VIRAL

Ορεινή Μέλισσα: Τι είναι το Shock Value Marketing που χρησιμοποιεί για να ανέβει στην κορυφή των Social Media

Ο Χάρης Σταμάτης, ή αλλιώς Ορεινή Μέλισσα, είναι ο master του Shock Value Marketing ακόμα και αν δεν ξέρει καν τι ειναι
Ορεινή Μέλισσα: Τι είναι το Shock Value Marketing που χρησιμοποιεί για να ανέβει στην κορυφή των Social Media

Ο Χάρης Σταμάτης, ο γνωστός σε όλους Ορεινή Μέλισσα, έχει καταφέρει να συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες ακόλουθους στο TikTok και το Youtube με τα πρωτότυπα αλλά συχνά αμφιλεγόμενα βίντεο του. Από τις παράξενες συνταγές μαγειρικής μέχρι τα σκηνικά με ποντίκια, τα φίδια, τα σκουλήκια και το όχι και τόσο καθαρό σπίτι στο χωριό, ο Χάρης χρησιμοποιεί μια τακτική γνωστή ως “shock value marketing” για να προσελκύσει την προσοχή του κοινού.

Το shock value marketing είναι μια στρατηγική όπου το περιεχόμενο εχει σκοπό να προκαλέσει ισχυρές συναισθηματικές αντιδράσεις, όπως σοκ, αποστροφή ή γέλιο. Αυτό το είδος μάρκετινγκ εκμεταλλεύεται την τάση των ανθρώπων να μοιράζονται και να σχολιάζουν ακραίες ή προκλητικές καταστάσεις, αυξάνοντας έτσι την προβολή και τη δημοτικότητα του δημιουργού.

Στα βίντεο του Χάρη, ο Ορεινή Μέλισσα συχνά μαγειρεύει συνταγές που φαινομενικά δεν έχουν καμία λογική, πολλές από αυτές είναι στα όρια της αηδίας και κάποιες τα ξεπερνάνε. Ο Ορεινή Μέλισσα διατηρεί πάντα μια θετική στάση για το αποτέλεσμα, υποστηρίζοντας ότι αυτό που έφτιαξε είναι νόστιμο και βάζοντας του βαθμούς που αγγίζουν το τέλειο. Το περιβάλλον στα βίντεό του, με τα ποντίκια και τα φίδια να εμφανίζονται στο σκηνικό αλλά και το μέχρι πολύ πρόσφατα γεμάτο σκόνη σπίτι στο χωριό, προσθέτει ακόμη περισσότερο στη θεατρικότητα και το σοκ της σκηνής.

Παρά το πολλές φορές αμφιλεγόμενο περιεχόμενο του, ο Ορεινή Μέλισσα έχει καταφέρει να κερδίσει την αγάπη και τον σεβασμό των ακολούθων του, αποδεικνύοντας ότι η αυθεντικότητα και η τόλμη τελικά στο τέλος πάντα αποδίδουν.

Με το shock value marketing, ο Χάρης δεν δημιουργεί απλώς περιεχόμενο, δημιουργεί μια εμπειρία που οι followers του δεν μπορούν να αγνοήσουν. Αυτή η τακτική όχι μόνο αυξάνει την αλληλεπίδραση αλλά και ενισχύει τη σχέση του με το κοινό του, κάνοντάς τον έναν από τους πιο συμπαθητικούς και δημοφιλείς influencers της εποχής.

Ακόμα και αν ο, για τους περισσότερος, αυθεντικός και ειλικρινής Χάρης δεν έχει ιδέα τι είναι το Shock Value marketing, άθελα του το χρησιμοποιεί με τόσο καλό τρόπο που θα το ζήλευαν κορυφαίοι marketeers από όλο τον κόσμο. Και για αυτό του βγάζουμε ένα καπέλο, άντε και ένα δεύτερο.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ορεινή Μέλισσα: Τι είναι το Shock Value Marketing που χρησιμοποιεί για να ανέβει στην κορυφή των Social Media», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γρηγόρης Κεντητός

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.