ΑΕΚ

Η ΑΕΚ δεν ασχολήθηκε με τον Μπακασέτα! Θα έπρεπε όμως;

Η ΑΕΚ είδε ένα δικό της παιδί τον Τάσο Μπακασέτα να πηγαίνει τελικά στον Παναθηναϊκό! Θα έπρεπε να ασχοληθεί;
Η ΑΕΚ δεν ασχολήθηκε με τον Μπακασέτα! Θα έπρεπε όμως;

Η ΑΕΚ για πρώτη φορά ίσως επί Ματίας Αλμέιδα αμφισβητείται. Η αγωνιστική της επάρκεια απέναντι στους ανταγωνιστές της, για το πρωτάθλημα πλέον. Τα πρώτα σύννεφα είχαν διαφανεί στις αδικαιολόγητες ισοπαλίες με αντιπάλους που θα έπρεπε να πάρει τους 3 βαθμούς. Ο αποκλεισμός από τον Άρη ήρθε να κουμπώσει ακόμα χειρότερα. Η ΑΕΚ φωνάζει για μεταγραφές και ενίσχυση του ρόστερ αλλά φαίνεται προς το παρόν να μη κινείται κάτι προς αυτήν την κατεύθυνση. Λέγεται πως θα υπάρξει ενίσχυση. Μπορεί 1-2 παικτών και πιθανό για θέσεις που δε φαίνονται ως απόλυτη προτεραιότητα (κεντρικός χαφ, αριστερός εξτρέμ).

Ο κόσμος της ΑΕΚ που είναι αρκετά συναισθηματικός και δένεται λίγο περισσότερο από τους υπόλοιπους με πρόσωπα, ήταν στα κάγκελα πριν τη σέντρα του αγώνα στη Θεσσαλονίκη. Ο λόγος ήταν φυσικά η μεταγραφή του Τάσου Μπακασέτα από την Τράμπζονσπορ στον Παναθηναϊκό. Ο αρχηγός της Εθνικής είναι δηλωμένος οπαδός της ομάδας. Είχατε διαβάσει από το Sportime για τις δεύτερες σκέψεις που έκανε λόγω ΑΕΚ. Για την επιστροφή του στην Ελλάδα, παρά το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός τον είχε προσεγγίσει καιρό πριν και μάλιστα είχε δείξει στην πράξη (με την οικονομική πρόταση δηλαδή) πόσο τον ήθελε.

ΑΕΚ: Δεν ασχολήθηκε με Μπακασέτα

Η δικαιολογία πως η ΑΕΚ δεν ήθελε παίκτη στη θέση του Μπακασέτα δεν είναι και τόσο ισχυρή. Η ΑΕΚ κάνει μπαμ π.χ. πως θέλει αριστερό μπακ αλλά μάλλον υπάρχει η πιθανότητα να μην τον αποκτήσει κατά την περίοδο του Ιανουαρίου. Η Ένωση δεν ασχολήθηκε με την περίπτωσή του, δεδομένο αυτό. Επίσης, όμως, δεδομένο και κάτι άλλο. Ή τουλάχιστον αυτό αναφέρουν οι πληροφορίες. Ο Μπακασέτας ήταν πολύ πιθανό να επέστρεφε στην ΑΕΚ με κασέ όχι στο ύψος που πήρε στον Παναθηναϊκό. Ούτε καν σε αυτό που είχε στην Τουρκία. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως αν ήταν να επέστρεφε στην Ένωση, ήταν δεκτικός σε μια συμφωνία ακόμα και κάτω από το εκατομμύριο.

Όλα αυτά βέβαια είναι στο όριο και στο πλαίσιο πληροφοριών ή φημών. Η ΑΕΚ δεν ασχολήθηκε με τον παίκτη, εκείνος βέβαια ακόμα και με δημόσιες αναρτήσεις στα social media είχε δείξει πόσο ήθελε να παίξει στην OPAP Arena. Από εκεί και πέρα κρίθηκε προφανώς και από τον Αλμέιδα, πως στη θέση του Μπακασέτα μπορούν και αγωνίζονται οι Τσούμπερ, Αραούχο, Πισάρο, ακόμα και οι Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα.

Ο Μπακασέτας βέβαια θα έφερνε Ελληνικό στοιχείο και διαφορετική προσωπικότητα στα αποδυτήρια. Στην ΑΕΚ είχε κριθεί καιρό πριν, πως τη δεδομένη χρονική στιγμή αυτά δεν χρειάζονται. Αν είχαν κρίνει διαφορετικά θα είχαν κινηθεί για τον αρχηγό της Εθνικής ομάδας.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ INTERWETTEN! 21+

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η ΑΕΚ δεν ασχολήθηκε με τον Μπακασέτα! Θα έπρεπε όμως;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιάννης Χωριανόπουλος

Για χάρη της δημοσιογραφίας δεν τελείωσε ποτέ το Ιστορικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Πρώτο δημοσιογραφικό «σπίτι» η εφημερίδα Derby από τον Ιούνιο του 2001 έως και το καλοκαίρι του 2009. Ασχολήθηκε (Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας γαρ) με τα λεγόμενα (αλλά ποτέ) μικρά σπορ και στη συνέχεια με το ρεπορτάζ του υγρού στίβου αλλά και του Παναθηναϊκού. Επόμενος σταθμός ο Sport FM και η SportDay το 2009, με υγρό στίβο και Πανιώνιο ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 η είσοδος στο δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Από τον Οκτώβριο του 2015 Αρχισυντάκτης, έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα. Διευθυντής Σύνταξης πλέον στο sportime.gr και την e-Sportime, τον συναρπάζουν οι μεταγραφές. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων και συνεργάτης σε αρκετά περιοδικά (Sportive, Περιοδικό της ΕΟΕ κ.ά).