FORMULA 1

F1 Red Bull : Η Red Bull κάνει το πιο γρήγορο pit stop στο απόλυτο σκοτάδι VIDEO

F1 Red Bull: Το πλήρωμα των pit stop της Red Bull έκανε 10 προσπάθειες να καταγράψει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ένα pit stop στο pitch black
F1 Red Bull : Η Red Bull κάνει το πιο γρήγορο pit stop στο απόλυτο σκοτάδι VIDEO

F1 Red Bull:  ΒΙΝΤΕΟ – Όταν η Red Bull κάνει ένα τέλειο pit stopστο σκοτάδι

22 μηχανικοί της Red Bull Racing έκαναν 10 pit stop στο απόλυτο σκοτάδι. Το αποτέλεσμα είναι αξιοσημείωτο, δείτε το βίντεο!

Πώς μπορούμε να κρατήσουμε τους μηχανισμούς των ομάδων της Formula 1 να περιμένουν την έναρξη της σεζόν τον Μάρτιο του 2024; Κάνοντάς τους προπόνηση pit stop! Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο, τα 20 σεμινάρια εκπαίδευσης πραγματοποιούν δοκιμές αλλαγής τροχού στο εργοστάσιό τους όλη την εβδομάδα. Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη έκπληξη είναι να δουλεύεις σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα ενός Grand Prix… σε απόλυτο σκοτάδι.

Η ιδέα προέρχεται από το Red Bull. Η βρετανοαυστριακή ομάδα κατείχε το ρεκόρ για το συντομότερο pit stop στην ιστορία της F1, που επιτεύχθηκε στο Grand Prix της Βραζιλίας 2019 σε 1,82 δευτερόλεπτα (ηττήθηκε από την McLaren στο Κατάρ τέσσερα χρόνια αργότερα). Θα είχε καλή απόδοση χωρίς φως; Η πρόκληση γυρίστηκε χρησιμοποιώντας 27 υπέρυθρες κάμερες για τέσσερις ώρες στο εργοστάσιο Milton Keynes:

C:\Users\USER\Downloads\2023-12-14 23_09_19-newFile-1.jpg (1200×667).jpg

 

F1 Red Bull: Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Η πρώτη δοκιμή έδειξε χρόνο 8,84 δευτερολέπτων, τον ίδιο χρόνο με τα pit stop όταν τα μονοθέσια της F1 έπρεπε να ανεφοδιαστούν με καύσιμα τη δεκαετία του 2000. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια της εκπαίδευσης, οι 22 μηχανικοί χαμήλωσαν το σημάδι μέχρι να φτάσουν μόλις 2,84 δευτερόλεπτα μετά τη 10η προσπάθεια .

«Το Pitch Black Pit Stop ήταν μια πρόκληση που δεν θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε για την αγωνιστική μας ομάδα», δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής της Red Bull Racing, Jonathan Wheatley. Η αίσθηση της όρασης, το να μπορείς να δεις το αυτοκίνητο, τους συναδέλφους σου μηχανικούς και αυτό που κάνεις είναι εγγενές σε ένα επιτυχημένο pit stop και η στέρηση αυτής της αίσθησης όρασης παρουσίασε σοβαρά εμπόδια.

Ωστόσο, αυτό που έγινε γρήγορα εμφανές ήταν η ρευστότητα της ομάδας στην προσέγγισή της, στην επικοινωνία της, στην ικανότητά της και στο πνεύμα συνοχής της. το έργο στο χέρι ήταν σχεδόν δεύτερης φύσης. Ήμουν πολύ περήφανος για την απόδοσή τους. Ο χρόνος των 2,84 δευτερολέπτων είναι μια καλή στάση, ακόμα και στο φως της ημέρας!

Σίγουρα δεν λέω ότι θα ήθελα να σβήσω τα φώτα σε έναν αγώνα, αλλά το να μπορώ να το κάνω τόσο συνοπτικά, σε απόλυτο σκοτάδι, δείχνει πόσο καλά λαδωμένο μηχάνημα είναι η ομάδα και αποτελεί απόδειξη του γεγονότος ότι έχουμε κερδίσει έξι συνεχόμενα βραβεία για το ταχύτερο pit stop σε ένα Grand Prix το 2023. Είναι εξαιρετική δουλειά. »

Η στιγμή που η Red Bull κάνει γρήγορο pit stop στο απόλυτο σκοτάδι

F1 Red Bull: Το πλήρωμα των pit stop της Red Bull έκανε 10 προσπάθειες να καταγράψει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ένα pit stop στο pitch black.

Η Red Bull έχει θέσει τα στάνταρ όλη τη χρονιά στη Formula 1 – και τώρα η ομάδα των μηχανικών της έχει ανεβάσει τα pit stops στο επόμενο επίπεδο, προσπαθώντας να ολοκληρώσει την εργασία με μαύρο χρώμα!

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές εξασφάλισαν τον έκτο γρηγορότερο τίτλο pit stop στη σειρά – που αποφασίστηκε με συνέπεια σε μία μόνο σεζόν – ενώ η McLaren κατέγραψε παγκόσμιο ρεκόρ 1,8 δευτερολέπτων στο Κατάρ τον Οκτώβριο.

Αλλά τώρα, η ομάδα του Κρίστιαν Χόρνερ ανέβασε ξανά τον πήχη προσπαθώντας να σταματήσει στο απόλυτο σκοτάδι.

Η ομάδα είχε 10 προσπάθειες και αξιοσημείωτα, στην τελευταία της προσπάθεια, πέρασε τη διαδικασία σε μόλις 2,84 δευτερόλεπτα – χρόνος πιο γρήγορος από ό,τι προέβλεπαν οι οδηγοί Max Verstappen και ο Σέρχιο Πέρεθ.

“Ορισμένες ομάδες στο pit lane θα ήθελαν να το κάνουν [2,84 δευτερόλεπτα] σε έναν κανονικό αγώνα – αλλά να το κάνουν με δεμένα μάτια”, δήλωσε ο επικεφαλής μηχανικός Lee Stevenson.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «F1 Red Bull : Η Red Bull κάνει το πιο γρήγορο pit stop στο απόλυτο σκοτάδι VIDEO», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!