ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Κηφισιά σόκαρε την ΑΕΚ που πλήρωσε αστοχία και αμυντικές ολιγωρίες

H AEK έμεινε στο 1-1 με την Κηφισιά πληρώνοντας μια τεράστια αμυντική ολιγωρία στο 85΄ - Μοιραίοι οι μεσοεπιθετικοί της Ένωσης, ήρωας ο γκολκίπερ Αναγνωστόπουλος
Η Κηφισιά σόκαρε την ΑΕΚ που πλήρωσε αστοχία και αμυντικές ολιγωρίες

Από εκεί που δεν το περίμενε… γκέλα! Η ΑΕΚ άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς στο γήπεδο της Καισαριανής απέναντι στη μαχητική Κηφισιά (1-1).

Μια ακόμα ισοπαλία στη Stoiximan Super League, αυτή τη φορά, ακόμα πιο απρόσμενη για την Ένωση. Παρότι προηγήθηκε και είχε πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει, η ομάδα του Αλμέιδα πλήρωσε αμυντική ολιγωρία στο 85ο λεπτό και έμεινε στο 1-1 κόντρα στην Κηφισιά.

MVP του ματς, ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Αναγνωστόπουλος που με έξι αποκρούσεις κράτησε τους κιτρινόμαυρους μόνο στο ένα γκολ.

Επιστροφή στη δράση μετά από 41 μέρες για τον Λιβάι Γκαρσία που όμως δεν βοήθησε αρκετά.

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα άφησε τον Λιβάι Γκαρσία στον πάγκο και εμπιστεύτηκε για την επίθεση τον Πόνσε.

Ο Αργεντινός ήταν ο στόχος των Τσούμπερ-Ελίασον-Πισάρο που γέμιζαν συχνά-πυκνά την περιοχή του Αναγνωστόπουλου.

Το πρόβλημα απέναντι στις κλειστές άμυνες φάνηκε αισθητά στο πρώτο μέρος, με μοναδική μεγάλη φάση, την κεφαλιά του Πόνσε, την οποία απέκρουσε εντυπωσιακά ο Αναγνωστόπουλος.

Παράλληλα, οι γηπεδούχοι φρόντιζαν να υπενθυμίζουν στην πρωταθλήτρια ότι διαθέτουν καλούς παίκτες μπροστά, έτοιμους να φύγουν και να απειλήσουν στην κόντρα (Αντερέγκεν, Παρράς, Οζέγκοβιτς).

Η Ένωση χρειαζόταν περισσότερη κίνηση από τον άξονα και κατά μέτωπο στο δεύτερο μέρος. Ναι μεν έβγαιναν οι σέντρες, αλλά η περιοχή φάνταζε άδεια, μιας και οι μεσοεπιθετικοί δεν πατούσαν συνεχώς περιοχή.

Κηφισιά – ΑΕΚ: Εφησυχασμός και ψυχρολουσία

Κυρίως έλειπε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, την οποία οι κιτρινόμαυροι βρήκαν με την εκκίνηση του δεύτερου μέρους. Το γκολ, ήταν φυσικό επακόλουθο της επιθετικής διάθεσης των φιλοξενούμενων.






Γύρισμα Σιντιμπέ στο 58΄, η μπάλα άλλαξε πορεία από τα πόδια του Σνιντερλάν και 0-1, τόσο απλά, τόσο ήρεμα. Κι όμως, εκεί που κανονικά η ΑΕΚ έπρεπε να καθαρίσει το ματς, επαναπαύτηκε στις δάφνες ενός φαινομενικά εύκολου «διπλού», κυρίως μετά το 70ο λεπτό και το πλήρωσε ακριβά.






Στην επιστροφή του ο Λιβάι Γκαρσία έδειξε ότι χρειάζεται ακόμα χρόνο και όσο αυτά συνέβαιναν μπροστά, στα μετόπισθεν, η αλλαγή του Κάλενς στο 83΄ άλλαξε όλη την αμυντική συμπεριφορά της Ένωσης.

Χαρακτηριστική η ψυχρολουσία του 85΄ με τον Βαφέα να σκοράρει ολομόναχος ανάμεσα από τέσσερις παίκτες της ΑΕΚ μέσα στη μικρή περιοχή, μετά από ασυννενοησία σε κόρνερ των γηπεδούχων.

Παρά την ευκαιρία του Γαλανόπουλου (90+3΄), το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους σοκάροντας την πρωταθλήτρια.






 

Κηφισιά – ΑΕΚ 1-1: Η Καρτέλα του Αγώνα

ΣΚΟΡΕΡ: 85΄ Βαφέας / 58΄αυτ. Σνιντερλάν

ΚΗΦΙΣΙΑ (Γιάννης Αναστασίου): Αναγνωστόπουλος, Μασούρας, Γκόμπελιτς (90΄ Πέιος), Λαντρ, Βαφέας, Σνιντερλάν, Ιπαλίμπο, Πρίτσας (73΄ Τετέι), Αντερέγκεν (90΄ Αντούνες), Παρράς (83΄ Λουμόρ), Οζέγκοβιτς (72΄ Μπιφουμά)

AEK (Mατίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Μοχαμάντι, Μήτογλου, Κάλενς (83΄ Μάνταλος), Γιόνσον (62΄ Πινέδα), Γαλανόπουλος, Πισάρο (61΄ Αμραμπατ), Ελίασον, Τσούμπερ (83΄ Πήλιος), Πόνσε (61΄ Λιβάι Γκαρσία).

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Κηφισιά σόκαρε την ΑΕΚ που πλήρωσε αστοχία και αμυντικές ολιγωρίες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.