ΑΕΚ

Ο Βίντα είχε καταλάβει τι πήγαινε να γίνει και πήρε την ΑΕΚ από το χέρι

Η ΑΕΚ έως και το γκολ του Βίντα είχε εγκλωβιστεί και πάλι! Ο Κροάτης δεν είναι πως πέτυχε το τέρμα της νίκης, ήταν και ο leader της ομάδας του
Ο Βίντα είχε καταλάβει τι πήγαινε να γίνει και πήρε την ΑΕΚ από το χέρι

Η ΑΕΚ με την ανανέωση του συμβολαίου του Ντομαγκόι Βίντα πήρε στοιχεία όπως αυτά που την οδήγησαν στη νίκη απέναντι στον Άρη. Ματς, που πήγαινε να στραβώσει μέχρι ο Κροάτης να βάλει το κεφάλι του. Ο Βίντα που κάτι τέτοια παιχνίδια τα έχει παίξει κατά δεκάδες στην καριέρα του, είδε προς τα πού πήγαινε το έργο.

Ήταν ο μοναδικός που είχε μυρίσει το ματς. Έβλεπε πως η γκέλα στην OPAP Arena ερχόταν. Και έκανε τη δουλειά που πρέπει να κάνουν οι επιθετικοί της ΑΕΚ.

Σκόραρε για 4η φορά φέτος, επιστέγασμα της γεμάτης εμφάνισής του. Φοβερός ο τρόπος που πήγαινε πρώτος στην μπάλα στις περισσότερες μονομαχίες. Για σεμινάριο. Όταν μάλιστα είχε να αντιμετωπίσει έναν εξαιρετικό φορ όπως ο Μορόν. Μεγάλη μεταγραφή ο Μορόν για τον Άρη, παίκτης που ξεχωρίζει για την ποιότητά του, αν και έχασε τη μεγάλη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Η ΑΕΚ δεν ήταν καλή μέχρι το 1-0. Δύο σπουδαίες φάσεις, η ευκαιρία του Πινέδα και το δοκάρι του Μάνταλου. Πίεζε στις πρώτες πάσες του Άρη αλλά επιθετικά είχε θέμα. Η ανάπτυξή της είχε κολλήσει στις γραμμές άμυνας του αντιπάλου.

Η επιλογή του Αλμέιδα να παίξει και πάλι με Τσούμπερ και πίσω του τον Μάνταλο δεν βγήκε για δύο λόγους. Ο Ελβετός ήταν κουρασμένος από τα χιλιόμετρα που έκανε με την Μπράιτον. Ο Μάνταλος είχε όρεξη, μέχρι το 1-0, μπορεί να ήταν και ο καλύτερος της ομάδας του. Τα εξτρέμ όμως ήταν εκτός αγώνα. Ελίασον και Γκατσίνοβιτς σε μέτρια έως κακή βραδιά. Ο Πινέδα το ίδιο πάνω-κάτω, ανέβηκε μετά το γκολ, όταν ανέβηκε το σύνολο.

ΑΕΚ: Από το χέρι ο Βίντα

Η ΑΕΚ πήγε να πληρώσει και πάλι το επιθετικό της πρόβλημα. Η ευκαιρία του Πινέδα έπρεπε να γίνει γκολ. Θα ήταν νωρίς στο ματς και ο αντίπαλος θα άνοιγε λογικά πιο νωρίς.

Αν δεν ήταν το γκολ του Βίντα, θα ήταν γρίφος πως θα εξελισσόταν το παιχνίδι. Το καλό για τον Αλμέιδα ήταν πως μετά το τέρμα του Κροάτη leader, έγιναν οι αλλαγές που οι περισσότεροι τα πήγαν καλύτερα από αυτούς που βγήκαν. Αυτός ήταν ο λόγος που η ομάδα του ανέβηκε πολύ μετά το 1-0 και ειδικά για ένα 20λεπτο έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και γρήγορο.

Ο Πισάρο έπαιξε επιτέλους στον άξονα και όχι αριστερά και φάνηκε να είναι πιο άνετος σε αυτό το σημείο του γηπέδου. Μεγάλη πνοή πήρε από τον Άμραμπατ, ο Πόνσε ήταν μέσα στις φάσεις αλλά και πάλι δεν έκανε γκολ. Αν η ΑΕΚ ψάχνει μεγαλύτερη άνεση στα παιχνίδια της από το τελικό 1-0, θα πρέπει να σκοράρει ο Αργεντίνος που έχει μείνει στα 2 όλα κι όλα.

Ο Ζίνι ήταν λίγο εκτός αλλά είναι λογικό, είχε καιρό να παίξει. Η ΑΕΚ ατομικά πήρε βοήθειες, στο συνδυαστικό παιχνίδι στην ανάπτυξη είχε ζήτημα έως και το 60′. Εξαιρετικός Σιμάνσκι, αλλά εξαιρετικός και Οντουμπάτζο που καπέλωσε το καλό επιθετικά παιχνίδι του Χατζισαφί. Αμυντικά όμως τον ταλαιπώρησε πολύ.

 

Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ INTERWETTEN! 21+

 

https://youtu.be/KcrDWSYGeYk

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Βίντα είχε καταλάβει τι πήγαινε να γίνει και πήρε την ΑΕΚ από το χέρι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιάννης Χωριανόπουλος

Για χάρη της δημοσιογραφίας δεν τελείωσε ποτέ το Ιστορικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Πρώτο δημοσιογραφικό «σπίτι» η εφημερίδα Derby από τον Ιούνιο του 2001 έως και το καλοκαίρι του 2009. Ασχολήθηκε (Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας γαρ) με τα λεγόμενα (αλλά ποτέ) μικρά σπορ και στη συνέχεια με το ρεπορτάζ του υγρού στίβου αλλά και του Παναθηναϊκού. Επόμενος σταθμός ο Sport FM και η SportDay το 2009, με υγρό στίβο και Πανιώνιο ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 η είσοδος στο δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Από τον Οκτώβριο του 2015 Αρχισυντάκτης, έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα. Διευθυντής Σύνταξης πλέον στο sportime.gr και την e-Sportime, τον συναρπάζουν οι μεταγραφές. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων και συνεργάτης σε αρκετά περιοδικά (Sportive, Περιοδικό της ΕΟΕ κ.ά).