ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Γιατί η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα είναι τόσο σημαντική για τις δύο χώρες (vid)

Τα θέματα που «καίνε» την Ελλάδα σχετικά με την Τουρκία και τα οποία θα προσπαθήσει να επιλύσει στην επίσκεψη Ερντογάν.
Γιατί η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα είναι τόσο σημαντική για τις δύο χώρες (vid)

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έρχεται στην χώρα μας στις 7 Δεκεμβρίου, σε μια ευκαιρία που έχει η Ελλάδα να λύσει ή τουλάχιστον να περιορίσει κάποια σοβαρά προβλήματα που έχει με την Τουρκία.

Στόχος είναι όταν ολοκληρωθεί αυτή η συνάντηση, στο επόμενο χρονικό διάστημα να έχει αποκλιμακωθεί η ένταση που έχει προκαλέσει το καθεστώς Ερντογάν την τελευταία 4ετία.

«Οι διαφορές μας είναι υπαρκτές, είναι συγκεκριμένες, είναι γνωστές, δεν θα επιμείνουμε όμως σε αυτές, θα προσπαθήσουμε να βρούμε έναν κοινό τόπο» ίχε προκύψει όλα τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ερωτηθείς για την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου.

Επίσης στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να δημιουργήσει σχέσεις καλής γειτονίας, ηρεμία στα σύνορα, αποκλιμάκωση των έντονων μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών για τις οποίες έχει έναν ρόλο και μία ευθύνη η Τουρκία

Οι πρόσφατες εκλογές και στην Τουρκία και στην Ελλάδα και έχουν δεσμευθεί και τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Ερντογάν δείχνουν να επιθυμούν την αποκατάσταση της καλής γειτονίας των δύο χωρών.

«Ο πήχης είναι αυτός κι από εκεί και πέρα, επαναλαμβάνω, οτιδήποτε επιπλέον προκύψει είναι καλό να έρθει και είναι ευπρόσδεκτο», εξήγησε ο Σκέρτσος.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γιατί η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα είναι τόσο σημαντική για τις δύο χώρες (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.