ΜΠΑΣΚΕΤ

Τη μία αποβάλλεται ο Κάνααν, την άλλη ο Πίτερς…

Δεύτερη φορά που ο Ολυμπιακός πήγε να χάσει εκτός έδρας παιχνίδι. Πρώτα ήταν ο Κάνααν, στη συνέχεια ο Πίτερς.
Τη μία αποβάλλεται ο Κάνααν, την άλλη ο Πίτερς…

Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που έπρεπε στο Βελιγράδι. Η νίκη επί της Μακάμπι ήταν βάλσαμο για τους στόχους της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Πίτερς ωστόσο πήγε να βάλει μπουρλότο σε αυτή την επικράτηση. Την προηγούμενη φορά, το έκανε ο Κάνααν.

Πριν από την αναμέτρηση με τη Μακάμπι το ματς δεν ήταν εύκολο, μήτε απλό. Αν όμως έτσι όπως πήγε το παιχνίδι το έχανε ο Ολυμπιακός θα ήταν σαν διπλή ήττα. Στο +15 έφτασε στο ημίχρονο η διαφορά. Αυτοκτονία θα ήταν στο φινάλε να μην έπαιρνε το ροζ φύλλο αγώνα η ομάδα του Πειραιά. Αυτή η νίκη έστρωσε τη θέση του βαθμολογικά.

Πως θα γινόταν αυτό; Στη λειψανδρία που είχε ο Ολυμπιακός, ούτως ή άλλως, προστέθηκε η απερισκεψία του Άλεκ Πίτερς. Ένα αχρείαστο 4ο φάουλ και μια τεχνική ποινή τον κατέστησαν ανενεργό και εκτός αγώνα στα 13 τελευταία λεπτά. Εκείνη τη στιγμή ο Ολυμπιακός είχε μεν μια διαφορά, αλλά η κατάσταση ήταν εύθραυστη. Ο Παπανικολάου είχε τέσσερα φάουλ, ο Σίκμα εκτός από ανέτοιμος να παίξει πολλά λεπτά αν και εξαιρετικός επί της ουσίας… βγήκε εκτός από το να δώσει ανάσες στον Φαλ.

Καλά κάνει και γκρινιάζει ο Γιώργος Μπαρτζώκας για τους διαιτητές αλλά θα πρέπει να εκλείψουν αυτά τα φαινόμενα. Την προηγούμενη φορά, σε παιχνίδι που επίσης ήταν ισορροπημένο εκείνη τη στιγμή, το έκανε ο Κάνααν. Αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή (υπερβολικές ήταν τότε και οι δύο) και στο τέλος ήταν αδύνατο να διεκδικήσει το παιχνίδι κόντρα στο Μιλάνο.

Πίτερς και Κάνααν, παρεμπιπτόντως, είναι δύο παίκτες που φέτος πρέπει να κάνουν το αγωνιστικό step up για το μπάσκετ που θέλει να παίξει ο Ολυμπιακός. Σε αρκετά μεγάλο βαθμό το πράττουν. Η παραγωγικότητά τους έχει αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι. Οφείλουν όμως να αντιληφθούν πως η υπευθυνότητα στο «βγες μπροστά» έχει να κάνει και με το να συγκρατούν τα συναισθήματά τους.

Τα φαινόμενο Κάνααν και Πίτερς πρέπει να εκλείψουν

BOMBA! HΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΩΡΑ!

Απόστολος Γεωργιάδης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Φουλ για μεταγραφή, αυτή είναι

Ολυμπιακός: Φουλ για μεταγραφή, αυτή είναι

Ο Ολυμπιακός φαίνεται πως δε θα εξαντλήσει την αλλαγή στο ρόστερ του στην προσθήκη του Μόρις, πάει και για ψηλό

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Τα αστέρια του NBA που προτιμούν τη Euroleague

Τα αστέρια του NBA που προτιμούν τη Euroleague

Η Euroleague προσελκύει όλο και περισσότερους παίκτες από την Αμερική, που είχαν ρόλο στις ομάδες τους και έπαιζαν σχετικά

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ – Σαν Αντόνιο Σπερς κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ – Σαν Αντόνιο Σπερς κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και Σαν Αντόνιο Σπερς κοντράρονται στο NBA, με στόχο τη νίκη και το θετικό μομέντουμ.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Νιου Γιορκ Νικς – Κλίβελαντ Καβαλίερς κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

Νιου Γιορκ Νικς – Κλίβελαντ Καβαλίερς κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

Οι Νιου Γιορκ Νικς αντιμετωπίζουν τους Κλίβελαντ Καβαλίερς στο NBA, σε ματς με ρυθμό, ένταση και μεγάλο ενδιαφέρον.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Οι Σπερς έχουν τον Γουεμπανιάμα στο ρελαντί

Οι Σπερς έχουν τον Γουεμπανιάμα στο ρελαντί

Ο Γουεμπανιάμα παίζει λίγα λεπτά μετά τον τραυματισμό αλλά οι Σπερς τρέχουν σερί νικών και κοιτάζουν ψηλά απέναντι στους Θάντερ τα Χριστούγεννα.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός: Ο Αταμάν τα κάνει σχεδόν όλα τέλεια

Παναθηναϊκός: Ο Αταμάν τα κάνει σχεδόν όλα τέλεια

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο καλύτερο φεγγάρι της σεζόν και μέσα σε όλα έχει σε σούπερ φόρμα και τον Αταμάν

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Κρίσιμο το ματς στην Μπολόνια

Ολυμπιακός μπάσκετ: Κρίσιμο το ματς στην Μπολόνια

Ολυμπιακός μπάσκετ: Ίσως να μην του φαίνεται τόσο αλλά το παιχνίδι με την Βίρτους στην Μπολόνια είναι κρίσιμο

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ζαλγκίρις – Παναθηναϊκός 85-92: Ξέχασε την άμυνα στην Αθήνα στο Α’ ημίχρονο αλλά η επίθεση έβγαζε φωτιές στο Β’ ημίχρονο

Ζαλγκίρις – Παναθηναϊκός 85-92: Ξέχασε την άμυνα στην Αθήνα στο Α’ ημίχρονο αλλά η επίθεση έβγαζε φωτιές στο Β’ ημίχρονο

Ξέχασε την άμυνά του στην Αθήνα ο Παναθηναϊκός και μέσα στην έδρα της Ζαλγκίρις δεν... κερδίζεις έτσι, αλλά η επιθετική καταιγίδα στο 2ο ημίχρονο έδωσε τη λύση.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παρτιζάν – Ολυμπιακός: Ακυρώθηκε η Βιέννη για λόγους ασφαλείας – Το ματς επιστρέφει στο Βελιγράδι λόγω κινδύνου επεισοδίων

Παρτιζάν – Ολυμπιακός: Ακυρώθηκε η Βιέννη για λόγους ασφαλείας – Το ματς επιστρέφει στο Βελιγράδι λόγω κινδύνου επεισοδίων

Η Παρτιζάν ακύρωσε τη διεξαγωγή του αγώνα με τον Ολυμπιακό στη Βιέννη για λόγους ασφαλείας και τον μεταφέρει στο Aleksandar Nikolic Hall στο Βελιγράδι.

Μπάσκετ