ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Μητσοτάκης έριξε στον Γκρίνμπεργκ ευθύνες για την ευρω-σφαλιάρα – Ομολόγησε η ΝΔ ότι χρυσοπλήρωνε τον «γκουρού» της επικοινωνίας!

Ο Μητσοτάκης «τελειώνει» τον επικοινωνιολόγο - Ο Π.Μαρινάκης παραδέχτηκε ότι η ΝΔ έχει σύμβαση μαζί του ενώ πριν έλεγαν ότι βοηθούσε εθελοντικά!
Ο Μητσοτάκης έριξε στον Γκρίνμπεργκ ευθύνες για την ευρω-σφαλιάρα – Ομολόγησε η ΝΔ ότι χρυσοπλήρωνε τον «γκουρού» της επικοινωνίας!

Με την αρετή της αυτογνωσίας να έχει εγκαταλείψει προ πολλού τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όλο το πρωθυπουργικό ανάθεμα για την ευρω – σφαλιάρα στις κάλπες, έπρεπε να πέσει σε κάποιον άλλον. Και ο κλήρος έλαχε στον Σταν Γκρίνμπεργκ, τον Αμερικανό «γκουρού» της επικοινωνίας που έπεισε τον Κυριάκο ότι έχει το 33% στο τσεπάκι του.

Υποτίθεται ότι ο καταξιωμένος επικοινωνιολόγος (υπήρξε εκλογολόγος στις υπηρεσίες του Μπιλ Κλίντον και του Τόνυ Μπλερ) βοηθούσε… αμισθί τον Μητσοτάκη, όπως απαντούσε ως τώρα το Μαξίμου. Δηλαδή οι κυβερνητικοί δούλευαν τον κόσμο κανονικά, αφού δεν υπήρχε καμία περίπτωση ένας τέτοιος επαγγελματίας να προσφέρει υπηρεσίες χατιρικά.

Και ήρθε η ώρα που μετά το κυβερνητικό στραπάτσο επιβεβαιώθηκε η κοροϊδία περί «εθελοντικής» βοήθειας του Γκρίνμπεργκ, αφού ο Παύλος Μαρινάκης παραδέχτηκε ότι έχει σύμβαση και ότι αυτή τελειώνει στο τέλος του μήνα! Στην πραγματικότητα δεν είναι ότι τελειώνει η σύμβασή, αλλά ότι ο Κυριάκος «τελειώνει» τον Αμερικανό. Γιατί όπως ξέρουμε ο πρωθυπουργός κατέχει το… αλάθητο και δεν έχει καμία ευθύνη για το ότι ρίχνει το κόμμα στα βράχια. Οι λουδοβίκοι δεν φταίνε ποτέ και για τίποτα.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Παύλος Μαρινάκης παραδέχτηκε ότι: «Ο κ. Γκρίνμπεργκ, ήταν με σύμβαση η οποία λογικά τελειώνει στο τέλος Ιουνίου με τη ΝΔ και πληρωνόταν μηνιαίως με τιμολόγια τα οποία έκοβε στη Νέα Δημοκρατία».

Αυτό που δεν μας είπε ο κ. Μαρινάκης είναι πόσα μηδενικά συγκεντρώνει το ποσό των αμοιβών του «γκουρού» εξ΄ Αμερικής και ποιος θα τα πληρώσει όλα αυτά σε τελική ανάλυση, αφού η ΝΔ έχει φορτώσει στον κόκορα ένα χρέος σχεδόν μισού εκατομμυρίου ευρώ, το οποίο μεταφράζεται σε βάρος στο μόνιμο υποζύγιο: τον ελληνικό λαό. Δεν έχει σημασία που το χρέος είναι ιδιωτικό, γιατί οι τράπεζες ρεφάρουν τα κομματικά φέσια από το ξεζούμισμα του λαού, που γίνεται με τις πλάτες της καταχρεωμένης ΝΔ. Τράπεζες και κυβέρνηση τα βρίσκουν συνεταιρικά.

Επιστρέφοντας και πάλι στο διώξιμο του Γκρίνμπεργκ, εννοείται ότι η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να δείξει δημοσίως τα τιμολόγια γι’ αυτή την πανάκριβη «μεταγραφή» συνεργάτη. Να γνωρίζει και ο λαός τι τεράστια ποσά σπαταλούνται για χατίρι της αλαζονείας του Κυριάκου και ποιος τα πληρώνει τελικά. Σε κάθε περίπτωση, τα λεφτά που δόθηκαν στον Γκρίνμπεργκ πήγαν τζάμπα, γιατί η ΝΔ έχασε 1 εκατομμύριο ψήφους μέσα σε ένα μόνο χρόνο. Και μάλιστα χωρίς να έχει αντίπαλο δέος στην αντιπολίτευση. Σκέτη αποτυχία.

Σύμφωνα με διαρροές από το Μαξίμου, η ιδέα του να τεθεί ο επικοινωνιακός πήχης στο 33% φέρεται να ήταν του Γκρίνμπεργκ. Αν ο Μητσοτάκης τον είχε θέσει πιο χαμηλά, σήμερα το επικοινωνιακό κόστος της κατρακύλας θα ήταν μικρότερο. «Αν δεν υπήρχε συγκεκριμένος πήχης, τότε θα μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε καλύτερα το ούτως ή άλλως κακό αποτέλεσμα» λένε οι κυβερνητικές γλώσσες. Βέβαια δεν χρειαζόταν κανένας Γκρίνμπεργκ για να φουσκώσει τα μυαλά του Κυριάκου. Το καταφέρνει μια χαρά και μόνος του, και μάλιστα αμισθί…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Μητσοτάκης έριξε στον Γκρίνμπεργκ ευθύνες για την ευρω-σφαλιάρα – Ομολόγησε η ΝΔ ότι χρυσοπλήρωνε τον «γκουρού» της επικοινωνίας!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πέτρος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.