ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέα γκέλα ο Ολυμπιακός στη Λαμία – Με ένα γκολ σε έξι ημίχρονα πρωτάθλημα δεν παίρνει

Ήττα στην επαρχία μετά από 5,5 χρόνια γνώρισε ο Ολυμπιακός - Χαμένο πέναλτι με Φορτούνη οι Πειραιώτες, MVP ο... Πασχαλάκης
Νέα γκέλα ο Ολυμπιακός στη Λαμία – Με ένα γκολ σε έξι ημίχρονα πρωτάθλημα δεν παίρνει

Ποδαρικό με το αριστερό έκανε ο Ολυμπιακός το 2024, καθώς ηττήθηκε από την αξιόμαχη Λαμία στο «Αθανάσιος Διάκος» (1-0) και τώρα… τρέχει!

Γκέλας συνέχεια για τον Ολυμπιακό. Το σοκ που βίωσε η ομάδα του Πειραιά στο 4ο λεπτό από τον Σλίβκα, ήταν όπως φάνηκε αρκετό για να φέρει την πρώτη ήττα της στην επαρχία μετά από 5,5 χρόνια.

Χαρακτηριστικό ότι ο MVP των φιλοξενούμενων ήταν ο Πασχαλάκης με μια σειρά από επεμβάσεις.

Μια ήττα που δίνει την ευκαιρία σε ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, αλλά και ΑΕΚ να ξεφύγουν από το σύνολο του Καρβαλιάλ στη βαθμολογία της Stoiximan Super League, ο οποίος πρέπει να κάνει πολλά για να γυρίσει το κλίμα, το οποίο αγωνιστικά έχει στραβώσει για τα καλά.

Το ματς

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ χρησιμοποίησε ενδεκάδα χωρίς εκπλήξεις απέναντι στη Λαμία. Όπως και το 2023, έτσι και το 2024, τα αμυντικά προβλήματα συνεχίζουν ακάθεκτα να πληγώνουν τους  «ερυθρόλευκους».

Αυτή τη φορά, δεν υπήρξε κάποιο ατομικό αμυντικό λάθος, αλλά ένα γενικό ανασταλτικό βραχυκύκλωμα, το οποίο έφερε γκολ για τη Λαμία με το ξερό σουτ του ολομόναχου στις παρυφές της περιοχής Σλίβκα. Τα χαφ στη φάση αλλού, τα στόπερ έχασαν τα μαρκαρίσματα και ο Ροντινέι έκανε απόκρουση α λα… Κίνι στρώνοντας την μπάλα στον αντίπαλο.






 

Η ομάδα του Βόκολου απέδειξε πόσο δουλεμένη είναι και εννιά λεπτά μετά θα μπορούσε να αποκτήσει προβάδισμα δύο τερμάτων. Να΄ναι καλά ο Πασχαλάκης, ο οποίος με τρεις (μια διπλή) σωτήριες αποκρούσεις κράτησε τους Πειραιώτες στο παιχνίδι.

Δημιουργικά, ελάχιστα πράγματα στο πρώτο μέρος. Ο προβλέψιμος τρόπος ανάπτυξης ήταν βούτυρο στο ψωμί της άμυνας των Φθιωτών.

Ολυμπιακός: Ούτε με πέναλτι – Τελικές με το σταγονόμετρο

Έτσι ο Καρβαλιάλ, βλέποντας τέλμα στην επίθεση, είπε να ρίξει στα… βαθιά τον Φραν Ναβάρο.

Η κακή κατάσταση επιθετικά αποδείχτηκε και μετά το πέναλτι-δώρο που κέρδισε ο Ολυμπιακός από το απλωμένο χέρι του Νταβίντ Σιμόν. Ο Φορτούνης σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Κοσέλεφ (49΄).

Επιθετικά, οι φιλοξενούμενοι έχαναν ευκαιρίες, αλλά η αποτελεσματικότητα απουσίαζε από τις προσπάθειές τους. Ο Μασούρας έχανε τετ-α-τετ, ο Καμαρά μπουρδουκλωνόταν σε κενή εστία, ενώ ο Ναβάρο περιφερόταν ασκόπως στον αγωνιστικό χώρο, όντας ολομόναχος στην περιοχή της Λαμίας.

Οι αλλαγές του Καρβαλιάλ, πέρα από καθυστερημένες (στο 80΄ βγήκε ο Ποντένσε), ήταν και άστοχες, μιας και δεν έδωσαν το κάτι διαφορετικό στο παιχνίδι των Πειραιωτών.

Το ρεζουμέ της υπόθεσης είναι ότι μετά από 5 χρόνια ο Ολυμπιακός χάνει στην επαρχία και αυτή είναι μια ήττα που μπορεί να κοστίσει ανεπανόρθωτα. Για την ακρίβεια δημιουργεί ένα σωρό προβλήματα, μέσα σ’αυτά και θέμα προπονητή, ο οποίος καλά-καλά δεν ήρθε, αλλά σίγουρα νιώθει τους πρώτους τριγμούς στην καρέκλα του. Το ματς με την ΑΕΚ την Κυριακή, είναι τελικός από πολλές απόψεις.






ΠΑΣ Λαμία – Ολυμπιακός 1-0: Η Καρτέλα του Αγώνα

ΣΚΟΡΕΡ: 4΄ Σλίβκα

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Τζανετόπουλος, Σιμόν, Αμαράλ, Ακούνια (71΄ Σίντκλεϊ), Νούνιες (62΄ Στάνκο), Τζανδάρης, Ρουμπέν Μαρτίνεθ (71΄ Τόσιτς), Σλίβκα, Τσιλούλης (90΄ Μάλτσι), Κορνέζος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ορτέγκα (71΄ Ρίτσαρντς), Ντόι, Ρέτσος, Ροντινέι, Έσε (81΄ Αλεξανδρόπουλος), Καμαρά (71΄ Καρβάλιο), Ποντένσε (81΄ Ποντένσε), Φορτούνης, Μασούρας, Γιόβετιτς (46΄ Ναβάρο)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νέα γκέλα ο Ολυμπιακός στη Λαμία – Με ένα γκολ σε έξι ημίχρονα πρωτάθλημα δεν παίρνει», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.