ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΝΔΡΩΝΗΣ

Απόστολος Λύτρας: Δικαιοσύνη και μίντια χορεύουν στους ρυθμούς ενός κακοποιητή – Όλη η χώρα έχει γίνει παιχνιδάκι ενός «πιασμένου» μεγαλοδικηγόρου

Το κράτος γίνεται «Δελφινάριο» όποτε καλείται να αντιμετωπίσει τα εγκλήματα ενός «δικτυωμένου» VIP - Αμήχανη δικαιοσύνη και εκπομπές «πλυντήρια»
Απόστολος Λύτρας: Δικαιοσύνη και μίντια χορεύουν στους ρυθμούς ενός κακοποιητή – Όλη η χώρα έχει γίνει παιχνιδάκι ενός «πιασμένου» μεγαλοδικηγόρου

Τις τελευταίες μέρες το ενδιαφέρον όλης της Ελλάδας είναι στραμμένο στην υπόθεση κακοποίησης που πρωταγωνιστεί ο μεγαλοδικηγόρος, Απόστολος Λύτρας. Η υπόθεση Λύτρα κατάφερε μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα να βγάλει στην επιφάνεια πλήθος από παθογένειες και νοσηρότητες του συστήματος. Αν θες να καταλάβεις το ξεχαρβάλωμα μιας χώρας δεν έχεις παρά να προσέξεις πώς συμπεριφέρεται στους «VIP» κατηγορούμενους.

Από την πρώτη στιγμή που ο γιατρός εξέτασε την κακοποιημένη σύζυγο του Απόστολου Λύτρα και ενημερώθηκε η αστυνομία, τα συστημικά ΜΜΕ έσπευσαν να προστατέψουν το όνομα του «δικτυωμένου» δράστη, κάνοντας γενικές και αόριστες αναφορές σε… «γνωστό ποινικολόγο» που φέρεται να ξυλοκόπησε τη σύζυγο του.

Αναλόγως τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, το σύστημα μπορεί να σε βγάζει στα μανταλάκια από την πρώτη ώρα ή να σε «κουκουλώνει» ακόμα και όταν έχεις γίνει βούκινο. Ας θυμηθούμε για παράδειγμα τη στημένη περίπτωση του… «παλαιοχριστιανού» που μέσα σε λίγες ώρες αφότου κυκλοφόρησε η είδηση ότι ένας άνθρωπος εγκατέλειψε τις νόρμες της κοινωνίας, οι δημοσιογράφοι έβγαζαν στη φόρα φωτογραφίες του Μανώλη Καλαϊτζάκη και των μελών της οικογένειάς του, είχαν μπουκάρει στο σπίτι του και είχαν ήδη αρχίσει να κατασκευάζουν τερατώδεις θεωρίες περί ανθρώπων των σπηλαίων και πιθανής… αιμομιξίας, διασύροντας ασύστολα μια οικογένεια.

Γιατί; Επειδή εκείνη τη στιγμή «βόλευε» απόλυτα το σύστημα. Είχε μόλις ψηφιστεί το κατάπτυστο νομοσχέδιο για τον γάμο και έπρεπε να κατασκευαστεί ένα σύμβολο ηλίθιας προπαγάνδας που να εμπνέει ότι αυτοί που αντέδρασαν στο νομοσχέδιο είναι «παλαιολιθικοί» και επικίνδυνοι για τα παιδιά τους. Ήταν μια προφανέστατη προσπάθεια αποπροσανατολισμού του αγανακτισμένου λαού, που φυσικά δεν απέδωσε όπως είδαμε στην ευρωκάλπη.

Από την άλλη ο Απόστολος Λύτρας που λόγω επαγγέλματος γνωρίζει όλα τα άπλυτα του Κολωνακίου, έπρεπε να προστατευτεί. Έπρεπε να μείνει ο άγνωστος ποινικολόγος. Όμως την ακράτεια των σκανδαλοθηρικών ΜΜΕ δεν μπορεί να τη συγκρατήσει ούτε το ίδιο το σύστημα πολλές φορές. Και γρήγορα βγήκε το επώνυμο στη φόρα. Και τα «πλυντήρια» αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν, όπου τους πάει η υπόθεση.

Αμέσως μετά τον σάλο που προκλήθηκε, είχαμε έναν ακόμα ευτελισμό της δικαιοσύνης, από τους πολλούς που έχουμε δει τελευταία για «VIPS» (βλέπε Λιγνάδη, Μίχο κ.λπ). Ο κακοποιητής Λύτρας έχοντας τη σιγουριά του «μεγάλου ψαριού» που σκίζει τα δίχτυα του νόμου, έκανε τον συντετριμμένο, επικαλέστηκε μερικά… ψυχολογικά, είπε ότι θα αναζητήσει… θεραπεία για να μην ξαναμαυρίσει τη γυναίκα του… «απροσδόκητα» στο ξύλο και αφέθηκε ελεύθερος από ανακριτή και εισαγγελέα.

Και κάπως έτσι μαθαίνουμε ότι σε αυτή τη χώρα ο κακοποιητής ζώων θα πληρώσει 30.000 πρόστιμο, αλλά ο κακοποιητής ανθρώπων που είναι «φίρμα» της δικηγορίας, θα πει 1-2 γελοίες δικαιολογίες και θα αφεθεί ελεύθερος. Με αυτή την ασέλγεια στο κοινό περί δικαίου αίσθημα, ο κόσμος έγινε έξω φρενών στο διαδίκτυο.

Και η δικαιοσύνη έκανε τα έσχατα, χείρονα των πρώτων. Υποχωρώντας από την πίεση του  επικοινωνιακού κόστους (που περισσότερο κόστιζε στην κυβέρνηση), ο Άρειος Πάγος ζήτησε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής πειθαρχικής έρευνας σε βάρος των λειτουργών που άφησαν ελεύθερο τον Λύτρα.

Τι είναι πιο τραγικό από τα δύο: το ότι ένας κακοποιητής αφέθηκε ελεύθερος με συνοπτικές διαδικασίες ή το ότι η δικαιοσύνη χορεύει στους ρυθμούς της οχλοκρατίας; Και τελικά χρειάζεται ο λαός να καταγγέλλει τα αυτονόητα στους κρατικούς λειτουργούς; Τα είπα – ξείπα της δικαιοσύνης τείνουν να γίνουν τόσο συχνά, όσο της πολιτικής. Εισαγγελική εντολή να βγει ο επώνυμος εγκληματίας – εισαγγελική παρέμβαση να ξανακρατηθεί. Αναλόγως που στρέφεται ο λαϊκός «άνεμος». Ο Λύτρας τώρα αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου γιατί θεωρήθηκε ότι παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα που του είχαν επιβληθεί. Δύο 24ωρα πριν δεν ήταν ύποπτος φυγής, αλλά τώρα… είναι. Και ο δικηγόρος παρέμενε άφαντος μέχρι να σχεδιάσει τις επόμενες νομικές κινήσεις του, και στη συνέχει παραδόθηκε στο ΑΤ Παλλήνης. Κράτος για κλάματα.

Όλοι οι θεσμοί έχουν γίνει παιχνιδάκι ενός μεγαλοδικηγόρου, ενώ για μια «άσημη» κοπελίτσα στους Αγίους Αναργύρους που δολοφονήθηκε από ένα κακοποιητικό τέρας, το περιπολικό «δεν ήταν ταξί». Και αν μπει για τα μάτια του κόσμου στη φυλακή, όλοι γνωρίζουν ότι θα τη βγάλει καθαρή. Όπου φτωχός και η μοίρα του – όπου διάσημος και η… πείρα του. Όσο πιο διεφθαρμένο είναι ένα κράτος, τόσο πιο χειραγωγήσιμο από τους «κλειδοκράτορες» του συστήματος.

Και τα ευτράπελα είναι αρκετά ακόμα. Έναν μήνα πριν αποκαλυφθούν οι πομπές του μεγαλοδικηγόρου, εκείνος έδινε διαλέξεις για την… «έμφυλη βία» στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στη Νομική Κομοτηνής. Τελικά ο ένοχος δεν επιστρέφει μόνο στον τόπο του εγκλήματος του, αλλά το καταγγέλλει κιόλας. Γιατί η «έμφυλη βία» είναι ακόμα ένα κούφιο brand του συστήματος, και αν δεν το φορέσει ο μεγαλοδικηγόρος ποιος θα το φορέσει;

Από το ξέπλυμα του κακοποιητή δεν θα μπορούσαν βέβαια να λείπουν τα κανάλια και ειδικά οι συνέταιροι του Λύτρα που του έδιναν τηλε-στασίδι. Η Ζήνα Κουτσελίνη μας ενημέρωσε ότι είναι πολύ δυσάρεστο να πλήττεται μια καριέρα κακοποιητή που «βρίσκεται στο ζενίθ» και για να αντιμετωπίσει την κατακραυγή που υπέστη για τις δηλώσεις της, μας είπε ότι ήταν ένα φτωχό κορίτσι χωρίς… χάμπουργκερ και τσίζμπεργκερ. Ζούμε σε νούμερο στο Δελφινάριο και δεν το έχουμε καταλάβει.

Από δίπλα και ο έτερος μεγαλοδικηγόρος, Αλέξης Κούγιας που μας ενημέρωσε ότι υπάρχουν και κακοποιητές με… «ανδρικά χαρακτηριστικά», θυμίζοντάς μας τους «άντρες παλαιάς κοπής» που ήταν το αφήγημα του Χαϊκάλη για τις παρενοχλήσεις που έκανε. Άλλος καλεσμένος της Ζήνας, ποινικολόγος μάλιστα, δικαιολόγησε την άθλια πράξη του Λύτρα, λέγοντας ότι ήταν η «κακιά η ώρα», ότι δεν είμαστε… Σουηδία αλλά Βαλκάνια, και ότι η Ελλάδα δεν… έχει περάσει Αναγέννηση.

Τι να πιάσεις και τι να αφήσεις από την παράνοια που ζούμε; Δικαιοσύνη, μίντια και πολιτικοί μοιάζουν ένα ξεχαρβαλωμένο ρολόι που δεν θα δείξει ποτέ τη σωστή ώρα, ούτε την ορθή πραγματικότητα. Σημάδια που δείχνουν όχι απλά βαθιά παρακμή, αλλά προχωρημένη σήψη…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απόστολος Λύτρας: Δικαιοσύνη και μίντια χορεύουν στους ρυθμούς ενός κακοποιητή – Όλη η χώρα έχει γίνει παιχνιδάκι ενός «πιασμένου» μεγαλοδικηγόρου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.