ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Μπαρτζώκας και ο Ολυμπιακός έχουν την απόλυτη πίεση

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ο μπασκετικός Ολυμπιακός έχουν τα μεγάλα πρέπει από εδώ και πέρα απέναντι στον Παναθηναϊκό
Ο Μπαρτζώκας και ο Ολυμπιακός έχουν την απόλυτη πίεση

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ο Ολυμπιακός θα πορευθούν έως το τέλος της σεζόν με μεγάλα «πρέπει». Δεν είναι θέμα ανάλυσης μπάσκετ. Είναι συγκεκριμένα και δεδομένα συμπεράσματα που βγαίνουν μετά το τέλος του Final 4 της Euroleague. Ο Ολυμπιακός βγήκε πληγωμένος. Ο Παναθηναϊκός βγήκε τροπαιούχος και καβάλα στ’ άλογο.

Όποιος δε συγκρίνει τις πορείες των μεγάλων αντιπάλων είτε δεν αντιλαμβάνεται είτε υποκρίνεται. Δε χάρηκαν δηλαδή στην Μπαρτσελόνα που η Ρεάλ δεν κατέκτησε πάλι το τρόπαιο; Δεν κάνει τη δουλειά τους λίγο πιο άνετη. Με λιγότερη πίεση.

Το αντιστρόφως ανάλογο από που ισχύει για τον Ολυμπιακό. Ο Μπαρτζώκας είναι υπό μεγάλη πίεση. Όχι μόνο επειδή ο Παναθηναϊκός κατέκτησε την Euroleague. Το έκανε με πρωταγωνιστή τον Κώστα Σλούκα. Όχι και τόσο περίεργο βέβαια, για έναν παίκτη στα 34 με 3 ανάλογους τίτλους στο ενεργητικό του. Ο Σλούκας είχε δηλαδή το know how.

Στον Ολυμπιακό, ωστόσο, εκτιμήθηκε πως δε θα έπρεπε να συνεχίσουν οι δύο πλευρές για λόγους που λίγο πολύ είναι γνωστοί. Ο Μπαρτζώκας όμως έχει πέσει έξω. Αν χάσει και το πρωτάθλημα, τότε αρκετά θέματα μπορούν να μπουν σε debate. Κατά πόσο μπορεί να βγάλει σωστά συμπεράσματα για τη συγκρότηση μιας ομάδας, όταν χάνει κομβικούς παίκτες.

Έως τώρα έχει αποτύχει. Οι μεταγραφές του Σίκμα και του Μπραζντέικις το δείχνουν. Ο Ολυμπιακός έχασε Σλούκα, Βεζένκοφ, δεν τους αντικατέστησε. Αν δεν πάρει και το πρωτάθλημα, τότε η αποτυχία θα πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. 

Απόλυτα δύσκολο. Ο πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός έχει το πλεονέκτημα έδρας. Ο Ολυμπιακός για να το πάρει θα πρέπει να σπάσει μια από τις πιο καυτές έδρες μπάσκετ στην Ευρώπη. Το ΟΑΚΑ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΡΙΣΚΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ!

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Μπαρτζώκας και ο Ολυμπιακός έχουν την απόλυτη πίεση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιάννης Χωριανόπουλος

Για χάρη της δημοσιογραφίας δεν τελείωσε ποτέ το Ιστορικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Πρώτο δημοσιογραφικό «σπίτι» η εφημερίδα Derby από τον Ιούνιο του 2001 έως και το καλοκαίρι του 2009. Ασχολήθηκε (Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας γαρ) με τα λεγόμενα (αλλά ποτέ) μικρά σπορ και στη συνέχεια με το ρεπορτάζ του υγρού στίβου αλλά και του Παναθηναϊκού. Επόμενος σταθμός ο Sport FM και η SportDay το 2009, με υγρό στίβο και Πανιώνιο ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 η είσοδος στο δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Από τον Οκτώβριο του 2015 Αρχισυντάκτης, έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα. Διευθυντής Σύνταξης πλέον στο sportime.gr και την e-Sportime, τον συναρπάζουν οι μεταγραφές. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων και συνεργάτης σε αρκετά περιοδικά (Sportive, Περιοδικό της ΕΟΕ κ.ά).