Ο Ισπανός αναβάτης, ο οποίος αγωνίστηκε για 11 χρόνια με τη Honda , κερδίζοντας έξι παγκόσμιους τίτλους MotoGP στην πορεία, αποφάσισε να δοκιμάσει την περιπέτεια της Ducati το 2024, υπογράφοντας με την Gresini . Το 2025, θα είναι σε μια επίσημη εργοστασιακή μοτοσικλέτα της ομάδας που θα οδηγήσει ο Marc Márquez . Ένας Παγκόσμιος Πρωταθλητής που ενώνει τον Ιταλό κατασκευαστή είναι μια γεύση από déjà vu…

MotoGP Ducati: Πριν από τον Marc Márquez, ήταν ο Nicky Hayden, ο Valentino Rossi και ο Jorge Lorenzo.

Ο πρώτος Παγκόσμιος Πρωταθλητής που επιχείρησε την περιπέτεια της Ducati ήταν ο Nicky Hayden. Μετά από έναν τίτλο με τη Honda το 2006, ο Αμερικανός αναβάτης επέλεξε να ενταχθεί στην Ducati το 2009, όπου πήρε τη θέση του Marco Melandri, ο οποίος έφυγε από την ομάδα μετά από μία μόνο σεζόν. Σε πέντε χρόνια στο κόκκινο ποδήλατο, ο Nicky Hayden δεν θα έχει καμία επιτυχία και πρέπει να αρκείται σε τρία βάθρα.

Μετά ήρθε ο Βαλεντίνο Ρόσι. Μετά από τέσσερις σεζόν με τη Honda (και τρεις τίτλους) και επτά χρόνια με τη Yamaha (και τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα), ο Ιταλός αναβάτης αποφάσισε να ενταχθεί στην Ducati . Κατά τη δική του παραδοχή, ο “Ο γιατρός” γνώριζε από τις πρώτες περιστροφές ότι η περιπέτεια θα ήταν περίπλοκη. Μετά από δύο σεζόν και τρία βάθρα, ο Valentino Rossi επιστρέφει στη Yamaha.

Το 2017, ο Jorge Lorenzo ακολούθησε τα βήματα του Ιταλού αναβάτη, μετακομίζοντας από τη Yamaha (με τρεις τίτλους) στη Ducati. Καταζητούμενος από τον Gigi Dall’Igna , ο Ισπανός οδηγός θα βιώσει την ίδια μοίρα με τον Valentino Rossi κατά την πρώτη του σεζόν, με τρία βάθρα. Αλλά η σεζόν του 2018 φαίνεται να χαμογελά στον Χόρχε Λορέντζο, ο οποίος κερδίζει τρεις φορές, αν και είναι πολύ πίσω στην κατάταξη των οδηγών, παλεύει για το τελευταίο βάθρο πριν από έναν τραυματισμό το Σαββατοκύριακο στην Αραγονία τον απομακρύνει από τις πίστες. τέλος της σεζόν. Μετά από δύο χρόνια, ο Ισπανός αναβάτης άφησε την Ducati και επέλεξε να ενταχθεί στην εργοστασιακή ομάδα της Honda.

Παγκόσμιοι Πρωταθλητές αναβάτες με την Ducati

MotoGP Ducati: Αν η περιπέτεια δεν στέφθηκε με επιτυχία για τον Valentino Rossi και τον Jorge Lorenzo, δύο οδηγοί κέρδισαν τον πρώτο τους τίτλο με τον Ιταλό κατασκευαστή. Αυτή είναι η περίπτωση του Casey Stoner. Ο Αυστραλός αναβάτης προκάλεσε αίσθηση κατά την πρώτη του σεζόν με την LCR Honda. Ωστόσο, είναι μόνο μια προσωρινή επιλογή για την Ducati , η οποία περιμένει την άφιξη του Marco Melandri. Δεν έχει σημασία, ο Casey Stoner γίνεται ο πρώτος Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Ducati στο MotoGP, στην πρώτη του σεζόν με την ιταλική ομάδα.

Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2022 για να επαναληφθεί η ιστορία, με τον Francesco Bagnaia. Ο Ιταλός αναβάτης κέρδισε τον Fabio Quartararo και έγινε ο πρώτος Ιταλός αναβάτης που κέρδισε παγκόσμιο τίτλο με την Ducati . Καλύτερα, ο Francesco Bagnaia θα πετύχει το διπλό κερδίζοντας τον Jorge Martín, οδηγό της δορυφορικής ομάδας Pramac, κατά τη διάρκεια της σεζόν 2023 .

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power