ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τουρισμός: Φωτιά τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια – Εμπόδιο για τις διακοπές η ακρίβεια

Στα ύψη έχουν εκτοξευτεί οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια - Δέχεται χτύπημα ο τουρισμός από την ακρίβεια
Τουρισμός: Φωτιά τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια – Εμπόδιο για τις διακοπές η ακρίβεια

Ισχυρότατο πλήγμα δέχεται ο τουρισμός καθώς στα ύψη έχουν εκτοξευτεί οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, με την ακρίβεια να μπαίνει εμπόδιο στις διακοπές.

Για ακόμη μια καλοκαιρινή περίοδο, o τουρισμός έχει μεταμορφωθεί σε ένα σπορ αποκλειστικά για λίγους, με τα ελληνικά νησιά να απευθύνονται κυρίως στους εκδρομείς από το εξωτερικό.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος φαίνεται πως είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου να διαπιστωθεί για ακόμη μια φορά το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει.

Τουρισμός: Φωτιά τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια – Εμπόδιο για τις διακοπές η ακρίβεια

Χαρακτηριστικά είναι άλλωστε τα όσα ανέφερε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, την ώρα που 30.000 εκδρομείς αναχώρησαν σήμερα από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου για νησιωτικούς προορισμούς.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδίας ταξιδιωτικών γραφείων καταγράφεται πτώση στην εγχώρια κινητικότητα κατά 15% σε σχέση με πέρυσι.

Με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύεται πως θα είναι άπιαστο όνειρο για πολλούς θα είναι φέτος ένας νησιωτικός προορισμός για διακοπές καθώς τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έχουν αυξηθεί ακόμη και κατά 40%.

Για παράδειγμα αν από τον Πειραιά για τη Σύρο, ένα ζευγάρι με ένα παιδί έως δέκα ετών, αν πάρουν μαζί και το αυτοκίνητό τους θα πρέπει να δώσουν 432 ευρώ ενώ αν επιλέξουν την Πάρο ένα ζευγάρι χωρίς παιδί με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού θα πρέπει να καταβάλλει με ταχύπλοο 316 ευρώ, με συμβατικό πλοίο 265 ευρώ.

Δείτε τα όσα ανέφερε το κανάλι του Mega:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρισμός: Φωτιά τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια – Εμπόδιο για τις διακοπές η ακρίβεια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.