ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μέγας Ολυμπιακός πήρε το Conference League – Ο τρομερός Ελ Κααμπί ξέρανε και τη Φιορεντίνα

Με γκολ του Ελ Κααμπί στην παράταση ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τη Φιορεντίνα και κατέκτησε το Conference League.
Μέγας Ολυμπιακός πήρε το Conference League – Ο τρομερός Ελ Κααμπί ξέρανε και τη Φιορεντίνα

Έλληνες ακούστε το, ο Ολυμπιακός σε μία ονειρική βραδιά κατέκτησε το Conference League επικρατώντας με 1-0 της Φιορεντίνα στην παράταση.

Για πρώτη φορά στην ιστορία το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μία ευρωπαϊκή κούπα. Αυτό που έμοιαζε με θαύμα, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και οι παίκτες του το έκαναν πράξη. Ο Ισπανός αρχιτέκτονας, που έναν χρόνο πριν είχε σηκώσει το Europa League με τη Σεβίλλη, παίρνει και πάλι ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Ο Ελ Κααμπί ήταν ξανά αυτός που σκόραρε, ο Ρέτσος με τον Κάρμο στα μετόπισθεν ήταν αδιαπέραστοι, ο Τζολάκης εξαιρετικός και ο Έσε ασταμάτητος. Πολύ σημαντικός όσο έπαιξε ο Όρτα σε έναν τελικό που όλοι οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν την ψυχή τους. Και στο φινάλε σήκωσαν στην Opap Arena το τρόπαιο απέναντι σε μία ομάδα που έχασε σε δεύτερο σερί τελικό.

Η Φιορεντίνα το πάλεψε, είχε φάσεις και εκείνη, αλλά της έλειπε η αποφασιστικότητα των παικτών του Ολυμπιακού. Το πίστευαν, το ήθελαν πολύ και το πήγαν στον Πειραιά ο Μεντιλίμπαρ και οι ποδοσφαιριστές του.

Το ματς

Μόλις στο 4′ με το πολύ καλό σου του Ποντένσε πήγε να αιφνιδιάσει ο Ολυμπιακός, ο οποίος στη συνέχεια είδε τη Φιορεντίνα να κυριαρχεί στα χαφ. Η επιλογή του Ιταλιάνο να παίξει με τρεις μέσους, του βγήκε.

Οι Ιταλοί πήραν το κέντρο, κυκλοφόρησαν την μπάλα και προειδοποίησαν με το ακυρωθέν γκολ του Μιλένκοβιτς. Το πρόβλημα για εκείνους ήταν πως δυσκολεύονταν να διασπάσουν την καλά σχεδιασμένη αμυντική λειτουργία των Πειραιωτών, οι οποίοι δέχτηκαν ελάχιστες φάσεις.

Όσες φορές έπρεπε ο Τζολάκης φώναξε παρών και κάπως έτσι το ημίχρονο βγήκε σχετικά εύκολα. Με τη Φιορεντίνα μεν ανώτερη, αλλά τους «ερυθρόλευκους» να μη δίνουν πολλά περιθώρια και να ψάχνουν τη δική τους στιγμή.

Δεν άλλαξαν πολλά ούτε στο πρώτο 20λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου. Η φλύαρη υπεροχή των «βιόλα» δεν έλεγε κάτι με αποτέλεσμα ο Ιταλιάνο να κάνει πρώτος παρέμβαση. Κάρμο και Ρέτσος είχαν καταπιεί τον Μπελότι με αποτέλεσμα να τον αντικαταστήσει ο Ενζολά.

Η ευκαιρία του Μιλένκοβις από στατική φάση στο 65′ και η μεγάλη φάση του Κουαμέ τέσσερα λεπτά αργότερα έσπασαν τη μονοτονία. Και πάνω που αναθάρρησαν οι Ιταλοί, αντέδρασε και ο Μεντιλίμπαρ ρίχνοντας τον Γιόβετιτς αντί του αρνητικού Φορτούνη. Λίγο μετά έβαλε και τον Όρτα για να φρεσκάρει τα χαφ του.

Βοήθησε η είσοδος του Πορτογάλου, ο οποίος έχει εξαιρετικά στημένα. Στο 80′ από δική του εκτέλεση ο Ολυμπιακός άγγιξε το 1-0 με την κεφαλιά του Ιμπόρα. Λίγο μετά ήταν ο Ελ Κααμπί, ο οποίος δεν μετέτρεψε την μπαλιά του Όρτα σε ασίστ. Γκολ δεν μπήκε και έτσι ο τελικός πήγε στην παράταση.

Στο έξτρα 30λεπτο ο Ολυμπιακός είχε την πολύ καλή φάση με τον Γιόβετιτς στο 96′, ενώ δύο λεπτά νωρίτερα διαμαρτυρήθηκαν οι «ερυθρόλευκοι» έντονα για πέναλτι σε χέρι του Κουάρτα εντός περιοχής. Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου της παράτασης η Φιορεντίνα είχε δύο φάσεις και όταν ο Ολυμπιακός ξεπέρασε την πίεση, βρήκε και το γκολ στο 116′. Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος ο σκόρερ. Ο Ελ Κααμπί το έβαλε και χάρισε έτσι την ευρωπαϊκή κούπα στην ομάδα του.

Ολυμπιακός – Φιορεντίνα 1-0

Σκόρερ: 116′ Ελ Κααμπί

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα (91’ Κίνι), Ιμπόρα, Έσε, Φορτούνης (72’ Γιόβετιτς), Τσικίνιο (79’ Όρτα), Ποντένσε (106’ Μασούρας), Ελ Κααμπί.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (Βιτσέντζο Ιταλιάνο): Τερατσάνο, Ντοντό, Μιλένκοβιτς, Μαρτίνες Κουάρτα, Μπιράγκι (106’ Ρανιέρι), Αρτούρ (75’ Ντάνκαν), Μαντράγκορα, Γκονζάλες (106’ Μπελτράν), Μποναβεντούρα (83’ Μπαράκ), Κουαμέ (83’ Ικονέ), Μπελότι (59’ Ενζολά).

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μέγας Ολυμπιακός πήρε το Conference League – Ο τρομερός Ελ Κααμπί ξέρανε και τη Φιορεντίνα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.