ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κώστας Τσιμίκας: Βόμβα στην Premier League – Πώς επηρεάζεται

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην Premier League, πιθανό όλο αυτό να επηρεάσει και να Κώστα Τσιμίκα.
Κώστας Τσιμίκας: Βόμβα στην Premier League – Πώς επηρεάζεται

Έσκασε η βόμβα για το μέλλον του. Ο Κώστας Τσιμίκας ίσως κοιτά με μεγαλύτερη αισιοδοξία το δικό του αύριο στη Λίβερπουλ εάν όντως ισχύουν τα περί Σαουδικής Αραβίας για τον Τζο Γκόμεζ.

Τους λόγους τους αναλύσαμε. Μόνο που σε μία μεταγραφική περίοδο παίζουν ρόλο πολλά ακόμη. Όπως το τι θα γίνει με τη Μάντσεστερ Σίτι και την κόντρα της με την Premier League. Πού κολλάει όλο αυτό;

Αρχικά οι «πολίτες» πρέπει να απολογηθούν για 115 οικονομικές παραβάσεις που έκαναν. Μήνες τώρα κρατάει αυτή η υπόθεση και η δίκη δεν έχει γίνει. Μία δίκη που την περιμένουν πολλές ομάδες.

Η Λίβερπουλ είναι ένα από τα κλαμπ που έχουν εναντιωθεί στους πρωταθλητές. Μαζί της και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι δύο σέρνουν τον χορό και αρκετοί ακόμη ακολουθούν ζητώντας την τιμωρία της Μάντσεστερ Σίτι.

Πώς απαντά η ίδια; Στέλνει στα δικαστήρια τη Λίγκα! Υποστηρίζει ότι οι οικονομικοί περιορισμοί είναι παράνομοι και αντισυνταγματικοί, καθώς πάνε κόντρα στους κανόνες ης ελεύθερης αγοράς. Η ακροαματική διαδικασία της δίκης θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα. Εάν η Μάντσεστερ Σίτι δικαιωθεί, όχι μόνο θα λάβει μία σημαντική αποζημίωση, αλλά θα καταφέρει να αλλάξει και όλο το οικονομικό πλαίσιο.

Αυτή θα είναι μία βόμβα για όλη την Premier League και σίγουρα θα επηρεάσει και τη Λίβερπουλ. Μία από τις λίγες  ομάδες που είναι τόσο πιστές στο Financial Fair Play. Οι «ρεντς» δεν ξοδεύουν αλόγιστα. Σε μεγάλο βαθμό πάνε με το μότο έσοδα-έξοδα.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Κώστας Τσιμίκας ήταν ένας από τους υποψήφιους προς πώληση παίκτες. Μόνο που εάν αλλάξουν τα δεδομένα στη Λίγκα, ίσως διαφοροποιηθεί και το σκεπτικό της εκάστοτε ομάδας. Και ενδεχομένως να μην μπουν οι Μέρσεϊσαϊντερς σε καμία διαπραγμάτευση για την παραχώρηση του Σερραίου. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως δεν πάνε πολλοί μήνες απ’ όταν υπέγραψε νέο συμβόλαιο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κώστας Τσιμίκας: Βόμβα στην Premier League – Πώς επηρεάζεται», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.