ΜΠΑΣΚΕΤ

Μάικ Τζέιμς: Πόση ευθύνη έχει ο Ολυμπιακός;

Ούτε αυτό το καλοκαίρι ήρθε ο Μάικ Τζέιμς στον Ολυμπιακό. Ποια η ευθύνη των «ερυθρολεύκων» για τη μη ευτυχή κατάληξη της ιστορίας.
Μάικ Τζέιμς: Πόση ευθύνη έχει ο Ολυμπιακός;

Ο Μάικ Τζέιμς δεν ήρθε στον Ολυμπιακό. Ούτε αυτό το καλοκαίρι, μιας και προτίμησε να μείνει στη Μονακό. Ποια η ευθύνη της ομάδας του Πειραιά για μη ευτυχή κατάληξη αυτή της ιστορίας.

Να πούμε καμία ή θα φανεί υπερβολή; Διότι, ο κόσμος έχει τα παράπονά του για το γεγονός πως δεν ήρθε ο Μάικ Τζέιμς στον Ολυμπιακό. Η αλήθεια είναι πως ο Αμερικανός πρώτος σκόρερ της Euroleague έχει τις δικές του προτεραιότητες. Νούμερο 1 σε αυτές τα χρήματα. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Το περυσινό καλοκαίρι είναι το πιο χαρακτηριστικό, για παράδειγμα. Ο Ολυμπιακός είχε συμφωνήσει μαζί του, αλλά η Μονακό δεν μπήκε σε συζήτηση για να τον παραχωρήσει με buy out. Αν το συζήταγε, αν έμπαινε στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων τότε με τον Ολυμπιακό μπορεί και να είχε βρεθεί άκρη.

Αλλά ο παίκτης ζήτησε χρήματα για να αποχωρήσει. Μέρος του ποσού που θα είχε να λάβει από την ομάδα του Πριγκιπάτου για το προηγούμενο έτος. Με άλλα λόγια, ο Μάικ Τζέιμς είχε αποφασίσει. Χρήματα. Πάνω από τρία εκατ. ευρώ για κάθε χρόνο. Η Μονακό πριν καν τελειώσει η σεζόν έβαλε στο τραπέζι δέκα «χαρτιά» για την επόμενη τριετία προκειμένου να τον πείσει. Τον έπεισε με τη μία και εκεί «τελείωσε» το θέμα.

Ο Ολυμπιακός είχε κάνει την κίνησή του προς τον παίκτη, με το που έμαθε τα νέα για τον Κίναν Έβανς. Αυτή δεν ήταν δυνατό να φτάσει της Μονακό. Ούτε χρήματα (3,5 το χρόνο), ούτε σε χρονική διάρκεια (διετία προτιμούσαν οι «ερυθρόλευκοι»). Ωστόσο, υπήρξε επικοινωνία με την πλευρά του παίκτη για να ξεκινήσει νέος γύρος επαφών αμέσως μετά τον 5ο τελικό με τον Παναθηναϊκό. Ο Μάικ Τζέιμς όμως δεν περίμενε.

Η επιλογή δε της Μονακό (δηλαδή ούτε της Μπαρτσελόνα, ούτε του Ολυμπιακού) δείχνει ξεκάθαρα ποιος ήταν ο νούμερο 1 στόχος του Τζέιμς. Τα χρήματα…

ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΡΙΣΚΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μάικ Τζέιμς: Πόση ευθύνη έχει ο Ολυμπιακός;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Απόστολος Γεωργιάδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.