ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: «Ψυχρολουσία» για τη σύνδεση της ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση με το Κυπριακό

«Κρύο ντους» στην Άγκυρα για τη σύνδεση της ένταξής της με το Κυπριακό στη Σύνοδο Κορυφής
Τουρκία: «Ψυχρολουσία» για τη σύνδεση της ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση με το Κυπριακό

Τουρκία: Ικανοποίηση στην Αθήνα και οργή στην Άγκυρα έχει προκαλέσει η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης η ένταξη της γειτονικής χώρας να συνδυαστεί με λύση στο κυπριακό ζήτημα.

Οι Τούρκοι, μέσω επίσημης απάντησής του Υπουργείο Εξωτερικών, κάνουν λόγο για «νέο παράδειγμα έλλειψης στρατηγικού οράματος της ΕΕ για τη χώρα μας και τις παγκόσμιες εξελίξεις», ενώ προσθέτουν πως «… η σύνδεση του κυπριακού με την πρόοδο στις σχέσεις Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτή από εμάς. Η προσέγγιση που περιορίζει τις πολύπλευρες σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ στο κυπριακό, πρέπει να εγκαταλειφθεί. Μια τέτοια νοοτροπία δεν μπορεί να συμβάλει θετικά κα εποικοδομητικά στο κυπριακό ή σε άλλα περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα».

Δηλαδή η Τουρκία επιδεικνύει ένα απίστευτο θράσος θέλοντας η Κύπρος που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ και χρόνια να παραμεριστεί και να συζητηθεί μόνο η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη που είναι όμως μέλος η κυπριακή δημοκρατία!

Την ίδια ώρα που η Τουρκία δέχθηκε την είδηση αυτή ως… ψυχρολουσία, στην Αθήνα επικρατεί ικανοποίηση.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: «Ψυχρολουσία» για τη σύνδεση της ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση με το Κυπριακό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.