ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2024: Πρώτη σέντρα στη διοργάνωση με Γερμανία – Σκωτία

Πρεμιέρα του Euro 2024 την Παρασκευή (14/6, 22:00 ΕΡΤ1), με την οικοδέσποινα Γερμανία να υποδέχεται τη Σκωτία στην Allianz Arena του Μονάχου
Euro 2024: Πρώτη σέντρα στη διοργάνωση με Γερμανία – Σκωτία

Η μεγάλη στιγμή έφτασε! Το Euro 2024 ανοίγει τις πύλες του και πλέον όλα τα βλέμματα της ποδοσφαιρικής Ευρώπης στρέφονται στη Γερμανία για τον επόμενο μήνα, από την Παρασκευή 14 Ιουνίου μέχρι την Κυριακή 14 Ιουλίου.

Γερμανία και Σκωτία τίθενται αντιμέτωπες στην Allianz Arena του Μονάχου για την πρεμιέρα της διοργάνωσης,  όπου 24 εθνικές ομάδες θα παλέψουν για το Άγιο Δισκοπότηρο.

Οι δύο ομάδες βρίσκονται στον 1ο όμιλο της διοργάνωσης μαζί με Ελβετία και Ουγγαρία, με την πρόκριση στα νοκ άουτ να δίνεται στις δύο πρώτες και στις τέσσερις καλύτερες τρίτες.

Στα αγωνιστικά, ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν είχε το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής τον Πάβλοβιτς της Μπάγερν Μονάχου, τον οποίο αντικατέστησε με τον Εμρέ Τσαν της Ντόρτμουντ.

Από ‘κει και πέρα, αποφάσισε να «κόψει» τον πορτιέρε Αλεξάντερ Νίμπελ, καταλήγοντας στην οριστική 26άδα που θα προσπαθήσει να επαναφέρει τα «πάντσερ» στην κορυφή της Ευρώπης για πρώτη φορά από το 1996.

Να σημειωθεί ότι εξαρχής ήταν εκτός προεπιλογής οι Ζούλε, Χουμελς, Γκορέτσκα και Μπραντ προκαλώντας την έκπληξη, ενώ απουσιάζουν και τα ονόματα των Βέρνερ και Γκνάμπρι.

Από την άλλη πλευρά, οι Σκωτσέζοι είναι έτοιμοι για τη δεύτερη διαδοχική συμμετοχή τους σε Euro, ψάχνοντας την πρόκριση στην φάση των νοκ άουτ παιχνιδιών για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Στα αγωνιστικά, ο αμυντικός της Λίβερπουλ και αρχηγός της, Άντι Ρόμπερτσον, αντιμετώπισε κάποιες ενοχλήσεις, οι οποίες όμως δεν είναι ικανές να τον κρατήσουν εκτός πρεμιέρας,. Εκτός αποστολής έχουν μείνει Σούταρ, Ντάικς, Φέργκιουσον, Χίκεϊ και Ντόακ.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Γερμανία: Νόιερ, Κίμιχ, Τα, Ρίντιγκερ, Μίτελστεντ, Άντριχ, Κρόος, Μουσιάλα, Γκιντογκάν, Βιρτς, Χάβερτς

Σκωτία: Γκαν, Τίρνεϊ, Χάνλεϊ, Χέντρι, Ράλστον, Γκίλμορ, ΜακΓκίν, Ρόμπερτσον, Κρίστι, ΜακΤόμινεϊ, Άνταμς

Διαιτητής: Κλεμάν Τουρπάν (Γαλλία), VAR: Ζερόμ Μπρισάρ

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Euro 2024: Πρώτη σέντρα στη διοργάνωση με Γερμανία – Σκωτία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.