ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2024: Το τρομερό ρεκόρ της Πορτογαλίας που ούτε ο Κριστιάνο μπορεί να σπάσει!

Η Πορτογαλία έγραψε ιστορία στο Euro 2024 χάρη σε έναν από τους πιο εμβληματικούς παίκτες της.
Euro 2024: Το τρομερό ρεκόρ της Πορτογαλίας που ούτε ο Κριστιάνο μπορεί να σπάσει!

«Τρόμαξε» αλλά κατάφερε να κάνει μία τεράστια ανατροπή η Πορτογαλία στο Euro 2024, καταφέρνοντας να κάμψει με ανατροπή της αντίσταση της Τσεχίας με 2-1.

Σίγουρα όμως το παιχνίδι αυτό θα μείνει στην ιστορία για ένα ρεκόρ που… έσπασε ένας από τους πιο εμβληματικούς παίκτες της Πορτογαλίας.

Συγκεκριμένα, ο Πέπε που αγωνίστηκε από την αρχή της αναμετρήσεις και ήταν και από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του, έγινε ο γηραιότερος παίκτης που συμμετέχει σε Euro.

Το κατάφερε αφού όταν μπήκε στο γήπεδο απέναντι στους Τσέχους ήταν 41 ετών και 113 ημερών, αφήνοντας πίσω του τον τερματοφύλακα Γκάμπορ Κίραλι που είχε το ρεκόρ και ήταν 40 ετών και 86 ημερών.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι ο γηραιότερος παίκτης που δεν ήταν τερματοφύλακας και είχε παίξει σε Euro, ήταν ο Λόταρ Ματέους, που αγωνίστηκε ενώ ήταν 39 ετών και 91 ημερών στο Euro 2000.

Μιλάμε σίγουρα για ένα ρεκόρ που πολύ δύσκολα θα σπάσει, αφού ακόμα και ο Κριστιάνο Ρονάλντο που δείχνει ότι συνεχίζει σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, δύσκολα θα προλάβει το επόμενο Euro.

Euro 2024: Άλλο ρεκόρ στο μυαλό του Κριστιάνο!

Φυσικά δε θα ήταν Κριστιάνο Ρονάλντο αν και αυτός δεν είχε ένα συγκεκριμένο ρεκόρ που θέλει να διαλύσει και αυτό είναι του γηραιότερου σκόρερ σε Euro.

Ο Πορτογάλος έχει πατήσει για τα καλά τα 39 του χρόνια, κάτι που σίγουρα δε του φαίνεται και αν πετύχει ένα τέρμα θα αφήσει πίσω του τον Ίβιτσα Βάστικ, που είχε σκοράρει ενώ ήταν 38 ετών και 257 ημερών.

Αυτό το είχε πετύχει στο Euro του 2008 και είναι στα πόδια του Κριστιάνο, το αν θα καταφέρει να προσθέσει ακόμα ένα τεράστιο ρεκόρ στην καριέρα του.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Euro 2024: Το τρομερό ρεκόρ της Πορτογαλίας που ούτε ο Κριστιάνο μπορεί να σπάσει!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.