ENGINE POWER

Πρώτη νίκη για Νόρις, ο Λεκλέρκ θριαμβεύει, Ράσελ συντρίβεται… Ποια θα είναι η επόμενη «Κατάρα της F1» που θα πέσει το 2024;

Κατάρα της F1: Δεισιδαιμονίες ή συμπτώσεις; Κατάρες ή τυχαία γεγονότα; Όλα μπορούν να συμβούν στην formula 1!
Πρώτη νίκη για Νόρις, ο Λεκλέρκ θριαμβεύει, Ράσελ συντρίβεται… Ποια θα είναι η επόμενη «Κατάρα της F1» που θα πέσει το 2024;
Κατάρα της F1: Παρά την κυριαρχία της Red Bull, αυτή η έναρξη της σεζόν του 2024 επιφυλάσσει κάποιες εκπλήξεις για τους θεατές. Ο Lando Norris τελικά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ο Charles Leclerc πρίγκιπας των δρόμων του… Η AUTOhebdo διασκέδασε σκεπτόμενη αυτές τις «κατάρες» που θα μπορούσαν να σπάσουν φέτος.

Νομίζαμε ότι καταδικάστηκε ισόβια, να βρίσκεται σε πολλά βάθρα αλλά ποτέ στην πορεία του νικητή. Αλλά ο Λάντο Νόρις κατέληξε να νικήσει το σήμα της Ινδίας και η 16η ανάβαση του στο κουτί ήταν η σωστή. Ήταν στο Grand Prix του Μαϊάμι στις αρχές Μαΐου όταν κέρδισε τον Max Verstappen .

Το ίδιο για τον Charles Leclerc . Αν και είχε ήδη θριαμβεύσει 5 φορές από το ντεμπούτο του το 2018, οι Μονεγάσκοι δεν το είχαν κάνει ποτέ εντός έδρας. Υπήρξε ένα πρόβλημα στο φρένο που τον ανάγκασε να αποσυρθεί το 2018. Δύο μη μετατρεπόμενες pole positions, το 2021 γιατί δεν μπόρεσε καν να ξεκινήσει μετά το ατύχημα του στους προκριματικούς της προηγούμενης μέρας και το 2022 μετά τις στρατηγικές αναποδιές της Scuderia . Σαν να θέλαμε να του στερήσουμε πάση θυσία μια εντός έδρας νίκη, ένα από τα κοινά όνειρα όλων των οδηγών. Ευτυχώς, η φετινή χρονιά ήταν καλή για αυτούς. Αυτό δείχνει ότι το 2024 ομοιοκαταληκτεί με την ευτυχία για όσους στάθηκαν άτυχοι στο παρελθόν.

Κατάρα της F1: Η κατάρα του σχολιαστή χτυπά καθώς οι θαυμαστές εντοπίζουν την απόκοσμη σύμπτωση του Ράσελ

katara-f1-formula1-demon-2024

Μια παράξενη σύμπτωση εντόπισε ένας οπαδός της Formula 1 με μάτια αετού γύρω από τη συντριβή του Τζορτζ Ράσελ και στο Grand Prix της Αυστραλίας.

Κατάρα της F1: Ο Russell έπεσε έξω από τον αγώνα στον τελευταίο γύρο, χάνοντας καλούς βαθμούς για την ομάδα του καθώς ήταν έβδομος κυνηγώντας τον Fernando Alonso για τον έκτο. Παρά το γεγονός ότι δεν ήρθε μαζί με τον Βρετανό, ο Αλόνσο καταδικάστηκε σε ποινή 20 δευτερολέπτων για τη συντριβή του Ράσελ, αφού θεωρήθηκε ότι ο 42χρονος οδήγησε άσκοπα αργά σε μια γωνία, διαταράσσοντας την πορεία του Ράσελ.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Russell πετάει πόντους στα τελευταία στάδια ενός αγώνα F1. Στο GP της Σιγκαπούρης το 2023, ο 26χρονος έπεσε στον τελευταίο γύρο, ενώ στον τρίτο κυνήγησε τους Lando Norris και Carlos Sainz για τη νίκη.

Η κατάρα του σχολιαστή επηρεάζει τον Ράσελ

Τώρα, έχουν εντοπιστεί ομοιότητες μεταξύ των δύο γεγονότων και εμπλέκουν τον σχολιαστή του Sky Sports, David Croft. Σε ένα βίντεο που κάνει τον κύκλο του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται ότι ο Ράσελ συντρίβεται και στις δύο περιπτώσεις, λίγες στιγμές αφότου ο Κροφτ λέει τα λόγια: «Μπορείτε να ακούσετε τις επευφημίες του πλήθους».

Αυτή η περίεργη σύμπτωση διαπιστώθηκε από τον συνάδελφο του Croft στο Sky Sports, Karun Chandhok, ο οποίος περιέγραψε τον Croft ως «πολύ ισχυρό άνθρωπο».

Κατάρα της F1: Ο Hülkenberg τελικά στο βάθρο, 33ος για τον Alonso;

Τότε τίθεται το ερώτημα αν θα πέσουν κι άλλες «κατάρες» αυτή τη σεζόν. Δεν τρέχουν στους δρόμους αλλά κάποιοι οδηγοί εξακολουθούν να είναι «καταραμένοι» από τους παλιούς δαίμονες της F1 .

Σκεφτόμαστε ιδιαίτερα τον Nico Hülkenberg . Φτάνοντας στην F1 το 2010, ο πρώην αισιόδοξος Γερμανός, πρωταθλητής GP2 την προηγούμενη χρονιά ως πρωτάρης, έχει ξεκινήσει από τότε τα 211 Grand Prix (ακόμα σε εξέλιξη). Μια φιγούρα για την οποία λίγοι μπορούν να περηφανεύονται ακόμα κι αν του δίνει ακόμα ένα ρεκόρ που θα είχε κάνει χωρίς. Αυτό του μεγαλύτερου αριθμού Grand Prix χωρίς βάθρο.

Υπάρχει και ο Φερνάντο Αλόνσο που δεν έχει επιβάλει τον νόμο του από το 2013! Ναι, ναι περισσότερα από 11 χρόνια στο Ισπανικό Γκραν Πρι (12 Μαΐου 2013). Ο Ταύρος των Αστούριας είχε ελπίδες πέρυσι στα λίγα του βάθρα με την Aston Martin (8). Μάταια. Ακόμα δεν έχει 33η νίκη για αυτόν…

Και γιατί να μην ονειρευτείτε έναν 8ο τίτλο για τον Λιούις Χάμιλτον ; Ακόμα κι αν θα χρειαζόταν ένα τεράστιο θαύμα για αυτό. Μάλλον το ίδιο μπορούμε να πούμε με τις «κατάρες» του Nico Hülkenberg και του Fernando Alonso, καθώς φτάνουν τόσο μακριά με τον εξοπλισμό τους. Αλλά στη F1, τίποτα δεν έχει ολοκληρωθεί ποτέ. Άλλωστε, ο Charles Leclerc κατέληξε να κερδίσει στο Μονακό. Όπως όλα μπορούν να συμβούν!

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πρώτη νίκη για Νόρις, ο Λεκλέρκ θριαμβεύει, Ράσελ συντρίβεται… Ποια θα είναι η επόμενη «Κατάρα της F1» που θα πέσει το 2024;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!