ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στην άμυνα του Ολυμπιακού δεν φτάνει μόνο ο Κάρμο…

Δεν μπορεί μόνο ένας παίκτης να ισιώσει ένα πρόβλημα που ξεκινάει από τον πάγκο και φτάνει και στους έντεκα παίκτες του Ολυμπιακού.
Στην άμυνα του Ολυμπιακού δεν φτάνει μόνο ο Κάρμο…

Η άμυνα του Ολυμπιακού είναι η χαρά κάθε επιθετικού. Αλλά το πρόβλημα που έχει ο Ολυμπιακός είναι γενικότερο. Από την αγωνιστική φιλοσοφία και τακτική που δίνει ο εκάστοτε προπονητής, μέχρι και την νοοτροπία που έχουν οι παίκτες. Παρότι, στο ρόστερ υπάρχει ένα κεντρικός αμυντικός κλάσης: Ο Ντάβιντ Κάρμο! Δεν φτάνει…

Επτά γκολ δέχθηκε ο Ολυμπιακός σε δύο ματς στην έδρα του, μέσα σε τέσσερις μέρες. Τέσσερα από τη Μακάμπι, τρία από τον Παναθηναϊκό. Εύλογοι οι συνειρμοί για την άμυνα της ομάδας του Πειραιά. Για όλη την αμυντική λειτουργία, για το πώς αμύνονται και οι 11 παίκτες.

Αυτό είναι και το θέμα. Το πρόβλημα ξεκινά από την νοοτροπία. Έντονη μανία για πίεση ψηλά. Δύο μόλις χαφ, ένα από αυτά χωρίς εντάσεις στο μαρκάρισμα (Όρτα). Προβλήματα στο ένας εναντίον ενός. Αργές επιστροφές. Όλα φταίνε στον Ολυμπιακό. Από τις εντολές του Μεντιλίμπαρ, μέχρι και το τελικό αποδέκτη, Πασχαλάκη. Ακόμα και ο τελευταίος έβγαλε νευρικότητα.

Ο Ολυμπιακός πήρε έναν κεντρικό αμυντικό πρώτης γραμμής αλλά αυτό δεν φτάνει. Ο Ντάβιντ Κάρμπο δίνει κάτι το διαφορετικό. Αλλά δεν μπορεί μόνος. Όπως ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν μπορεί σε λίγες μέρες να αλλάξει μια ομάδα, έτσι και ο Πορτογάλος στόπερ δεν μπορεί να… ισιώσει από μόνος του ολόκληρη αμυντική λειτουργία. Δεν γίνεται. Ειδικά όταν δίπλα του δεν υπάρχει ένας σταθερός κεντρικός αμυντικός για να φτιάξουν χημεία και συνεργασίες.

Η ανάγκη του Ολυμπιακού για περισσότερους Κάρμο…

Παρά το μαχητικό του πνεύμα, ο Μπιανκόν χάνει τον Ιωαννίδη στο πρώτο γκολ που του φεύγει στην πλάτη και ξεκινάει τη φάση. Στο δεύτερο δεν είναι καν κοντά του (ως όφειλε) για να μην τον αφήσει να σκοράρει ανενόχλητος.

Γενικώς, επειδή δεν φταίει μόνο ο Γάλλος στόπερ, κάθε φορά που πατάει ο αντίπαλος περιοχή (είτε ήταν η Μακάμπι είτε ο Παναθηναϊκός), όλοι οι αμυντικοί του Ολυμπιακού είτε μένουν στατικοί, είτε πάνε όλοι μαζί στην μπάλα αφήνοντας τους αντιπάλους μόνους τους.

Δεν γίνεται μέσα σε τέσσερις μέρες να σκοράρουν οι αντίπαλοι τέσσερα γκολ εξ επαφής, τα τρία σε κενή εστία…

Μεγαλύτερη απόδειξη από αυτό το στατιστικό στοιχείο πως ένας (ο Κάρμο) δεν φτάνει, δεν μπορεί να υπάρξει…

Interwetten, με πρόγραμμα επιβράβευσης*! 21+ (*Ισχύουν Όροι&Προϋποθέσεις)

Διαβάστε τη στήλη Agent Greek στο e-Sportime εντελώς ΔΩΡΕΑΝ ΕΔΩ!

Κάντε εγγραφή και διαβάστε καθημερινά δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση της Sportime e-εφημερίδα ΕΔΩ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στην άμυνα του Ολυμπιακού δεν φτάνει μόνο ο Κάρμο…», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Agent Greek

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.