ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι 500.000 ευρώ του Μπραζντέικις και οι 600.000 του Λορέντζο Μπράουν

Μια ενδιαφέρουσα οπτική για τις περιπτώσεις των Ιγκνας Μπραζντέικις και Λορέντζο Μπράουν είναι η καταβολή του buy out.
Οι 500.000 ευρώ του Μπραζντέικις και οι 600.000 του Λορέντζο Μπράουν

Ο Ολυμπιακός έδωσε 500 χιλ. ευρώ για να αποκτήσει τον Ίγκνας Μπραζντέικις το περασμένο καλοκαίρι. Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ 100.000 παραπάνω για να αποκτήσει τον Λορέντζο Μπράουν.

Η μεγαλύτερη απόδειξη πως δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο είναι αυτή ακριβώς η σύγκριση. Ο τρόπος που πρέπει να εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες και να μην τις αφήνεις να πάνε χαμένες. Ο Παναθηναϊκός είδε το «παραθυράκι» από τις μαζικές αποχωρήσεις στη Μακάμπι και το έκανε… ορθάνοιχτη πόρτα.

Εκεί όπου η Ρεάλ ήθελε να παίξει με τον χρόνο και να τσεκάρει επιλογές, ο Παναθηναϊκός είχε κάνει την κίνησή του. Με τον παίκτη σύμμαχο, τα χρήματα άμεσα διαθέσιμα και την σωστή προσέγγιση θωράκισε την περιφερειακή του γραμμή. Μπορεί να μην συνηθίζεται συχνά στη Euroleague να δίνονται buy outs, αλλά οι εξαιρέσεις πρέπει να αξίζουν τον κόπο.

Ο Ολυμπιακός τι έκανε πέρυσι, για παράδειγμα. Δεν ήθελε να περιμένει για έναν… Κέντρικ Ναν και πήγε και πλήρωσε το buy out του Ίγκνας Μπραζντέικις. Ας μην τον βάλουμε στο ζύγι με τον Μπράουν. Δεν είναι εκεί το νόημα. Το καταλαβαίνετε. Το timing είναι που μετράει. Ο Μπραζντέικις είχε ένα εξαιρετικό τουρνουά με τη Λιθουανία και η ομάδα του Πειραιά στη βιασύνη της να πάρει παίκτη πλήρωσε υπεραξία. Τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έκανε το ακριβώς αντίθετο.

Θα πει κανείς για τα χρήματα. Στα δύο εκατ. ευρώ το συμβόλαιο του Μπράουν, στις 900.000 ευρώ αυτό του Μπραζντέικις. Μόνο που ο τελευταίος φύγει ελεύθερος τελικά για να γυρίσει στη Ζαλγκίρις, σε μια κίνηση που ζημίωσε τον Ολυμπιακό τελικά 1,4 εκατ. ευρώ. Αυτή είναι η πραγματικότητα…

ΒΟΜΒΑ! ΗΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΩΡΑ*!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οι 500.000 ευρώ του Μπραζντέικις και οι 600.000 του Λορέντζο Μπράουν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Απόστολος Γεωργιάδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.