ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τσικίνιο και Όρτα: Δύο μεταγραφές που άργησαν έξι μήνες

Πως οι Τσικίνιο και Όρτα μπορούν να σώσουν τη χρονιά - Γιατί άργησαν τόσο να έρθουν τέτοιοι παίκτες
Τσικίνιο και Όρτα: Δύο μεταγραφές που άργησαν έξι μήνες

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, λέει ο θυμόσοφος λαός και στην περίπτωση των Τσικίνιο και Αντρέ Όρτα, αυτή η έκφραση βρίσκει πλήρη εφαρμογή.

Ο Ολυμπιακός, ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο δύο μεταγραφές στον άξονά του. Διότι ο Τσικίνιο, ήταν κανονικά να έρθει το καλοκαίρι. Ωστόσο, με καλούς χειρισμούς, οι Πειραιώτες κατάφεραν να πείσουν την Μπενφίκα να τον αφήσει από τώρα, με τους Λουζιτανούς να διατηρούν φυσικά ποσοστό μεταπώλησης.

Από την άλλη, η κίνηση του Αντρέ Όρτα ήρθε κι έδεσε. Μιλάμε για δύο διαφορετικούς χαφ, οι οποίοι μπορούν να συμμαζέψουν τον άξονα. Ο Καρβαλιάλ κάνει κάτι που δεν έχει ξαναγίνει μ’αυτούς τους δύο.

  • Πρωτίστως, αμφότεροι έχουν κίνητρο και δεν αποτελούν καμμένα χαρτιά όπως ο Καμαρά που θέλει να αποχωρήσει από το κλαμπ.
  • Παράλληλα, μπορούν να απελευθερώσουν τον Σαντιάγο Έσε, ο οποίος εδώ και μήνες παίζει… μόνος του, με τις ανάλογες συνέπειες. Όλοι βλέπουν ότι ο Αργεντινός έχει «σκάσει» και χρειάζεται επειγόντως ανάσες.

Από εκεί και πέρα, στη δεύτερη ανάγνωση των δύο μεταγραφών, μιλώντας πλέον εκ του αποτελέσματος, αυτές αποτελούν ετεροχρονισμένη ενίσχυση. Για τους χ και ψ λόγους, οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να τους φέρουν το καλοκαίρι, δεκτό.

Ωστόσο, παίκτες σαν αυτούς τους δύο, σίγουρα είχε τσεκάρει ο Μαρτίνεθ, όταν ανέλαβε. Αντ’αυτού, επέλεξε τον 36χρονο Ιμπόρα, τον μέτριο Καρβάλιο, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Καμαρά – αλλαγή δεδομένων στην υπόθεσή του – και το μόνο θετικό ήταν οι Έσε-Αλεξανδρόπουλος που έβγαλαν μια ζωντάνια.

Στον Έλληνα χαφ άλλωστε, οι Πειραιώτες χρωστούν και τη σημαντικότερη πρόκριση της σεζόν, αυτή κόντρα στην Γκενκ. Προσοχή, μιλάμε για περίοδο, σαφώς πιο εύκολη από το χειμερινό παζάρι. Επομένως, βαρύνεται πέραν του Μαρτίνεθ και ο Κορδόν.

Πλέον, με το πρωτάθλημα ως μοναδικό εγχώριο στόχο, αλλά και την παρουσία στο Europa Conference League, ο Καρβαλιάλ καλείται όχι μόνο να τους βάλει ενεργά στο ροτέισον και αλλά και να τους δώσει ρόλο πρωταγωνιστή.

Τσικίνιο και Όρτα: Ποιον παίκτη πιστεύουν και για Ευρώπη;

Πως θα το κάνει αυτό ο Πορτογάλος; Χτίζοντας την ομάδα γύρω τους. Σε ένα 4-3-3 στη Stoiximan Super League, αμφότεροι μπορούν να παίξουν δίπλα στον Έσε. Φυσικά, όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο, ένας από τους δύο θα αντικαθίσταται από τον Αλεξανδρόπουλο.

Μπροστά τους, οι Φορτούνης, Ποντένσε, Μασούρας, Μαρτίνς, με οποιαδήποτε σύνθεση θα αποτελούν κίνδυνο για τις αντίπαλες άμυνες, προσηλωμένοι στη δημιουργία. Συν τοις άλλοις, με τους Τσικίνιο-Όρτα, οι Πειραιώτες δεν θα εξαρτώνται τόσο από τα πλάγια, αλλά θα αποκτήσουν και ΚΑΘΕΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, που λείπει πολύ φέτος.

Όταν δε, επιστρέψει και ο Ελ Κααμπί, ο Ολυμπιακός αποκτά μορφή και η ταυτότητα στο παιχνίδι, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα έχει έρθει πριν τα play-offs.

Ο παίκτης που πιστεύουν στην ομάδα του Πειραιά ότι θα βγάλει μάτια σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι ένας.

Μαζί με τον σέντερ μπακ και τον Μάρτινς, θα αποτελέσουν τις τρεις προσθήκες στη λίστα για το Conference.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τσικίνιο και Όρτα: Δύο μεταγραφές που άργησαν έξι μήνες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.