ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2024: Το καθήκον της η Γαλλία με την Αυστρία

Με το δεξί η Γαλλία στο Euro 2024, επικράτησε 1-0 της Αυστρίας.
Euro 2024: Το καθήκον της η Γαλλία με την Αυστρία

Αυτό ξέρει, αυτό κάνει. Η Γαλλία δεν φορτσάρει τα τελευταία χρόνια από τη φάση των ομίλων και το είδαμε και στο Euro 2024. Ακόμη και έτσι λύγισε με 1-0 την Αυστρία.

Οι «τρικολόρ» γνώριζαν πως απέναντί τους δεν έχουν ένα αδύναμο σύνολο. Όπως συνήθως επί Ντιντιέ Ντεσάμπ φρόντιζαν να μη δώσουν φάσεις στον αντίπαλο πλην ελαχίστων εξαιρέσεων και να κοντρολάρουν το ματς.

Με τέτοια ποιότητα μπροστά το γκολ κάπως θα ερχόταν και έτσι και έγινε. Στο 38′ από μία σέντρα του Εμπαπέ ο Βέμπερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και έτσι οι Γάλλοι πήραν το τρίποντο.

Δεν ήταν στα καλύτερά του ο Εμπαπέ, έχασε μία τεράστια ευκαιρία στο 55′ και προς το φινάλε τραυματίστηκε κιόλας. Ούτε ο Τουράμ βοήθησε όσο θα περίμενε κανείς. Άφαντος ήταν έως την ευκαιρία του 67′ φάνηκε. Θετικός ο Μενιάν, ο οποίος έδειξε τα αντανακλαστικά του στο 78′ προλαβαίνοντας τον Μπάουμγκαρτνερ. Παρ’ όλα αυτά η νίκη ήρθε και η Γαλλία έπιασε την Ολλανδία στην κορυφή θέση του ομίλου. Ακολουθεί το μεταξύ τους ματς, το οποίο θα βγάλει και την πρωτιά. Σημαντική αυτή για τα σταυρώματα στη συνέχεια του Euro 2024.

ΑΥΣΤΡΙΑ (Ραλφ Ράνγκνικ): Πεντς, Πος, Ντάνσο, Βέμπερ (59’ Τράουνερ), Εμβένε (88’ Πρας), Ζάιβαλντ, Ζάμπιτσερ, Λάιμερ (90’ Σμιντ), Μπάουμγκαρτνερ, Γκρίλιτς (59’ Βίμερ), Γκρέγκοριτς (59’ Αρναούτοβιτς).

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Σαλιμπά, Ερναντέζ, Γκριεζμάν (90’ Φοφανά), Καντέ, Ραμπιό (71’ Καμαβινγκά), Ντεμπελέ (71’ Κολό Μουανί), Εμπαπέ (90’ Ζιρού), Τουράμ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Euro 2024: Το καθήκον της η Γαλλία με την Αυστρία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.