ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Παναθηναϊκός έδειξε λίγος – Μέγα κάζο ο αποκλεισμός με υπογραφή Γιοβάνοβιτς

Ο Παναθηναϊκός έχασε με 1-2 από τη Μακάμπι Χάιφα στη Λεωφόρο και αποκλείστηκε από την Ευρώπη.
Ο Παναθηναϊκός έδειξε λίγος – Μέγα κάζο ο αποκλεισμός με υπογραφή Γιοβάνοβιτς

Έβαλε τα χέρια του, έβγαλε τα μάτια του και έμεινε εκτός Ευρώπης ο Παναθηναϊκός. Στη Λεωφόρο έπαιζε, για δύο αποτελέσματα πήγαινε και απέναντί του δεν είχε κάποιο μεγαθήριο, αλλά τη χειρότερη ομάδα του ομίλου.

Τελικά κατάφερε να χάσει 1-2 και να σφραγίσει με τον χειρότερο τρόπο την ευρωπαϊκή του σεζόν. Το «τριφύλλι» αποκλείστηκε από έναν αντίπαλο που σε καμία περίπτωση δεν ήταν καλύτερος. Ήταν, όμως, πιο διαβασμένος, πιο οργανωμένος, πιο συγκεντρωμένος και ενδεχομένως πιο τυχερός.

Τα λάθη τα πληρώνεις σε αυτό το επίπεδο και ο Παναθηναϊκός έκανε πολλά σε όλη αυτή τη φάση τω ομίλων. Αρκετά εξ αυτών ήταν και του προπονητή του. Από το κοουτσάρισμα στα ματς με Ρεν και Βιγιαρεάλ εκτός έως την ανεξήγητη επιλογή να πάει με Λοντίγκιν κόντρα στους Ισραηλινούς.

Είναι πολλά τα ακατανόητα που στα τελευταία ευρωπαϊκά ματς ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ένα εξ αυτών και το να μείνει ο Σπόραρ στον πάγκο για τόση ώρα κι ενώ ο αγώνας φώναζε πως δεν υπάρχει τρόπος να απειλήσουν από αέρος οι «πράσινοι». Με την μπάλα κάτω και τον αντίπαλο να έχει ταμπουρωθεί για τα καλά, όμως, δεν υπήρχε και άλλη διέξοδος. Ούτε η έμπνευσή του να ξεκινήσει ο Βιλένα αντί του Τσέριν τον δικαίωσε.

Το ματς

Σε τέτοια παιχνίδια είναι καταστροφικό να βρεθείς πίσω και ο Παναθηναϊκός αυτό ακριβώς έκανε. Αντί να κοντρολάρει το ματς και να προσπαθήσει να το σβήσει αρχικά, δεν μπήκε καλά και στο 20′ από το πουθενά βρέθηκε πίσω στο σκορ. Τόσο ο Σένκεφελντ όσο και ο Λοντίγκιν έχασαν τη φάση και ο Νταβίντ έκανε το 0-1.

Βούτυρο στο ψωμί της Μακάμπι Χάιφα ήταν αυτό το γκολ γιατί τη βοήθησε να πάει συνέχεια τον αγώνα όπως ακριβώς τον ήθελε. Άφησε την μπάλα στους γηπεδούχους και έπαιξε άμυνα μέχρι τέλους. Πώς δοκίμασε ο Παναθηναϊκός να της δημιουργήσει ρήγματα; Με κάποιες εμπνεύσεις του Μπερνάρ και δευτερευόντως με σέντρες και στατικές φάσεις.

Είχε τις στιγμές του το «τριφύλλι», αλλά η μπάλα δεν έμπαινε μέσα με τίποτα. Αϊτόρ, Παλάσιος και Ιωαννίδης -είχε και δοκάρι- μπορούσαν στο δεύτερο ημίχρονο να σκοράρουν και με το γήπεδο να έχει γείρει η Μακάμπι Χάιφα έκανε το 0-2 με τον Σερί.

Ούτε τότε έβαλε στο ματς ο Γιοβάνοβιτς τον Σπόραρ. Η ομάδα του σπαταλούσε το ένα κόρνερ μετά το άλλο, δεν έβρισκε λύσεις με την μπάλα ψηλά, αλλά ο Σλοβένος πέρασε ως αλλαγή στο 89′ και ακριβώς τότε ο Ιωαννίδης έκανε το 1-2 μετά την εκτέλεση κόρνερ του Μπερνάρ. Το αν χρειαζόταν, φάνηκε και στα επόμενα λεπτά. Ο Σπόραρ έπαιζε ξύλο, ο Ιωαννίδης ελευθερώθηκε, έβρισκε πιο εύκολα χώρους για να εκτελέσει ή να τη σπάσει στους γύρω του, αλλά ήταν πλέον πολύ αργά. Είπαμε, όμως, τα λάθη σε αυτό το επίπεδο τα πληρώνεις. Ο προπονητής των «πράσινων» έκανε αρκετά και οι παίκτες του ακόμη περισσότερα. Γιατί τόσο εύκολα γκολ απαγορεύεται να δέχεσαι.

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Χάιφα 1-2

Σκόρερ: 89′ Ιωαννίδης – 20′ Νταβίντ, 74′ Σερί

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Γέντβαϊ, Χουάνκαρ (81’ Μλαντένοβιτς), Μπερνάρ, Αράο, Βιλένα (69’ Τσέριν), Παλάσιος (69’ Μαντσίνι), Ιωαννίδης, Αϊτόρ (89’ Σπόραρ).

ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ (Μεσαγιέ Ντέγκου): Κέουφ, Χαγκάγκ, Σούντγκρεν (46’ Φέινγκολντ), Γκέρσον, Σεκ, Κορνού (81’ Ποντγκορεάνου), Σέρι (81’ Χαλαϊλι), Καφουμανά, Μοχάμεντ (32’ Ζαμπέρ), Πιερό, Νταβίντ (67’ Ραφαέλοφ).

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Παναθηναϊκός έδειξε λίγος – Μέγα κάζο ο αποκλεισμός με υπογραφή Γιοβάνοβιτς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.