ENGINE POWER

Οι καλικαντζάροι και το Engine POWER σας εύχονται καλά Χριστούγεννα

Καλά Χριστούγεννα : Τα Χριστούγεννα είναι κυρίως για παιδιά. Αλλά και εμείς οι ενήλικες μπορούμε να το απολαύσουμε , μέχρι να φτάσουν οι λογαριασμοί της πιστωτικής κάρτας.
Οι καλικαντζάροι και το Engine POWER σας εύχονται καλά Χριστούγεννα

Καλά Χριστούγεννα : Αυτή την περίοδο των γιορτών, ας φροντίσουμε να αγαπάμε αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό στη ζωή μας: τα μπισκότα. Αχ βρε μοναξιά!!!

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε μια σειρά από πρωταγωνιστές που είναι κατασκευασμένοι από ταινίες μυθοπλασίας προσοχή δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και δεν μοιάζουν με  καθημερινά  γεγονότα της διπλανής πόρτας. Καλά Χριστούγεννα! Σκέφτηκα τόσο πολύ το δώρο σου που τώρα είναι πολύ αργά για να το αποκτήσεις. Sorry!!!

Σύμφωνα με τη λαϊκή δοξασία τις μέρες αυτές τα «νερά είναι αβάφτιστα» και οι καλικάντζαροι βγαίνουν από τη Γη για να πειράξουν τους ανθρώπους και να τους ανακατέψουν τα σπίτια, διότι είναι άτακτοι και τους αρέσουν τα παιχνίδια. ενω όλο τον υπόλοιπο χρόνο είμαστε ήρεμοι… Πλάκα μου κάνεις;

Βασικό χαρακτηριστικό τους είναι η ασχήμια τους, σε πολλές περιπτώσεις παρουσιάζονται με κόκκινα μάτια, πόδια γεμάτα τρίχες -σαν της μαϊμούς- και συνήθως είναι πάρα πολύ λαίμαργοι. Αγαπούν τις τηγανίτες και τα γλυκά. Κατάλαβες ότι μιλάμε για τους Καλικάντζαρους και όχι για τον γείτονα σου;

kala-Christougena-efches-kalikantzari-dora-giortes-2023-engine-power-zoi-

Χριστουγεννιάτικες ευχές Engine Power

Καλικάντζαροι αυτά τα μικρά τερατάκια που έρχονται τα Χριστούγεννα για 12 μήνες έεε λάθος, ημέρες, φεύγουν των Φώτων. 

«Έρχονται από τη γης από κάτω. Όλο το χρόνο πελεκούν με τα τσεκούρια να κόψουν το δένδρο που βαστάει τη γης , αλλά όταν κοντεύουν να το κόψουν έρχεται ο Χριστός και μονομιάς ξαναγίνεται το δένδρο και τότε τα δαιμόνια χιμούν στη γης επάνω και πειράζουν τους ανθρώπους»

Καλά Χριστούγεννα : Τι συμβολίζουν οι 13 πιο γνωστοί καλικάντζαροι; Οι καλικάντζαροι είναι ελληνική δοξασία (αρχαίας καταγωγής) «δαιμόνιων» που σύμφωνα με σύγχρονη δοξασία εμφανίζονται κατά το Δωδεκαήμερο (25 Δεκεμβρίου – 6 Ιανουαρίου). Ο πρωθυπουργός τους είναι ο Μαντρακούκος, σκέτη καταστροφή, είναι κουτσός κι άγριος και ο πιο επικίνδυνος απ” όλη την ομάδα.

Ακολουθεί ο Μαγάρας, με την τεράστια κοιλιά του κάνει σαν 300 καλλικαντζάρους, ο οποίος μαγαρίζει όλα τα φαγητά και τα γλυκά. Τι μου θυμίζει; Τι μου θυμίζει; Επίσης έρχεται ο Κωλοβελόνης, (ΜΜΕ) που είναι αδύνατος και σουβλερός σα μακαρόνι και περνά από κλειδαρότρυπες και χαραμάδες. Κανένας δεν μοιάζει με τον άλλο και έχει ο καθένας το κουσούρι του.

Χριστουγεννιάτικες ευχές Engine Power

Οι καλικάντζαροι έχουν ονόματα σύμφωνα με τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά τους. Πιο συγκεκριμένα:

1) ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ ΜΑΛΑΓΑΝΑΣ  (ΠΟΛΙΤΙΚΗ)
Ο Μαλαγάνας θέλει πολύ προσοχή γιατί ξεγελάει τα παιδιά με γλυκόλογα και έτσι καταφέρνει να τους παίρνει τα γλυκά
2) ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΗΣ (ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ)
Ο Τρικλοπόδης έχει χταποδίσιο χέρι που το χώνει παντού και σκουντουφλάνε πάνω του οι άνθρωποι. Του αρέσει πολύ να μπερδεύει τις κλωστές από το πλεχτό της γιαγιάς.
3) ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ ΠΛΑΝΗΤΑΡΟΣ (INTERNET)
Ο Πλανήταρος πλανεύει τους ανθρώπους γιατί μπορεί να μεταμορφώνεται σε ζώο ή σε κουβάρι .
4) ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ ΜΑΛΑΠΕΡΔΑΣ (ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ)
Του Μαλαπέρδα του αρέσει να κατουράει και στα φαγητά την ώρα που μαγειρεύονται. Γι’ αυτό όσες νοικοκυρές τον ξέρουν φροντίζουν να κλείνουν καλά το καπάκι της κατσαρόλας τους.
5) ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ ΜΑΓΑΡΑΣ (INFLUENCERS)
Ο Μαγάρας έχει μια κοιλιά σαν τούμπανο και αφήνει βρομερά αέρια πάνω στα φαγητά των ανθρώπων.
6) ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ ΚΑΤΑΧΑΝΑΣ (ΤΡΑΠΕΖΕΣ)
Ο Καταχανάς τρώει διαρκώς και τα πάντα. Ρεύεται και βρομάει απαίσια.
7) ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ ΠΕΡΙΔΡΟΜΟΣ (ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ)
Ο Περίδρομος είναι ο άλλος φαταούλας της παρέας.
8) ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ ΚΟΥΛΟΧΕΡΗΣ (ΤΖΟΓΟΣ)
Ο Κουλοχέρης είναι σαραβαλιασμένος, μ’ ένα χέρι κοντό κι ένα μακρύ, κι όλο μπερδεύεται και πέφτει κάτω.
9) ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ ΠΑΡΩΡΙΤΗΣ (ΜΟΥΣΙΚΗ)
Ο Παρωρίτης έχει μύτη σαν προβοσκίδα και πολύ μαλακή. Εμφανίζεται λίγη ώρα πριν λαλήσει ο πετεινός, αξημέρωτα κι έχει μανία να παίρνει τις φωνές των ανθρώπων.
10) ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ ΓΟΥΡΛΟΣ (ΦΘΟΝΟΣ)
Ο Γουρλός έχει τα μάτια του τεράστια σαν αυγά και πεταμένα έξω. Φυσικά δεν του ξεφεύγει τίποτα.
11) ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ ΚΟΨΑΧΕΙΛΗΣ (ΕΚΚΛΗΣΙΑ)
Του Κοψαχείλη τα δόντια είναι τεράστια και κρέμονται έξω από τα χείλη του . Του αρέσει να κοροϊδεύει τους παπάδες και Χριστιανούς γι αυτό φορά συνήθως ένα ψεύτικο καλυμμαύκι.
12) ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΔΑΡΟΣ (…..)
Η μεγαλειότητά του είναι φαλακρός και κασιδιάρης κι έχει ένα κατσικίσιο ποδάρι . Είναι κακορίζικος, ελεεινός και γρουσούζης. Όπου βάλει το κατσικίσιο του ποδάρι φέρνει καταστροφή.
13) ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ ΠΑΓΑΝΟΣ (Η ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ)
Η αφεντιά του είναι κουτσός. Λένε μάλιστα πως τον κούτσανε μια κλωτσιά από το γαϊδούρι της Μάρως, μιας χωριατοπούλας που την κυνηγούσε κάποτε ο Παγανός για να την κάνει γυναίκα του, αλλά αυτή κρύφτηκε στα σακιά με το αλεύρι που είχε φορτωμένα στο γαϊδούρι της και κατάφερε να του ξεφύγει. Ο Παγανός έτρεξε μανιασμένος κοντά στο γαϊδούρι και την έψαχνε. Το ζωντανό τότε τρόμαξε τόσο πολύ που άρχισε να κλωτσάει. Μια δυνατή φαίνεται πως έφαγε ο Παγανός και σακατεύτηκε. Ο Παγανός λατρεύει τη στάχτη και γι’ αυτό τρυπώνει από τις καμινάδες. Φοβάται όμως πιο πολύ απ’ όλους τους Καλικάντζαρους τη φωτιά και γι’ αυτό οι νοικοκύρηδες φροντίζουν να μη σβήσει κατά τη διάρκεια του δωδεκαήμερου. Ρίχνουν μάλιστα και αλάτι που κάνει θόρυβο όταν πέσει στη φωτιά, για να τον τρομάξουν ακόμα περισσότερο.

kala-Christougena-efches-kalikantzari-dora-giortes-2023-engine-power-zoi-

Χριστουγεννιάτικες ευχές Engine Power

Μιχάλης Κοντιζας : Όταν γεννιέται ο Χριστός γεννιέται μαζί Του και η ελπίδα για ένα νέο κόσμο, χωρίς καλικάντζαρους!!!

Καλά Χριστούγεννα :  Τα Χριστούγεννα είναι η μοναδική εποχή του χρόνου κατά την οποία μπορεί κανείς να καθίσει μπροστά σε ένα νεκρό δέντρο και να τρώει καραμέλα από κάλτσες. Απολαμβάνω! Σας εύχομαι λευκά Χριστούγεννα! (Και όταν τελειώσει το λευκό, απλά ανοίξτε ένα μπουκάλι κόκκινο).

Σημείωση:  Προφανώς, είπες στον Άγιο Βασίλη ότι ήσουν καλός φέτος… Σε ενημερώνω πως πέθανε στα γέλια!!!

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οι καλικαντζάροι και το Engine POWER σας εύχονται καλά Χριστούγεννα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!