ENGINE POWER

Κατάταξη MotoGP 2024 με τον Bagnaia να προσφέρει στην Ducati την 93η νίκη της στο MotoGP

Κατάταξη MotoGP 2024:Ο προφήτης Bagnaia στη χώρα του μετά από ένα «όχι εύκολο» Grand Prix ήταν ο μεγάλος νικητής
Κατάταξη MotoGP 2024 με τον Bagnaia να προσφέρει στην Ducati την 93η νίκη της στο MotoGP

Κατάταξη MotoGP 2024: Ο διπλός παγκόσμιος πρωταθλητής, Francesco Bagnaia (Ducati) κέρδισε το Ιταλικό Grand Prix στο Mugello χωρίς να πυροβολήσει. Παρόλα αυτά, ο Ιταλός οδηγός δεν πέρασε μια Κυριακή τόσο εύκολη όσο φαινόταν.

Αφού ξεκίνησε από την πέμπτη θέση λόγω ποινής, ο Bagnaia πήρε αμέσως το προβάδισμα στο Grand Prix, βγαίνοντας από την πρώτη γωνία. Ένας κρίσιμος ελιγμός που θα του επιτρέψει να δώσει το ρυθμό στο μπροστινό μέρος με την Ducati του. Αν κατάφερνε συνεχώς να απαντά στις επιθέσεις του Jorge Martin, στο Ducati Pramac, ο Bagnaia αντιμετώπιζε τα ίδια προβλήματα με ολόκληρο το πελοτόν. Πράγματι, με τα ελαστικά Michelin έκδοση 2024, πολλοί οδηγοί αντιμετωπίζουν προβλήματα, με το πίσω ελαστικό να πιέζει το μπροστινό ελαστικό, προκαλώντας υποστροφή.

Ο Bagnaia δεν γλίτωσε, αλλά κατάφερε να διαχειριστεί το βουνό του. Ο Ιταλός επιστρέφει σε λίγους βαθμούς από τον ηγέτη του πρωταθλήματος, έχοντας συγκεντρώσει δύο νίκες σε ένα τέλειο Σαββατοκύριακο στο Mugello. Στη γενική κατάταξη τον βοηθά και η δεύτερη θέση του συμπαίκτη του Ενέα Μπαστιανίνι, που κατέκτησε στους τελευταίους γύρους.

katataxi-motogp-2024-me-ton-bagnaia-na-prosferi-stin-ducati-tin-93i-niki-tis-sto-motogp

Η αντίδραση του Pecco Bagnaia

” Είναι απίστευτο. Δεν ήταν εύκολο να ξεκινήσω από την πέμπτη θέση στο grid. Ωστόσο, είχα μια στρατηγική, αυτή του να βγαίνω έξω, και λειτούργησε τέλεια. Μετά μπόρεσα να επιτεθώ, ακόμα κι αν δεν ήταν εύκολο. Η διαχείριση του πίσω ελαστικού δεν είναι ποτέ εύκολη, γιατί πιέζει πολύ το μπροστινό ελαστικό. Αλλά τελικά, το να κερδίζεις σήμερα, μετά από ένα τέτοιο Σαββατοκύριακο, είναι φανταστικό, εκτιμώ όλους τους οπαδούς εδώ, είναι απίστευτο. Συγχαρητήρια και στον Enea που έκανε πολύ καλή δουλειά, ευχαριστώ Ιταλία, Grazie Mugello! »

O Bagnaia προσφέρει επίσης στην Ducati την 93η νίκη της στο MotoGP , η οποία βάζει τέλος σε μια στατιστική σειρά που είναι τουλάχιστον εκπληκτική! Πράγματι, ο Casey Stoner είχε κερδίσει την 27η νίκη για τον κατασκευαστή Borgo Panigale, με τον αριθμό του 27. Ακολούθησε ο Francesco Bagnaia, κερδίζοντας την 63η νίκη της Ducati, ο Marco Bezzecchi κέρδισε την 72η και ο Jorge Martin την 89η. Είναι λοιπόν το νούμερο 1 που θα έχει κερδίσει την 93η νίκη και όχι το νούμερο 93…

Κατάταξη MotoGP 2024 – Το πρωτάθλημα μετά το ιταλικό GP

Ανακαλύψτε την κατάταξη των οδηγών MotoGP 2024 μετά το Ιταλικό Grand Prix, την 7η συνάντηση της χρονιάς που πραγματοποιήθηκε στην πίστα Mugello.

Η διαφορά μεταξύ του Jorge Martin και του Francesco Bagnaia στη βαθμολογία των οδηγών MotoGP 2024 έχει εξαφανιστεί μετά την κυριαρχία του τελευταίου στο έδαφος του. Κερδίζοντας το Sprint και τον Main Race, ο ισχύων παγκόσμιος πρωταθλητής μείωσε το έλλειμμά του στα 18 μήκη.

Πίσω, ο Marc Marquez χάνει έδαφος από τους δύο κορυφαίους και πλέον βρίσκεται σχεδόν 40 πόντους πίσω από τον Martin.

Ο Acosta εκμεταλλεύεται ένα επιτυχημένο Σαββατοκύριακο για να ανακτήσει την πέμπτη θέση στην κατάταξη των οδηγών από τον Maverick Viñales. Ο πρωτάρης έχει πλέον βαθμολογία 101 πόντους.

Ο Brad Binder ανεβαίνει επίσης στην ιεραρχία και βρίσκεται μπροστά από τον Espargaro στην έβδομη θέση, ενώ ο αναβάτης της Aprilia δυσκολεύτηκε να παραμείνει στο top-10 στο Mugello. Ο Alex Marquez μιμείται τον Νοτιοαφρικανό και παίρνει τη 10η θέση από τον Marco Bezzecchi.

Δύσκολο Σαββατοκύριακο για τον Fabio Quartararo στην Ιταλία. Ο Γάλλος τερμάτισε εκτός βαθμών, και έχασε τη δωδέκατη θέση του πίνακα από τον Ραούλ Φερνάντεθ.

Ο Franco Morbidelli είχε το καλύτερο του Σαββατοκύριακο της σεζόν και συνέχισε να ανεβαίνει στην ιεραρχία μετά από ένα περισσότερο από δύσκολο ξεκίνημα της σεζόν. Ο οδηγός της Pramac είναι πλέον 14ος στο πρωτάθλημα.

katataxi-motogp-2024-me-ton-bagnaia-na-prosferi-stin-ducati-tin-93i-niki-tis-sto-motogp

Κατάταξη MotoGP Riders 2024

  1. Χόρχε Μάρτιν (Pramac Ducati) : 171 πόντοι
  2. Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo): 153 πόντοι
  3. Marc Marquez (Gresini Ducati): 136 πόντοι
  4. Ενέα Μπαστιανίνι (Ducati Lenovo): 114 πόντοι
  5. Pedro Acosta (Tech3 KTM) : 101 πόντοι
  6. Maverick Vinales (Aprilia Racing) : 100 πόντοι
  7. Brad Binder ( Red Bull KTM): 85 πόντοι
  8. Aleix Espargaro (Aprilia Racing) : 82 πόντοι
  9. Fabio Di Giannantonio (VR46 Ducati): 74 πόντοι
  10. Alex Marquez (Gresini Ducati) : 51 πόντοι
  11. Marco Bezzecchi (VR46 Ducati): 45 πόντοι
  12. Raul Fernandez (Trackhouse Aprilia) – 32 πόντοι
  13. Fabio Quartararo (Yamaha): 32 πόντοι
  14. Franco Morbidelli (Pramac Ducati) – 31 βαθμοί
  15. Miguel Oliveira (Trackhouse Aprilia) – 31 πόντοι
  16. Τζακ Μίλερ (Red Bull KTM) – 27 βαθμοί
  17. Augusto Fernandez (Tech3 KTM) – 13 βαθμοί
  18. Joan Mir (Repsol Honda) – 13 πόντοι
  19. Johann Zarco (LCR Honda) – 9 βαθμοί
  20. Άλεξ Ρινς (Yamaha) – 8 πόντοι
  21. Takaaki Nakagami (LCR Honda) – 8 βαθμοί
  22. Dani Pedrosa (Red Bull KTM) – 7 βαθμοί
  23. Λούκα Μαρίνι (Repsol Honda) – 0 βαθμοί
  24. Stefan Bradl (HRC Test Team) – 0 βαθμοί
  25. Pol Espargaro (Red Bull KTM) – 0 βαθμοί
  26. Lorenzo Savadori (Aprilia Racing) – 0 βαθμοί

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κατάταξη MotoGP 2024 με τον Bagnaia να προσφέρει στην Ducati την 93η νίκη της στο MotoGP», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!