ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Βιθέντε Ιμπόρα ήρθε τουρίστας, σήκωσε, βάζοντας τη σφραγίδα του, ένα ακόμα ευρωπαϊκό και επιστρέφει στη Λεβάντε

Η συμβολή του Βιθέντε Ιμπόρα στην κατάκτηση του Conference League ήταν κομβική. Ο Ισπανός μέσος φεύγει νικητής και πρώτος μάγκας.
Ο Βιθέντε Ιμπόρα ήρθε τουρίστας, σήκωσε, βάζοντας τη σφραγίδα του, ένα ακόμα ευρωπαϊκό και επιστρέφει στη Λεβάντε

Ήρθε, είδε και νίκησε ο Βιθέντε Ιμπόρα. Ο Ισπανός μέσος ήταν μια μεταγραφή που πέρασε στα ψιλά το περασμένο καλοκαίρι. Άργησε πολύ να βρει ρυθμό και πατήματα. Δέχθηκε δριμεία κριτική και τελικά θα αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό. Μόνο που πριν φύγει έβαλε τη σφραγίδα στην κατάκτηση του Conference League.

Άρον άρον φόρεσε τα «ερυθρόλευκα» το καλοκαίρι. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ δεν είχε «εξάρι» ούτε για δείγμα. Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια πλησίαζαν και ο Ισπανός έμοιαζε με βάρκα ελπίδας. Το ποσό που αξίωσε αρχικά από τον Ολυμπιακό ήταν κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ. Ο Αντόνιο Κορδόν το πήρε πάνω του τότε και τον συμφώνησε (μαζί με τον Κίνι) όχι και πολύ μακριά από τις απαιτήσεις του.

Στο ξεκίνημα έδωσε κάποιες λύσεις. Χωρίς πάντως να έχει την εικόνα που τον είδαμε να έχει στο τελείωμα της σεζόν. Το πρώτο μισό της σεζόν (ίσως και λίγο παραπάνω) ήταν το απόλυτο μεταγραφικό flop. Οι αναφορές έκαναν λόγο για… τουρίστα. Όχι σε συμπεριφορά ή στον επαγγελματισμό του. Κάθε άλλο. Τυπικός και σωστός σε όλα του. Απλώς οι τραυματισμοί ήταν συχνοί και ο ίδιος περνούσε πολύ χρόνο στα υδρομασάζ για αποθεραπεία.

Ακόμα και πρόσωπο της διοίκησης είχαν «στραβώσει» με αυτή την κατάσταση. Με πολλούς παίκτες για την ακρίβεια που δεν μπορούσαν να επανέλθουν στη δράση από τραυματισμούς. Οι Φρέιρε και Πορόσο αποχώρησαν εξαιτίας αυτών των καταστάσεων, για παράδειγμα. Το ίδιο ήθελαν να συμβεί και με τον Ιμπόρα: Να του γίνει πρόωρη λύση συνεργασίας.

Ο έμπειρος Ισπανός μέσος δεν ήθελε να μείνει χωρίς ομάδα μεσούσης της περιόδου. Απόφαση που αποδείχθηκε ιστορική για τον σύλλογο. Χωρίς αυτόν, θα ήταν δύσκολο να είχε επιτευχθεί η αγωνιστική αλλαγή του Μεντιλίμπαρ στην ομάδα του Πειραιά. Χωρίς τα δικά του 120 λεπτά στην Opap Arena θα ήταν αδύνατο ο Ολυμπιακός να είχε φτάσει στην κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τίτλου στην ιστορία του.

Ο Βιθέντε Ιμπόρα έγινε «μύθος». Δεν θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό. Ο Ισπανός μέσος θα επιστρέψει στην Ισπανία και πιθανότατα στη Λεβάντε. Η οικογένειά του δεν είχε ακολουθήσει άλλωστε στη χώρα μας. Για ένα χρόνο ήρθε στα μέρη μας (σχεδόν απίθανο να γίνει ανατροπή). Αυτός ο χρόνος ήταν αρκετός όμως για να βάλει τον 5ο ευρωπαϊκό τίτλο στην συλλογή του και να μας υπενθυμίσει πως δεν πρέπει να βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα.

ΣΟΥΠΕΡ ΔΙΠΛΟ ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Βιθέντε Ιμπόρα ήρθε τουρίστας, σήκωσε, βάζοντας τη σφραγίδα του, ένα ακόμα ευρωπαϊκό και επιστρέφει στη Λεβάντε», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…