πρέπει να πουν και… «ευχαριστώ» επειδή δεν η κυβέρνηση τους «χαρατσώνει» λίγο… λιγότερο, ενώ θα τους φορολογεί πολύ περισσότερο!

Με αυτήν την πλασματική εικόνα εισοδημάτων, το κράτος του χρόνου θα δημοσιεύσει στοιχεία όπου θα φαίνεται μια… θεαματική αύξηση τους, αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη ουσιαστικά απαγόρευσε στον ελεύθερο επαγγελματία και τον αυτοαπασχολούμενο να έχουν επαγγελματικές αποτυχίες και χαμηλά εισοδήματα! Τους απαγόρευσε δηλαδή να είναι φτωχοί!

Και κάπως έτσι το Μαξίμου θα καγχάζει ότι έφερε την… ευημερία των εργαζομένων και τους ανέβασε τα εισοδήματα, αφού με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη όλοι πρέπει να δηλώνουν… πετυχημένοι επαγγελματίες, ασχέτως αν βγάζουν τον μήνα ή είναι κατεστραμμένοι οικονομικά. Δημιουργική… λογιστική από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που έχει βαλθεί να ρουφήξει όσο «αίμα» έχει απομείνει στους φορολογούμενους πολίτες μικρών και μεσαίων εισοδημάτων…

#Tags για το άρθρο με τίτλο «Σάλος για τη φοροκαταιγίδα Μητσοτάκη που έβαλε στο στόχαστρο τους ελεύθερους επαγγελματίες – Τους απαγόρευσαν να είναι φτωχοί!».
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ExtraTime: ΠΣΑΕ ΜΜΕ : Στο «Καφέ Σχεδία» η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

ΠΣΑΕ ΜΜΕ : Στο «Καφέ Σχεδία» η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα στο Καφέ Σχεδία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΠΣΑΕ ΜΜΕ

ExtraTime
Κοινωνία: Τα 10 κοινά στοιχεία των δύο ανθρωπογενών καταστροφών πού ανέδειξαν την ανυπαρξία τού “επιτελικού Κράτους”

Τα 10 κοινά στοιχεία των δύο ανθρωπογενών καταστροφών πού ανέδειξαν την ανυπαρξία τού “επιτελικού Κράτους”

Χθες τα #Τέμπη λέγονταν #Μάτι (#Μάνδρα, #Βαρυμπόμπη, #Πάρνηθα, #Βόρεια_Εύβοια, #Έβρος, #Ρόδος, #...)

Κοινωνία
Κοινωνία: Δ. Ξανθόπουλος, πατέρας Αγ. Παΐσιου στη σειρά: «Η πίστη μας είναι αγάπης και συγχώρεσης, κάτι που δυσκολευόμαστε να κάνουμε»

Δ. Ξανθόπουλος, πατέρας Αγ. Παΐσιου στη σειρά: «Η πίστη μας είναι αγάπης και συγχώρεσης, κάτι που δυσκολευόμαστε να κάνουμε»

Ο Δημήτρης Ξανθόπουλος μίλησε για τη συμμετοχή του στη σειρά «Άγιος Παΐσιος» και την πίστη του στον Θεό.

Κοινωνία
Κοινωνία: Αλλαγή Ώρας: Πότε επιστρέφουμε στη θερινή;

Αλλαγή Ώρας: Πότε επιστρέφουμε στη θερινή;

Και όμως η αλλαγή ώρας είναι και πάλι πολύ κοντά!

Κοινωνία
Κοινωνία: Συντάξεις Μαρτίου: Πότε θα δείτε χρήματα στους λογαριασμούς σας!

Συντάξεις Μαρτίου: Πότε θα δείτε χρήματα στους λογαριασμούς σας!

Πότε θα μπουν οι συντάξεις Μαρτίου;

Κοινωνία
Ατζέντα: Εορτολόγιο Σάββατο 15 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα!

Εορτολόγιο Σάββατο 15 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα!

Σήμερα, Σάββατο 15 Φεβρουαρίου η εκκλησία γιορτάζει μεταξύ άλλων τη μνήμη του Αγίου Ονήσιμου του Απόστολου.

Ατζέντα
Ηλεκτρονική έκδοση: e-sportime (15/2) : Για την Ειρήνη και όλους τους μικρούς ήρωες που δίνουν μάχη με τον παιδικό καρκίνο

e-sportime (15/2) : Για την Ειρήνη και όλους τους μικρούς ήρωες που δίνουν μάχη με τον παιδικό καρκίνο

Αφιερωμένη στην Ειρήνη η e-sportime (15/2) που ως άγγελος βοηθάει από ψηλά τους μικρούς ήρωες που δίνουν τη μάχη τους κατά του παιδικού καρκίνου.

Ηλεκτρονική έκδοση
Ελευθέριος Ανδρώνης: Χριστόφορος Ζαραλίκος: Η τρισάθλια αφίσα της παράστασής του, που χλευάζει τον Χριστό – Όπου δεν χωρούν ταλέντο – χωρούν τη βλασφημία

Χριστόφορος Ζαραλίκος: Η τρισάθλια αφίσα της παράστασής του, που χλευάζει τον Χριστό – Όπου δεν χωρούν ταλέντο – χωρούν τη βλασφημία

Χριστιανοφοβικός ρατσισμός - Εμπαίζει τον Χριστό ένας κωμικός που υποτίθεται ότι μάχεται για τα Τέμπη - ενώ πολλές οικογένειες θυμάτων στηρίζονται στον Θεό

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: ΗΠΑ: Τα «σπασμένα» του αντι – «τραμπιστή» Μητσοτάκη πληρώνει ο λαός – 600.000 δολάρια σε λόμπι για να προσεγγίσoυν τον Τραμπ!

ΗΠΑ: Τα «σπασμένα» του αντι – «τραμπιστή» Μητσοτάκη πληρώνει ο λαός – 600.000 δολάρια σε λόμπι για να προσεγγίσoυν τον Τραμπ!

Διπλωματικό βατερλώ με τις ΗΠΑ - Ο Μητσοτάκης βρέθηκε στη λάθος πλευρά της ιστορίας και παρέσυρε μια ολόκληρη χώρα στη διεθνή απομόνωση

Κοινωνία
Κοινωνία: Προσκυνητής: Ένας ψηφιακός οδηγός στα κορυφαία Θρησκευτικά μνημεία του κόσμου

Προσκυνητής: Ένας ψηφιακός οδηγός στα κορυφαία Θρησκευτικά μνημεία του κόσμου

Ο ιστότοπος έχει σαν απώτερο σκοπό την ενημέρωση σχετικά με τα θρησκευτικά μνημεία (Ναοί, Μονές, Προσκυνήματα, Μοναστήρια) της Ορθόδοξης Εκκλησίας ανά τον κόσμο.

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Τραγικά fake news περί «γνήσιων» βίντεο της εμπορικής – Πανηγυρίζουν για το πόρισμα – φιάσκο ενώ δεν απαντήθηκε τίποτα

Τέμπη: Τραγικά fake news περί «γνήσιων» βίντεο της εμπορικής – Πανηγυρίζουν για το πόρισμα – φιάσκο ενώ δεν απαντήθηκε τίποτα

Το πόρισμα των δικαστικών πραγματογνωμόνων δεν πιστοποιεί τη γνησιότητα των βίντεο - Είναι οι ίδιοι που απέδωσαν στα... έλαια σιλικόνης την έκρηξη 80 μέτρων!

Κοινωνία
Κοινωνία: Πως η τεχνητή νοημοσύνη και οι αλγόριθμοι μπορούν να ελέγξουν αν ένα βίντεο είναι fake ή αληθινό με αφορμή το θέμα των Τεμπών…

Πως η τεχνητή νοημοσύνη και οι αλγόριθμοι μπορούν να ελέγξουν αν ένα βίντεο είναι fake ή αληθινό με αφορμή το θέμα των Τεμπών…

Ο Καθηγητής Στρατιωτικών Σχολών και Σύγχρονων Τεχνολογιών Μάριος Παπαευσταθίου Καλεσμένος στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Kontra Channel με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο : Η Τεχνητή Νοημοσύνη και οι Αλγόριθμοι για τον Έλεγχο Αυθεντικότητας Βίντεο

Κοινωνία
Κοινωνία: Καύση νεκρών: Μια μαρτυρία που συγκλονίζει – «Πριν γίνει αποτέφρωση βλέπω το σώμα να έρχεται πιο κοντά στο κακό και τη σήψη»

Καύση νεκρών: Μια μαρτυρία που συγκλονίζει – «Πριν γίνει αποτέφρωση βλέπω το σώμα να έρχεται πιο κοντά στο κακό και τη σήψη»

Ρίγος προκαλεί η μαρτυρία ενός ιδιοκτήτη γραφείου τελετών - «Η σήψη να γίνεται τόσο γρήγορη που δεν πιστεύω στα μάτια μου. Το έχω βιώσει»

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Oύτε στην Ουγκάντα αυτά – Παραμένει άφαντος για 2 χρόνια ο υπάλληλος που «ανακάλυψε» τα βίντεο της εμπορικής!

Τέμπη: Oύτε στην Ουγκάντα αυτά – Παραμένει άφαντος για 2 χρόνια ο υπάλληλος που «ανακάλυψε» τα βίντεο της εμπορικής!

Η εταιρεία φύλαξης Insterstar δεν έχει κατονομάσει τον υπάλληλο φάντασμα - Έχει κληθεί να καταθέσει εδώ και 8 μήνες αλλά παραμένει «εξαφανισμένος»!

Κοινωνία
Κοινωνία: Μήνυση – βόμβα της Μ. Καρυστιανού κατά του εφέτη ανακριτή: Δεν έβαλε στη δικογραφία 649.000 αρχεία από Hellenic Train, ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Μήνυση – βόμβα της Μ. Καρυστιανού κατά του εφέτη ανακριτή: Δεν έβαλε στη δικογραφία 649.000 αρχεία από Hellenic Train, ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Κρίσιμα αρχεία ήχου και εικόνας κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στον Σωτήρη Μπακαΐμη, αλλά δεν υπάρχουν στη δικογραφία

Κοινωνία