NBA

Έβγαλε «46άρι» ο Λεμπρόν, «ζωντανοί» οι Καβαλίερς (vds)

Νίκησαν τους Σέλτικς, 109-99, σε 7ο ματς οι τελικοί της Ανατολής
Έβγαλε «46άρι» ο Λεμπρόν, «ζωντανοί» οι Καβαλίερς (vds)

Το ένστικτο της επιβίωσης αποδείχθηκε πιο ισχυρό κίνητρο για τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, απέναντι στους Σέλτικς, στον 6ο τελικό της ανατολικής περιφέρειας.

Οι Καβαλίερς ήθελαν τη νίκη για να πάνε τη σειρά στον 7ο και τελευταίο τελικό στη Βοστόνη, και τα κατάφεραν, επικρατώντας με 109-99 με τον Λεμπρόν Τζέιμς να δίνει μια ακόμα μονάκριβη παράσταση.

O «βασιλιάς» έμεινε στο παρκέ για 46:05, έχοντας, πάρτε ανάσα: 46 πόντους (25 είχε στο πρώτο ημίχρονο), 11 ριμπάουντ, εννέα ασίστ και τρία κλεψίματα. Ε, με τέτοια κατορθώματα, πώς στο καλό να ηττηθούν οι Καβαλίερς, που θέλουν να παίξουν για 4η σερί σεζόν στους τελικούς του ΝΒΑ.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς με τους 46 πόντους έκανε ρεκόρ καριέρας σε αγώνα που παιζόταν ο αποκλεισμός της ομάδας του από τα πλέι οφ, ενώ οι +40 πόντοι και τα +10 ριμπάουντ σε αγώνα με κίνδυνο αποκλεισμού που σημείωσε σήμερα, σε ανάλογη περίπτωση έχει να επιδείξει μόνο ο Ουίλτ Τσαμπερλέιν.

Οι Σέλτικς με νίκη τελείωναν από σήμερα τη σειρά των τελικών, με τον Τζάιλεν Μπράουν να σημειώνει 15 πόντους (τελείωσε με 27π.) στο πρώτο δωδεκάλεπτο, είχαν τον έλεγχο του αγώνα (25-20).

Όμως η συνέχεια ήταν διαφορετική, με τον Τζέιμς να… απαντά με 17π. στο δεύτερο δωδεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι προσπέρασαν, έκλεισαν το ημίχρονο στο 53-43, ενώ η διαφορά στο 3ο, έφθασε και στο +16 (71-55).

Με τον Τέιτουμ να παίρνει τη σκυτάλη (28π.), οι Σέλτικς επιχείρησαν να μπουν ξανά στο παιχνίδι, στην 4η περίοδο έφθαναν συνεχώς σε απόσταση επτά πόντων, όμως ο Λεμπρόμν Τζέιμς με δύο απανωτά τρίποντα στο τελευταίο δίλεπτο, στην κορύφωση της αποψινής του ραψωδίας, δεν άφησε το παιχνίδι να γίνει ντέρμπι.

Τα δωδεκάλεπτα: 20-25, 54-43, 83-73, 109-99

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έβγαλε «46άρι» ο Λεμπρόν, «ζωντανοί» οι Καβαλίερς (vds)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.