ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητροπολίτης Γαβριήλ: «Χώρος μνήμης, πολιτισμού και ιστορίας»

Παρών στα εγκαίνια του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού και ο Μητροπολίτης Γαβριήλ.
Μητροπολίτης Γαβριήλ: «Χώρος μνήμης, πολιτισμού και ιστορίας»

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα (18/11) τα εγκαίνια του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού, εκεί όπου το παρών έδωσε και ο Μητροπολίτης Γαβριήλ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε εν μέσω μεγάλης συγκίνησης, καθώς αναβίωσαν εικόνες των Προσφύγων καθώς μέσα από την προβολή μοναδικών και σπάνιων ιστορικών αντικειμένων και αυθεντικών οικογενειακών κειμηλίων, αφυπνίζουν μνήμες από την ενσωμάτωση των προσφύγων στη νέα πατρίδα, αλλά και να ενώσει το ιστορικό παρελθόν με το σήμερα.

Ο Μητροποπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, συνοδευόμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, έδωσε το παρών και μίλησε σχετικά με την δημιουργία του θαυμάσιου αυτού μουσειακού χώρου στο γήπεδο της ΑΕΚ.

«Το γήπεδο της ΑΕΚ Οpap Arena δεν είναι απλά ένα γήπεδο. Είναι ένας χώρος μνήμης, πολιτισμού και ιστορίας», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μητροπολίτης Γαβριήλ: «Χώρος μνήμης, πολιτισμού και ιστορίας»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.