ΚΥΠΡΟΣ

Την Κυριακή η κηδεία του ήρωα και αγνοούμενου στρατιώτη στην Κύπρο, Γεώργιου Αναλυτή

Την Κυριακή θα γίνει η κηδεία και η ταφή των ιερών οστών του μέχρι πρότινος αγνοούμενου στρατιώτη Γεωργίου Αναλυτή.
Την Κυριακή η κηδεία του ήρωα και αγνοούμενου στρατιώτη στην Κύπρο, Γεώργιου Αναλυτή

Την Κυριακή 23 Ιουνίου θα γίνει η κηδεία και η ταφή των ιερών οστών του μέχρι πρότινος αγνοούμενου στρατιώτη στην Κύπρο, Γεωργίου Αναλυτή. Πριν από περίπου 20 ημέρες έγινε η τελετή επαναπατρισμού των οστών των Ελλήνων πεσόντων κατά την εισβολή του 1974 για ταφή στην Ελλάδα.

Από τους 15 μέχρι πρόσφατα αγνοούμενους πεσόντες, τα οστά των 7 ενταφιάσθηκαν στον Τύμβο Μακεδονίτισσας ενώ παραλήφθηκαν τα οστά των άλλων 8 στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνας.

 Όπως αναφέρει ο Θεοφάνης Μαλκίδης στο blog του, την Κυριακή θα γίνει στην Καισαριανή η κηδεία του Γεώργιου Αναλυτή: «Την Κυριακή 23 Ιουνίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και στη συνέχεια στα Κοιμητήρια Καισαριανής στις 12:30μμ , θα γίνει η κηδεία και η ταφή των ιερών οστών του μέχρι πρότινος αγνοούμενου στρατιώτη Γεωργίου Αναλυτή.

Ο Ήρωας Γεώργιος Αναλυτής ήταν στρατιώτης της ΕΛΔΥΚ, και αγνοούνταν από την 16η Αυγούστου 1974 και τη μάχη στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ με τους Τούρκους εισβολείς στην Κύπρο.

Αθάνατος!»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Την Κυριακή η κηδεία του ήρωα και αγνοούμενου στρατιώτη στην Κύπρο, Γεώργιου Αναλυτή», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.