ΑΓΓΛΙΑ

Ο τελικός με το μεγαλύτερο έπαθλο

Πόσα αναμένεται να πάρει ο νικητής του Άστον Βίλα-Φούλαμ
Ο τελικός με το μεγαλύτερο έπαθλο

Ο τελικός του Champions League είναι αυτός που συγκεντρώνει τα περισσότερα βλέμματα από τους αγώνες του Σαββάτου (26/5) και ως έναν βαθμό δικαιολογημένα.

Ωστόσο, υπάρχει και άλλο ματς σήμερα με μεγάλη σημασία. Ο λόγος για τον τελικό της Champioship. Και εκεί μάλιστα δίνεται και το μεγαλύτερο χρηματικό έπαθλο. Ναι, ο νικητής παίρνει πολύ περισσότερα από τον αντίστοιχο του τελικού του Champions League.

Πόσα; Σύμφωνα με τους Άγγλους, 160.000.000 ευρώ! Το θέμα είναι πώς προκύπτει το συγκεκριμένο ποσό. Αν το κατακτήσει η Φούλαμ, μάλιστα, θα πάρει και κάτι παραπάνω, περίπου 10.000.000 επιπλέον.

Με το που ανεβαίνει κάποιος στην Premier League, θα έχει στο… τσεπάκι 95.000.000 λίρες. Το συγκεκριμένο ποσό προκύπτει κυρίως από τα τηλεοπτικά συμβόλαια που έχουν εξασφαλισμένα οι ομάδες. Δεν συμπεριλαμβάνονται, δηλαδή, οι όποιες χορηγίες θα κλείσει η εκάστοτε ομάδα επειδή θα παίζει πλεόν στην πρώτη κατηγορία.

Επιπλέον, θα έχει εξασφαλίσει και την αποζημίωση σε περίπτωση υποβιβασμού (parachute payments όπως λένε οι Άγγλοι). Στο Νησί, όταν μία ομάδα υποβιβάζεται, για τα επόμενα τρία χρόνια παίρνει κάποια χρήματα για να υπάρχει ομαλή μετάβαση λόγω της μείωσης εσόδων στην Championship. Το συγκεκριμένο ποσό υπολογίζεται στα 75.000.000 ευρώ.

Αυτή είναι και η διαφορά της Άστον Βίλα με τη Φούλαμ. Οι Λονδρέζοι είχαν υποβιβαστεί πριν από τέσσερα χρόνια και έχουν πάρει όλη την αποζημίωση που δικαιούνταν, σε αντίθεση με τους «χωριάτες», που υποβιβάστηκαν το 2016 και θα χάσουν ένα ποσό της τάξης των 10.000.000 λιρών (ίσως και κάτι παραπάνω).

Σύμφωνα με την Deloitte, σε περίπτωση που μία ομάδα καταφέρει να παραμείνει στην Premier League και μία σεζόν (και υποβιβαστεί μετά), το κέρδος τς θα φτάσει στα 280.000.000 λίρες!

Όχι και άσχημα δηλαδή. Αυτά, λοιπόν, διακυβεύονται στον τελικό των play off της Championship. Και να σημειωθεί πως τα έσοδα των εισιτηρίων από τον αγώνα, ο οποίος γίνεται στο Γουέμπλεϊ, είθισται να πηγαίνουν στον φιλοξενούμενο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο τελικός με το μεγαλύτερο έπαθλο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.