ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός: Θα το γυρίσει ο Σλούκας;

Ο Κώστας Σλούκας πρέπει να αφήσει πίσω του το σοβαρό λάθος κόντρα στη Μακάμπι, γιατί ο Παναθηναϊκός τον χρειάζεται πάρα πολύ.
Παναθηναϊκός: Θα το γυρίσει ο Σλούκας;

Μία ήττα που σίγουρα δεν την περίμεναν πολλοί υπέστη ο Παναθηναϊκός από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ μέσα στο… καυτό ΟΑΚΑ με 91-87 για το πρώτο ματς των playoffs της Euroleague.

Οι «πράσινοι» έδειχναν σε καλή κατάσταση στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, ωστόσο το τέταρτο δεν εμφανίστηκαν όπως έπρεπε και ένα λάθος που έκανε ο Κώστας Σλούκας, κόστισε στο τέλος τη νίκη.

Το «τριφύλλι» δεν είχε την απαραίτητη ηρεμία ακόμα και με τον κόσμο στο πλευρό του και έτσι έδωσε στους Ισραηλινούς 15 επιθετικά ριμπάουντ, κάτι που ήξερε ότι η ομάδα του Οντέντ Κάτας είναι εξαιρετική να κάνει.

Φυσικά άφησε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ να κάνει ανενόχλητη το παιχνίδι της, γνωρίζοντας ότι θα θέλει να πάει σε πολύ υψηλό σκορ και έτσι την πάτησε, έχοντας παράλληλα και 10 χαμένες βολές, που σε τέτοια ματς κοστίζουν και μάλιστα πάρα πολύ.

Πλέον ο Παναθηναϊκός πρέπει να γυρίσει το… τσιπάκι και να κάνει νέα εκκίνηση από το ματς της Πέμπτης (25/4) μέσα και πάλι στην έδρα του, που και αυτό είναι πολύ ιδιαίτερο.

Η ομάδα του Ισραήλ έχει… πετάξει από πάνω το άγχος με την πρώτη νίκη και μπορεί να γίνει ακόμα πιο επικίνδυνη, χωρίς να έχει το «πρέπει», ειδικά με τους παίκτες που διαθέτει.

Ενώ κανείς δεν ξέρει πώς θα αντιδράσει και η ομάδα του Παναθηναϊκού, μετά τις δηλώσεις του Αταμάν, που τόνισε ότι αν δεν πάει στο Final-4, δε θα βρίσκεται του χρόνου στον πάγκο της.

Παναθηναϊκός: Πρέπει να το πάρει πάνω του ο Σλούκας!

Ο Κώστας Σλούκας ήταν από τους καλύτερους παίκτες στο παρκέ για το μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, έχοντας 12 πόντους και 13 τελικές πάσες, καλύπτοντας το κενό του κακού, Κέντρικ Ναν.

Ο Εργκίν Αταμάν είδε ότι ο Αμερικανός δεν ήταν καλός και κινήθηκε όπως ακριβώς σας είχαμε αναλύσει, δίνοντας την μπάλα στον πολύπειρο Έλληνα γκαρντ.

Ωστόσο με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 89-87, ο Κώστας Σλούκας πήρε λανθασμένη απόφαση και πέταξε τις πιθανότητες νίκης στα… σκουπίδια.

Η σεζόν σίγουρα είναι ιδιαίτερη για τον 34χρονο γκαρντ, έχοντας αρχίσει τους τελευταίους μήνες να βρίσκει τον καλό του εαυτό, δείχνοντας για αρκετό καιρό μακριά από τον παίκτη που είχαμε συνηθίσει, κάνοντας λάθη και παλεύοντας να αποδείξει πράγματα.

Το μεγάλο ερώτημα είναι τώρα αν θα καταφέρει να τα ξεπεράσει όλα αυτά, να διαγράψει το ματς και το κρίσιμο λάθος του και να επιστρέψει όπως πρέπει στο επόμενο παιχνίδι.

Πλέον ο Παναθηναϊκός καλείται να κάνει και εκείνος το break στην έδρα της Μακάμπι για να βρεθεί στο Final-4 της Euroleague, κάτι που σίγουρα δεν είναι το ίδιο δύσκολο, αφού αγωνίζεται όπως γνωρίζουμε όλοι στο Βελιγράδι και χωρίς τους οπαδούς της.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναθηναϊκός: Θα το γυρίσει ο Σλούκας;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Νικολαΐδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.