ENGINE POWER

Ράλι WRC Ιταλία: Ο Ogier απομακρύνεται από Tänak – συντρίβεται Neuville

Ράλι WRC Ιταλία 2024: Ο Sebastien Ogier βρίσκεται σε πορεία νίκης στο ιταλικό ράλι στη Σαρδηνία
Ράλι WRC Ιταλία: Ο Ogier απομακρύνεται από Tänak – συντρίβεται Neuville

Ράλι WRC Ιταλία 2024: Ο Sebastien Ogier βρίσκεται σε πορεία νίκης στο ιταλικό ράλι στη Σαρδηνία – η συντριβή του ηγέτη του πρωταθλήματος Thierry Neuville οδηγεί σε μια πιο προσεκτική προσέγγιση στο Hyundai

Ο Sebastien Ogier (Toyota) του WRC μερικής απασχόλησης υπερασπίστηκε το προβάδισμα στο στάδιο του Σαββάτου του Ράλι Ιταλίας στη Σαρδηνία, τον έκτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι 2024.

Ο οδηγός της Hyundai Ott Tänak, ο οποίος ανέλαβε για λίγο την διοίκηση το πρωί, εξακολουθεί να βρίσκεται στη δεύτερη θέση στην κατάταξη, αλλά είναι ήδη σχεδόν 20 δευτερόλεπτα πίσω επειδή δεν του επέτρεπαν πλέον να επιτεθεί πλήρως το απόγευμα.

Γιατί; Ο συμπαίκτης της Hyundai του Tänak – ο ηγέτης του πρωταθλήματος WRC, Thierry Neuville – είχε ένα ατύχημα στην τρίτη από τις οκτώ ειδικές διαδρομές της ημέρας (SS 8). Σε μια φουρκέτα γλίστρησε το Hyundai i20 N του σε ένα χαντάκι. Κέρδισε το προηγούμενο τεστ (WP 7) με τον καλύτερο χρόνο.

 Rally-wrc-italia-sardinia

“Έχασα τη συγκέντρωση για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου. Κατάλαβα ότι ήταν τόσο σφιχτή η καμπύλη όταν είδα την καμπύλη. Αλλά τότε ήταν ήδη πολύ αργά”, λέει ο Neuville, περιγράφοντας την αιτία του ατυχήματος.

Ράλι WRC Ιταλία :Τη στιγμή της συντριβής, ο Neuville βρισκόταν στην τρίτη θέση στην κατάταξη του ράλι πίσω από τους Tänak και Ogier. Ο Neuville και ο συνοδηγός Martijn Wydaeghe δεν τραυματίστηκαν. Ωστόσο, οι βαθμοί του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι πλέον δυνατοί για αυτούς μόνο στην Κυριακάτικη σκηνή.

Εξαιτίας της συντριβής του συμπαίκτη του Neuville, ο Ott Tänak έλαβε οδηγίες από την ομάδα της Hyundai «να το πάρει χαλαρά και να μην επιτεθεί», όπως είπε ο ίδιος το Σάββατο.

Ο Sebastien Ogier ανέκτησε το προβάδισμα που είχε χάσει προσωρινά το πρωί. Επιπλέον: ο οδηγός της Toyota αύξησε το προβάδισμά του κατά 4,5 δευτερόλεπτα μετά το στάδιο της Παρασκευής σε 17,1 δευτερόλεπτα στο στάδιο του Σαββάτου. ( Αποτελέσματα: Ράλι Ιταλίας στη Σαρδηνία )

 Rally-wrc-italia-sardinia

Όμως το Σάββατο στη Σαρδηνία δεν άξιζε τον κόπο όχι μόνο για τον Thierry Neuville, αλλά και για τον Takamoto Katsuta (Toyota). Μετά τη σύντομη διαδρομή της Παρασκευής, η οποία περιελάμβανε μόνο τέσσερις ειδικές διαδρομές λόγω της μορφής σπριντ του ράλι , ο Κατσούτα κατετάγη τέταρτος. Στην πρώτη από τις απογευματινές δοκιμές του Σαββάτου (SS 9), το Toyota GR Yaris του απενεργοποιήθηκε λόγω διαρροής λαδιού.

Ράλι WRC Ιταλία 2024: Ο Dani Sordo (Hyundai) πηγαίνει στην τελευταία ημέρα του ράλι στην τρίτη θέση πίσω από τον Sebastien Ogier και τον Ott Tänak. Τέταρτος είναι ο Elfyn Evans (Toyota), πέμπτος ο Gregoire Münster (M-Sport-Ford). Στην κατάταξη του WRC2, ο Sami Pajari (Toyota) βρίσκεται στην κορυφή μπροστά από τους Yohan Rossel (Citroen) και Jan Solans (Toyota).

Το Ράλι Σαρδηνίας ολοκληρώνεται την Κυριακή με τις υπόλοιπες τέσσερις από τις 16 ειδικές διαδρομές.

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ράλι WRC Ιταλία: Ο Ogier απομακρύνεται από Tänak – συντρίβεται Neuville», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!