ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο βουλευτής της Νίκης, Γιώργος Αποστολάκης σε μια εξαιρετική τοποθέτηση για την επέτειο της συμφωνίας των Πρεσπών
Ο βουλευτής της Νίκης Γιώργος Αποστολάκης προχώρησε σε μια εξαριετική τοποθέτηση στη συγκέντρωση για την επέτειο της συμφωνίας των ΠρεσπώνΟ Γιώργος Αποστολάκης προχώρησε σε μια εξαιρετική τοποθέτηση στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη συμφωνία των Πρεσπών. Η συμφωνία όπως είναι γνωστό υπογράφηκε πριν 6 χρόνια. Μαυρή σελίδα και ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ.
Ο βουλευτής της Νίκης προχώρησε σε μια άκρως to the point τοποθέτηση στη συγκέντρωση που έγινε στο Σύνταγμα: «Η τοποθέτησή μου στη σημερινή (δυστυχώς πολύ μικρή) συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη συμφωνία των Πρεσπών. Μίλησα σαν Ρωμηός και απόγονος του Ρήγα του Βελεστινλή» αναφέρει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιώργος Αποστολάκης: «Χαιρετισμός για 6η επέτειο Πρεσπών. Μόνον έξι χρόνια έχουν περάσει από την υπογραφή, μετά από αμερικανικές και γερμανικές πιέσεις (παραλείπω τη διαφθορά και την εξαγορά συνειδήσεων) της ανιστόρητης συμφωνίας των Πρεσπών, από τους Τσίπρα και Ζάεφ.
Ακόμα κι αυτοί που την υπέγραψαν, προτείνουν προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης για να καταδικάσουν το άλλο μέρος, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ίδιας συμφωνίας. Έχουν προσφύγει μια φορά τα Σκόπια εναντίον της Ελλάδας, επειδή απείλησε με βέτο στο ΝΑΤΟ, τώρα προτείνουν να προσφύγει η Ελλάδα και να καταδικαστούν τα Σκόπια, επειδή δεν εφαρμόζουν τη συμφωνία.
Είναι δηλαδή μια πηγή μόνιμης αντιδικίας και εχθρότητας αυτή η κατάπτυστη συμφωνία ανάμεσα σε Έλληνες και σε πολίτες της Κεντρικής Βαλκανικής Δημοκρατίας. Όπως ήταν η ονομασία που πρότεινε για τη γειτονική χώρα, ο αείμνηστος Μιχάλης Χαραλαμπίδης.
Γιατί εμείς θέλουμε ειρήνη αδερφέ μου με τους γείτονες που είναι συγγενείς μας. Δεν τους θεωρούμε εχθρούς μας. Όταν ο Βασιλιάς της Ρωμανίας, ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου θα λέγαμε σήμερα, επέτρεψε με χρυσόβουλο, την εγκατάσταση των Σλάβων νοτίως του Δούναβη, δεν έδιωξε τους προηγούμενους κατοίκους ελληνικής καταγωγής και παιδείας. Συγκατοικήσαμε, αναμιχθήκαμε, παντρευτήκαμε μεταξύ μας και ασχέτως της γλώσσας που επικράτησε τοπικά, ή τα ονόματα των τόπων, ζούμε αρμονικά εδώ και 1600 χρόνια, κατά κανόνα χωρίς εμφυλίους πολέμους. Αν ξύσεις δηλαδή λίγο την επιδερμίδα όσων σήμερα αυτοπροσδιορίζονται ως Σλάβοι των Βαλκανίων, θα ανακαλύψεις ζωντανά κοιτάσματα ελληνικού πολιτισμού που περάσανε από γενιά σε γενιά.
Αυτό οφείλεται ακριβώς στο γεγονός ότι η εγκατάσταση των Σλάβων έγινε με άδεια του Έλληνα και μάλιστα Μακεδόνα στην καταγωγή αυτοκράτορα των Ρωμαίων. Κάθε άλλη απόπειρα διεκδίκησης εδαφών αποκρούστηκε αποφασιστικά και βάφτηκε με το αίμα των επιδρομέων.
Η Ιστορία μας διδάσκει ότι μόνο να κερδίσουμε έχουμε, αν Έλληνες, Σλάβοι και Αλβανοί και άλλοι αυτόχθονες λαοί των Βαλκανίων, που πάντως διατηρούν ελληνική συνείδηση, συνεχίσουμε να ζούμε ειρηνικά και συνεχίσουμε να παντρευόμαστε μεταξύ μας και να ζούμε στην ίδια πολιτική επικράτεια, όπως έγινε για πρώτη φορά την εποχή του Φιλίππου Β, βασιλιά της Μακεδονίας και απογόνου των Ηρακλειδών.
Το πιο πρόσφατο παράδειγμα της συνεργασίας μας, ήταν στους Βαλκανικούς πολέμους, όταν διαλύσαμε την Οθωμανική Αυτοκρατορία στα Βαλκάνια, με μονομερή μας απόφαση και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των ξένων Μεγάλων Δυνάμεων, που επιθυμούσαν διατήρηση της Οθωμανικής σκλαβιάς για μας και για τα αδέρφια μας. Αυτό ήταν σύμφωνο με την ιστορία μας. Ο δεύτερος Βαλκανικός πόλεμος, ήταν το λάθος της Βουλγαρίας, η οποία μάτωσε και έχασε όσα είχε κερδίσει στον πρώτο βαλκανικό πόλεμο. Ήταν ένα ιστορικό λάθος, όπως και η διχαστική συμφωνία των Πρεσπών.
Το σωστό είναι να ενωθούμε, χωρίς την έγκριση των Μεγάλων δυνάμεων της εποχής μας, να διώξουμε στρατούς επικυρίαρχων και να γίνουμε νοικοκύρηδες στον τόπο μας. Όπως συμβούλευε ο Ρήγας ο Βελεστινλής προαναγγέλλοντας την ελληνική επανάσταση του 1821.
Βουλγάροι, κι’ Αρβανήτες,
Αρμένοι και Ρωμιοί,
Aράπιδες, και άσπροι,
με μια κοινή ορμή
Για την ελευθερία
να ζώσουμε σπαθί».