ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διαιτησία: Σιδηρόπουλος αρχιδιαιτητής, αν δεν γυρίσει ο Κλάτενμπεργκ!

Η επόμενη μέρα, χωρίς Φρόιντφελντ στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας!
Διαιτησία:  Σιδηρόπουλος αρχιδιαιτητής, αν δεν γυρίσει ο Κλάτενμπεργκ!

Διαιτησία: Ψηλά και φλέγον θέμα στην ατζέντα της νέας ΕΠΟ, η διαιτησία και η στελέχωση της ΚΕΔ!

Ο Φρόιντφελντ μέρες πριν ακόμα ξεκαθαρίσει οτι μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ, θα ήταν ο Μάκης Γκαγκάτσης είχε στείλει ένα μέιλ στους διαιτητές στο οποίο το άφηνε ανοιχτό για την επόμενη του μέρα στην ΚΕΔ. Ο Σουηδός αρχιδιαιτητής, όπως και ο συμπατριώτης του Λιντμπεργκ που ασχολείται με το VAR, έχει τελειώσει από την ΚΕΔ. Θα πάρει την αποζημίωση του και θα επιστρέψει στην πατρίδα του.

Αν και ο υδράργυρος έχει σκαρφαλώσει στους 35 βαθμούς κελσίου, έχουν βγει «αρκούδες», όσον αφορά στους αντικαταστάτες και τη νέα ΚΕΔ.

Μετά τη συνέντευξη Σιδηρόπουλου, προέκυψε «αποκάλυψη» που θέλει τον εν λόγω ρέφερι να αναλαμβάνει αρχιδιαιτητής στη θέση του Φρόιντφελντ. Προφανώς και δεν υπάρχει καμια τέτοια περίπτωση, αφού πρόθεση του διεθνή ρέφερι είναι να συνεχίσει να σφυρίζει. Όσο πιθανό είναι να αναλάβει αρχιδιαιτητής ο Σιδηρόπουλος άλλο τόσο παίζει και να γίνει πρόταση στον Μαρκ Κλάτενμπεργκ να επιστρέψει!

Διαιτησία: Ο νέος αρχιδιαιτητής θα έχει βρεθεί πριν τις εκλογές

Ο νέος αρχιδιαιτητής θα είναι ξένος και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα υπάρξουν κι άλλοι ξένοι στην ΚΕΔ, ή τα υπολοιπα μέλη της θα είναι Έλληνες. Όπως επίσης και αν και ποιοι θα παραμείνουν από την τωρινή σύνθεση της Επιτροπής. Επίσης έχουν γραφτεί ονόματα, τα οποία δεν θα αναφέρουμε για να μην κάνουμε και διαφήμιση. Από όσους γράφτηκαν, αν όχι κανένας, το πολύ ένας, να είναι όντως επιλογή, αν και δεν μπορεί να είναι γιατί σύμφωνα με τον Γκαγκάτση, ο νέος αρχιδιαιτητής θα επιλέξει τους συνεργάτες του.

Επίσης ακούγεται οτι το ελληνικό στοιχείο της ΚΕΔ, δεν θα έχει καμία εμπλοκή με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Και εδώ η πληροφορία «μπάζει». Δεν ισχύει 100%.

Το σίγουρο είναι το εξής. Οτι ο νέος αρχιδιαιτητής – που προφανώς και δεν θα πάρει φύλλο πορείας από τον Ροσέτι όπως κάποιοι μετέφρασαν την βοήθεια που θα ζητήσει η νέα ΕΠΟ- θα έχει επιλεγεί, θα έχουν γίνει συζητήσεις και πιθανοτατα να υπάρχει και προφορική συμφωνία, πριν τις εκλογές της ΕΠΟ στις 22 Ιουλίου. Απλά θα ανακοινωθεί η πρόσληψη του μετά την ανάδειξη του νέου προέδρου και τη στελέχωση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Ο Ροσέτι αν και η νέα ΕΠΟ, μπει στη διαδικασία να προκρίνει την πεπατημένη των ξένων διαιτητών επειδή το θέλουν οι ομάδες, δεν θα ασχοληθεί πολύ με την προβληματική περίπτωση μας. Ο Ροσέτι επίσης δεν πρόκειται να μοιράσει καρτ ποστάλ στους ελιτ διαιτητές με μήνυμα «visit Greece». Είναι γνωστό οτι ο επικεφαλής διαιτησίας της UEFA ΔΕΝ θέλει να έρχονται γενικώς ξένοι διαιτητές στην Ελλάδα. Ούτε πάνω, ούτε μεσαίο, ούτε κάτω ράφι. Το ότι περιστασιακά μπήκε στην διαδικασία να συνδράμει σε 1-2 περιπτώσεις να βρεθεί/πειστεί διαιτητής να έρθει στην Ελλάδα, άλλο «καπέλο». Ο Ροσετι δεν αποφασίζει για τους ελίτ. Το θέμα καταρχήν άπτεται της εκάστοτε ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που δέχεται αίτημα για διαιτητή.  Και οι ελιτ στην τελική δεν περιμένουν την άδεια του Ροσέτι. ΔΕΝ θέλουν να έρχονται στην Ελλάδα για… δουλειά. Δεν είμαστε Κουβέιτ ή Σαουδικη Αραβία που εκεί είναι παιχνίδι και τριχίλιαρο.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Διαιτησία: Σιδηρόπουλος αρχιδιαιτητής, αν δεν γυρίσει ο Κλάτενμπεργκ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μαρκάτος

Η καθημερινή του «επίσκεψη» για μια τριετία στο κτίριο της Λ. Αθηνών, όπου στεγάζεται το ΦΩΣ, του κόλλησαν το... μικρόβιο της Δημοσιογραφίας. Δεν υπήρχαν και οι μάσκες τότε! Αφού το σπούδασε το αντικείμενο, άνοιξε πρώτη η πόρτα της ΩΡΑΣ των ΣΠΟΡ. Στη 12ετή διαδρομή του, έκανε στάσεις στην ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΩΡΑ και στην SportDay. Mέχρι τον Ιούνιο του 2017. Mετά Sportime. Από την πρώτη μέρα της επιστροφής του στα Περίπτερα! Γουστάρει ότι οι περισσότεροι λατρεύουν να... μισούν. Τη διαιτησία!