ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρεν – Παναθηναϊκός 3-1: Ο ορισμός της αυτοκτονίας

Λίγος ο Παναθηναϊκός, έχασε από τη Ρεν με 3-1 παρόλο που οι Γάλλοι έπαιζαν με δέκα από το 33'.
Ρεν – Παναθηναϊκός 3-1: Ο ορισμός της αυτοκτονίας

Ρεν – Παναθηναϊκός: Και τώρα τρέχει! Πραγματοποιώντας μία από τις χειρότερες φετινές του εμφανίσεις το «τριφύλλι» έθεσε σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή του παρουσία για το νέο έτος.

Μπορεί να έπαιζε με παίκτη περισσότερο για περίπου μία ώρα αγώνα, αλλά απογοήτευσε πλήρως. Πολύ εύκολα λάθη για τους «πράσινους», οι οποίοι απογοήτευσαν.

Σε έναν αγώνα που φάνηκε κάποια στιγμή πως πηγαίνει ακριβώς όπως τον ήθελαν, δεν πήραν τίποτα. Θα χρειαστούν υπερβάσεις για να έρθει η πρόκριση στο Europa League, αλλά και σοβαρότητα για να έρθει ακόμη και η συνέχεια στο Conference League.

Σε κακή μέρα οι περισσότεροι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Απρόσμενα μεγάλο λάθος από τον Μπρινιόλι στο 1-0, εκτός τόπου και χρόνου στο 2-1 ο Σένκεφελντ. Κανένα ελαφρυντικό δεν έχει ο Βιλένα στη φάση του πέναλτι. Δύσκολα βρίσκει κανείς διασωθέντες. Ένας εξ αυτών ο Ιωαννίδης, που κέρδισε το πέναλτι και έβαλε το μοναδικό γκολ του Παναθηναϊκού.

Το ματς

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό. Ο Μλαντένοβιτς έκανε στο 8′ ένα αχρείαστο φάουλ και ένα λεπτό αργότερα ο Ριντέρ εκτελώντας το σκόραρε με τον Μπρινιόλι να χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του.

Άμεσα προσπάθησε να αντιδράσει ο Παναθηναϊκός. Η Ρεν, άλλωστε, είχε δείξει και στη Λεωφόρο πως είναι ομάδα που δέχεται φάσεις. Ο Ιωαννίδης προειδοποίησε στο 12′ και στο 31′ ο ίδιος παίκτης κέρδισε πέναλτι και την αποβολή του Μπελοσιάν. Εκτελώντας το ισοφάρισε σε 1-1.

Έως τότε οι «πράσινοι» είχαν προσπαθήσει να δημιουργήσουν και άλλες φάσεις χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, ενώ μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους δεν έκαναν πολλά. Έφτασαν σε κάποιες τελικές, είχε ένα σουτ και η Ρεν.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε να κυριαρχήσει. Ίσως κάπου να χάλασε και το μυαλό των παικτών του θεωρώντας πως έχουν μία μεγάλη ευκαιρία μπροστά τους και η διαχείριση που έγινε, ήταν κάκιστη.

Ένα πράγμα μπορούσε να κάνει η Ρεν, να αμύνεται και να χτυπάει στην κόντρα. Είναι εξαιρετική στις αντεπιθέσεις και το «τριφύλλι» όφειλε να μην της δώσει πατήματα. Το έκανε και στο 65′ ο νεοεισελθών Σαλάχ πέτυχε το 2-1. Πέντε λεπτά αργότερα με το πέναλτι-δώρο του Βιλένα ο Μπλας ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1 και εκεί όλα τελείωσαν.

Ήταν πολύ δύσκολο να ανατραπούν τα δεδομένα. Ειδικά από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε κάποιο γκολ άμεσα. Μία σημαντική φάση είχε ο Σπόραρ στο 85′, ενώ στις καθυστερήσεις ο Μπλας τράνταξε το δοκάρι του Μπρινιόλι.

Πολύ καλύτερη ομάδα συνολικά η Ρεν, φάνηκε αυτό και στον δεύτερο αγώνα. Κακός ο Παναθηναϊκός και απροετοίμαστος στο ψυχολογικό κομμάτι. Μοναδικό θετικό για εκείνον η ανατροπή της Βιγιαρεάλ στην Κύπρο επί της Μακάμπι Χάιφα.

Ρεν – Παναθηναϊκός 3-1

Σκόρερ: 7′ Ριντέρ, 65′ Σαλάχ, 70′ Μπλας – 34′ πέν. Ιωαννίδης

ΡΕΝ (Μπρούνο Ζενεσιό): Γκαγιόν, Ντουέ, Βουό, Μπελοσιάν, Τεάτ, Μπουριζό (63’ Μπλας), Λε Φε, Μάτιτς (93′ Ασινιόν), Τεριέ (62’ Σαλάχ), Ριντέρ (63’ Σανταμαρία), Καλιμουεντό (35’ Τρουφέ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (78’ Σπόραρ), Σένκεφελντ, Γέντβαϊ, Μλαντένοβιτς, Τσέριν (46’ Τζούρισιτς), Πέρεθ (79’ Αράο), Βιλένα, Μπερνάρ (71’ Αϊτόρ), Ιωαννίδης, Παλάσιος (72’ Μαντσίνι).

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ρεν – Παναθηναϊκός 3-1: Ο ορισμός της αυτοκτονίας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.