ΜΠΑΣΚΕΤ

Τζέριαν Γκραντ: Ο X-factor του 4ου τελικού αλλά και όλης της χρονιάς του Παναθηναϊκού

Ο Τζέριαν Γκραντ συνεχίζει να ξεπερνάει κάθε προσδοκία με τη φετινή χρονιά που κάνει στον Παναθηναϊκό. Η απίστευτη εμφάνιση που έκανε στον 4ο τελικό.
Τζέριαν Γκραντ: Ο X-factor του 4ου τελικού αλλά και όλης της χρονιάς του Παναθηναϊκού

Ποιος να το περίμενε τον περασμένο Ιούλιο, όταν υπέγραφε μονοετές συμβόλαιο ο Τζέριαν Γκραντ με τον Παναθηναϊκό, ότι σχεδόν ένα χρόνο μετά στον κρίσιμο 4ο τελικό της Basket League θα μιλούσαμε γι ‘αυτόν ως τον μεγάλο πρωταγωνιστή και όχι για ένα άλλο από τα μεγάλα αστέρια που υπέγραφε εκείνη την περίοδο η ομάδα.

Ο 32χρονος Αμερικανός πόιντ γκαρντ όμως έχει καταφέρει να γίνει ο απόλυτος X-factor στη φετινή επιτυχημένη χρονιά που κάνει ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι έχουν βρει το δικό τους «ρομπότ», τον ίσως καλύτερο two-way γκαρντ στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή και σίγουρα έναν από τους κορυφαίους αμυντικούς.

Ο Παναθηναϊκός, όντας 2-1 πίσω στο σκορ, έσπασε την έδρα του Ολυμπιακού με μεγάλους πρωταγωνιστές τον Κέντρικ Ναν και τον Τζέριαν Γκραντ. Πολλά γράφτηκαν και θα γραφτούν για την ικανότητα του Ναν να καθαρίσει το παιχνίδι με το σκοράρισμά του. Λίγοι όμως αναγνωρίζουν το πως ήταν ο Γκραντ αυτός που άλλαξε όλο τον αγώνα.

Αρκεί ένα ΤΡΕΛΟ buzzer beater τρίποντο από το logo του ΣΕΦ για να αλλάξει όλο το παιχνίδι; Όχι… Ήταν όμως το έναυσμα για όσα ακολούθησαν από τον Γκραντ στην τρίτη περίοδο ο οποίος έκανε τη μεγάλη ανατροπή από -10 μόνος του.

Τζέριαν Γκραντ: Το υπερηχητικό 3ο δεκάλεπτο και το «αθόρυβο» MVP της χρονιάς

Μετά το απίστευτο τρίποντο στη λήξη του ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός πήγε στο -7 (51-44) στα αποδυτήρια. Σίγουρα θα ήταν πολύ διαφορετικό για την ψυχολογία των παικτών το διψήφιο -10.

Στην επιστροφή στο 3ο δεκάλεπτο όμως ο Γκραντ τα έκανε ΟΛΑ. Πέτυχε το πρώτο καλάθι του δεκαλέπτου στο 21′ για το 51-46. Στη συνέχεια έκλεψε τη μπάλα με πανέξυπνο τρόπο καρφώνοντας ανενόχλητος για το 51-48 ενώ όταν ο Ολυμπιακός προσπάθησε ξανά να ξεφύγει σκόραρε ένα πολύ δύσκολο καλάθι με τον Μιλουτίνοφ κρεμασμένο πάνω του για το 54-50.

Σα να μην έφταναν αυτά, στην τέταρτη περίοδο έβγαλε την άμυνα της χρονιάς 1:30 πριν από το τέλος του ματς. Με το σκορ στο 83-85, στον αιφνιδιασμό ο Παπανικολάου έβλεπε μπροστά του το καλάθι και την ισοφάριση. Την τελευταία στιγμή όμως είδε και έναν απίστευτο Γκραντ να εμφανίζεται από το πουθενά και να τον κόβει με εντυπωσιακό τρόπο.

Για όσους παρακολουθούν στενά την πορεία του Παναθηναϊκού φέτος, βέβαια, όλα τα παραπάνω δεν ήταν έκπληξη. Απλά ίσως χτες η επίδραση του παίκτη καταλύτη του «Τριφυλλιού» να ήταν πιο εμφανής από τις άλλες φορές.

Παίκτης καταλύτης για τον φετινό Παναθηναϊκό ο Τζέριαν Γκραντ ο οποίος, όχι μόνο με τη πολυσυζητημένη άμυνα του αλλά και με το σκοράρισμα του, αποτελεί το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στα αστέρια της ομάδας.

Καλός ο Σλούκας, θηρίο ο Λεσόρ, μηχανή σκοραρίσματος ο Ναν αλλά κανείς τους δεν είχε τη σταθερότητα του Γκραντ όλη τη χρονιά. Ένας αθόρυβος MVP ανάμεσα στους MVP…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τζέριαν Γκραντ: Ο X-factor του 4ου τελικού αλλά και όλης της χρονιάς του Παναθηναϊκού», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις