ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Panathinakos δεν είναι (ακόμα)…

Για τον Παναθηναϊκό τίθεται πλέον θέμα σωστής νοοτροπίας στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πρέπει να βρει τρόπο να την εμφυσήσει.
Panathinakos δεν είναι (ακόμα)…

Ότι αρχίζει ωραία, τελειώνει με πόνο λένε. Ο Panathinaikos που εμφανίστηκε το καλοκαίρι έχει δώσει τη θέση του σε μία ομάδα που δεν έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό της. Παναθηναϊκός και Ιβάν Γιοβάνοβιτς πρέπει να το αλλάξουν αυτό. Η ήττα από τη Ρεν ήταν ο ορισμός της αυτοκτονίας.

Οι ίδιοι παίκτες είναι, η ίδια ομάδα. Αυτοί που στάθηκε όρθια και έδειξε χαρακτήρα απέναντι σε μια άλλη γαλλική ομάδα, τη Μαρσέιγ. Σε μια ομάδα με μεγαλύτερη ποιότητα και πιο καυτή έδρα. Σε μια ομάδα επίσης που είχε στο γήπεδο, έντεκα παίκτες και όχι δέκα όπως ο Παναθηναϊκός.

Η ευκαιρία που χάνει ο Παναθηναϊκός είναι τεράστια. Από τη στιγμή που ισοφαρίζει το παιχνίδι με πέναλτι και κερδισμένη αποβολή πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, το χειρότερο που μπορεί να σκέφτεται μια ομάδα με απαιτήσεις από τον εαυτό της, είναι να μείνει στην ισοπαλία. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς όμως στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης δεν ήταν καν μέσα στη διεκδίκηση του βαθμού.

Πρόβλημα σοβαρό και ξεκάθαρο για τους «πράσινους». Τα επόμενα τρία παιχνίδια μετά από την τεράστια επιτυχία κόντρα στη Βιγιαρεάλ ήταν προβληματικά, όλα. Τόσο τα δύο κόντρα στη Ρεν, όσο κι αυτό στο Ισραήλ κόντρα στη Μακάμπι. Σε όλα, ο Παναθηναϊκός φλέρταρε με την ήττα. Πιθανότατα δε, στο τέλος αυτών των αναμετρήσεων, η συγκομιδή του ενός βαθμού να είναι κι αυτό που άξιζε.

Αποτελεί υποχρέωση εδώ που το έχει φέρει ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει στην Ευρώπη και μετά την αλλαγή του χρόνου. Έχει ματς με τη Μακάμπι στη Λεωφόρο. Η βαθμολογία δείχνει πως μαθηματικές ελπίδες υπάρχουν και για την πρόκριση στο Europa League. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός δεν είναι ακόμα έτοιμος για αυτό το βήμα. Υπάρχει έλλειμμα αυτοπεποίθησης και το παράδοξο είναι πως το καλοκαίρι, όταν τα ματς ήταν «τελικοί» ήταν πιο… Panathinaikos, από ότι τώρα.

Αυτό το «μπρος πίσω» είναι που πρέπει να εξαλείψει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Θα χρειαστεί χρόνος…

BOMBA! HΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΩΡΑ!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Panathinakos δεν είναι (ακόμα)…», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…