ΑΕΚ

Η ΑΕΚ μέχρι τόσο μπορούσε – Ο Αλμέιδα παρουσίασε μια απροετοίμαστη ομάδα αν και έκανε σωστές αλλαγές

Η ΑΕΚ έχασε το πρωτάθλημα και τυπικά στο Καραϊσκάκη, το είχε χάσει από πιο πριν! Απροετοίμαστη ομάδα από τον Αλμέιδα
Η ΑΕΚ μέχρι τόσο μπορούσε – Ο Αλμέιδα παρουσίασε μια απροετοίμαστη ομάδα αν και έκανε σωστές αλλαγές

Η ΑΕΚ χάνει λοιπόν το πρωτάθλημα. Στο Καραϊσκάκη φυσικά και εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων. Είναι δύσκολο να θυμηθεί κάποιος ένα παιχνίδι που σχεδόν όλοι οι παίκτες της ήταν κάτω από τα στάνταρ τους. Με κορυφαίο τον Κάλενς δεν μπορεί να κερδίσει τον Ολυμπιακό. Δεδομένο αυτό.

Ακόμα και ο Πινέδα σε ματς που καίει δεν πρέπει να έχει κάνει χειρότερη εμφάνιση. Όλοι μα όλοι δεν άντεξαν στο βάρος αυτού του τελικού. Από την αρχή είχαν φανεί τα άσχημα σημάδια. Ο Ολυμπιακός που έκοψε την ανάπτυξη μιας ομάδας όπως η Άστον Βίλα, μπορούσε να το κάνει και με την ΑΕΚ. Και το έπραξε.

Αν και το πρωτάθλημα είχε χαθεί στην Τούμπα. Εκεί που η ομάδα του Αλμέιδα προηγήθηκε 1-2 στο 75′ αλλά δεν πήρε ούτε την ισοπαλία, που θα της έδινε τον τίτλο, έτσι όπως πήγαν τα πράγματα.

Σε τέτοιες καταστάσεις η κριτική πάει κυρίως στον προπονητή. Ο Αλμέιδα το είπε πως ευθύνεται. Λογικό. Ο τεχνικός της Ένωσης φορτώνεται πως παρούσιασε μια ομάδα, ένα σύνολο απροετοίμαστο για τέτοιο αγώνα. Είχε μπροστά του 2,5 εβδομάδες. Οι παίκτες του όμως τόσο πνευματικά όσο και αγωνιστικά δεν ήταν έτοιμοι.

Ακόμα και σε αυτήν την ήττα όμως θα πρέπει να του πιστωθεί πως έκανε ότι μπορούσε από τον πάγκο. Βγάζει στο ημίχρονο τον τραγικό Σιντιμπέ. Περνάει Πόνσε, Γιόνσον και Άμραμπατ και για λίγο πάει να αλλάξει το μομέντουμ. Ειδικά ο μαροκινός πήγε να γυρίσει μια χαμένη κατάσταση μόνος του. 

Ίσως να έπρεπε να μείνει παραπάνω το δίδυμο Γκαρσία, Πόνσε. Αλλά προφανώς ήθελε να περάσει με Τσούμπερ και Μάνταλο παίκτες που θα είχαν συνεργασίες και θα έφερναν την μπάλα περισσότερο στην περιοχή. Για να πάρει κάτι ο Πόνσε.

Όπως και να έχει, η ΑΕΚ το πάλεψε όσο μπορούσε φέτος. Τόσο μπορούσε. Η… κακή μέρα φάνηκε από την κανονική περίοδο με τους τόσους χαμένους βαθμούς απέναντι σε ομάδες από τα κάτω πατώματα της βαθμολογίας. Και με τις ήττες στα ντέρμπι ήρθε και έδεσε.

 

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΕ ΔΩΡΑ* ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η ΑΕΚ μέχρι τόσο μπορούσε – Ο Αλμέιδα παρουσίασε μια απροετοίμαστη ομάδα αν και έκανε σωστές αλλαγές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιάννης Χωριανόπουλος

Για χάρη της δημοσιογραφίας δεν τελείωσε ποτέ το Ιστορικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Πρώτο δημοσιογραφικό «σπίτι» η εφημερίδα Derby από τον Ιούνιο του 2001 έως και το καλοκαίρι του 2009. Ασχολήθηκε (Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας γαρ) με τα λεγόμενα (αλλά ποτέ) μικρά σπορ και στη συνέχεια με το ρεπορτάζ του υγρού στίβου αλλά και του Παναθηναϊκού. Επόμενος σταθμός ο Sport FM και η SportDay το 2009, με υγρό στίβο και Πανιώνιο ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 η είσοδος στο δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Από τον Οκτώβριο του 2015 Αρχισυντάκτης, έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα. Διευθυντής Σύνταξης πλέον στο sportime.gr και την e-Sportime, τον συναρπάζουν οι μεταγραφές. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων και συνεργάτης σε αρκετά περιοδικά (Sportive, Περιοδικό της ΕΟΕ κ.ά).